antidepressiva hebben geen zin

 • #1

  Er is een onderzoek geweest waarin is aangetoond dat antidepressiva bijna nooit werken, alleen in bepaalde, hele zware gevallen. Als het wel helpt, dan is het dus een placebo-effect.

  Reageer
  #2

  Tja, als het maar helpt hè......
  Om me heen heb ik genoeg mensen uit de put zien komen door het gebruik van antidepressiva. Placebo-effect of niet, het is het resultaat dat telt.

  Reageer
  #3

  hoi els1
  ben ik het niet mee eens. ik gebruik het al 9 jaar. heb het echt nodig omdat ik een stof in mijn hersenen mis (serotonine) die je nodig hebt. ik ben al zovaak gestopt met die pillen maar telkens raakte ik diep in de put en had ernstige paniek aanvallen. ik denk zeker niet dat het psychisch is dat je denkt dat die pillen werken maar dat het niet zo is. wel is de ziekte psychisch natuurlijk maar dat is een ander verhaal.
  zijn hier meer mensen het wel of niet mee eens? graag hoor ik reakties.
  groetjes meggy

  Reageer
  #4

  Tja Meggy ik kan me er helemaal bij aansluiten. Maar Els1, waarom denk je dat het niet helpt?? Omdat je het niet kunt meten (in het bloed), omdat er nog te weinig onderzoek naar gedaan is?? Ik gebruik het inmiddels ook alweer zo'n 6 jaar en heb meerdere pogingen gedaan om te stoppen, maar helaas ook bij mij kwamen de klachten terug, waarvoor ik het heb gekregen. Wel vind ik, dat artsen het heel erg snel voorschrijven en zich waarschijnlijk niet realiseren, dat het veel moeilijker is om er af te komen dan er aan (hihi). Ik vind dat artsen meer naar de oorzaak moeten kijken en daarvoor een therapie of advies voor moeten geven of een lichter middel, maar...dat is mijn mening en ervaring.
  PUCK

  Reageer
  #5

  Het kan best dat er een placebo effect aan de meds zit. Maar als dat dan helpt...??

  Zelf heb ik het een jaar gebruikt en ik heb nooit 100% het idee gehad dat het heel veel beter ging. Als ik erop terug kijk zie ik dat echter wel. Ik werd minder snel boos en raakte niet in de put. Wat ik met het afbouwen weer wel voelde (maar gelukkig niet lang).

  Ik ben het met Puck eens dat het veel te gemakkelijk wordt voorgeschreven. En daar heb je dan mss ook wel je placebo effect te pakken. Maar goed, ik zou het niet weten. Als er uiteindelijk maar iets helpt om uit het dal te komen!!

  Reageer
Reageer op: antidepressiva hebben geen zin
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief