Bijwerkingen stop Cymbalta

 • #1

  Het is nu ongeveer drie weken geleden dat ik (geleidelijk) gestopt ben met Cymbalta
  Er waren bij mij geen noemenswaardige bjwerkingen -ook de depressie blijft achterwege- maar dan wel met die ene uizondering: de electrische schokken. Ze komen voor bij zijdelingse oogbeweging, vooral na het eten en naar de avond toe en hebben een impact, zowel op de "klank" als het "beeld": alsof je telkens met je hoofd ergens tegen botst. Wanneer meerdere schokken elkaar snel opvolgen heb ik problemen met mijn evenwicht. Er valt wel mee te leven, maar wat mij verontrust is, dat ik niet het gevoel heb dat het afneemt, maar eerder nog verergert.
  Is er soms iemand met gelijksoortige ervaring, die me eventuel advies kan geven?

  al vast bedankt,

  Guido

  Reactie
  #2

  Het middel wordt ook voorgeschreven bij zenuwpijn zoals bv in het gezicht. Dus het heeft effect op ,in jouw geval, de oogzenuw. Of dat kwaad kan weet ik niet. Zou het maar met de arts bespreken als het blijft,
  Hoewel mijn ervaring is dat artsen vrij weinig weten van de effecten na het stoppen van anti-depressivum.

  Reactie
  #3

  velen ervaren deze bijwerking bij het stoppen met cymbalta. Gaat vanzelf over, niks om je zorgen over te maken.

  Reactie
  #4

  Hai ook ik gerbuik Cymbalta en zou er graag mee willen stoppen. Momenteel gebruik ik 30 mg (volgens mij de helft van de normale dosering). Het haalt bij mij net de top van spanning eraf zeg maar. Als enig bijverscijnsel heb ik dat ik vee transpireer en vooral ;s nachts. Guido ben jij van 60 naar 30 mg en toen niets meer gegaan?? Hoe heb jij het afgebouwd?? Want de capsules kun je natuurlijk niet breken of zo.
  Ik zou het heel graag gaan proberen omdat ik me nu stabiel voel.
  Groetjes Puck

  Reactie
  #5

  Beste puck, iik ben op aanraden van mijn artrs de 60 mg bljven nemen, maar dan om de twee dagen, gewoon omdat er voor de dosering van 30 mg geen terugbetaling door het ziekenfonds is voorzien (in Belgie) Ik nam de medicatie altijd 's ochtrends en toen ik de eerste keer onderbrak had ik daar tijdens die dag geen last van, maar tijdens de nacht daarop werd ik wakker door een zeer onrustig gevoel en dat heeft dan geduurd tot de ochtend. dit is de enige bijwerking die ik heb gehad. Later ben ik probleemloos overgeschakeld naar om de drie dagen en meer. Wat de schokjes betreft: die heb ik nu nog altijd, zij het dan in veel geringere mate en het is nu precies drie maanden geleden dat ik volledig ben gestopt, Vooral wanneer ik veel koffie heb gedronken voel ik het nog goed, 's avonds voor het inslapen.

  groeten,

  Guido

  Reactie
  #6

  Hallo Guido, wat goed dat je er nu vanaf bent zeg !! Wel jammer van die schokjes, maar ik weet, dat sommige mensen erg slecht tegen koffie of cola kunnen. Daar worden ze erg actief van en daardoor slaap je dan wrs niet goed of word je wakker. Zelf heb ik daar totaal geen last van ik ben een colajunk hihi. Ik zit nog steeds op 30 mg en blijf dat ook maar even zo houden, want ik heb momenteel geen werk en heb een nare tijd achter de rug de laatste 2 weken. Wat typisch, hier in Nederland krijg je de 60 mg niet vergoed en moet je 2x 30 mg slikken. Waar is men toch mee bezig he?? Nou ja ik zie wel hoe het gaat uitpakken in ieder geval fijn dat je even iets van je laat horen en ik wens je heel veel sterkte toe en ook hele fijne feestdagen !!
  Groetjes PUCK

  Reactie
  #7

  hoi Puck

  ben jij aangekomen van cymbalta?
  hoe ervaar jij de werking? heb je veel hoofdpijn?
  wil je aub reageren?

  Reactie
  #8

  hoi Guido
  hoe vergaat het jou zonder ad??
  ik ben nu 1 jaar gestopt met de paroxetine(die schokjes in je hoofd herken ik helemaal!!)
  gaat vanzelf over.
  slikte jij cymblata? hoe beviel jou dat? kwam je in gewicht aan??
  groet,

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hai Inro,
  Ik ervaar Cymbalta als een goed ondersteunende medicatie. Ik gebruik slechts 30 mg en dat haalt bij mij de top er vanaf, zodat ik goed kan functioneren. Wat aankomen betreft JA ik ben aangekomen en dat komt denk ik ook door de Seroxat die ik 4 jaar heb geslikt, maar ook door mijn leeftijd (50). Met de Cymbalta heb ik in ieder geval nauwelijks bijwerkingen, die ik bij de Seroxat ten overvloede had, dus dat is wel fijn. Wat betreft hoofdpijn...ik heb regelmatig hoofdpijn en wijt dat eigenlijk wel aan spanning en aan de hormonen die momenteel door het lijf gieren. Heb regelmatig migraine. Ik geloof niet dat het door de Cymbalta komt, want voorheen had ik het ook al. Ik hoop dat ik je vragen zo naar wens heb beantwoord en hoop nog van je te horen hoe het verder met je gaat.
  Veel groetjes en sterkte
  Puck

  Reactie
  #10

  Hoi,

  Momenteel neem ik al een hele tijd Cymbalta 60mg, maar ik zou graag willen afbouwen tot 30mg, omdat het nu veel beter met me gaat, en ik volgende week, na 8 maanden, afbouw met dagtherapie (eind jan. stop ik).
  Ik ben een ander mens geworden, mijn gedrag, gevoelens,....alles is anders en ik voel me daar erg raar (minder eetlust, tam, rustig) en héél bewust bij. Nu vraag ik me af of dit ook niet komt omdat mijn cymbalta nu eigenlijk te hoog is voor mij?
  Wie heeft ook ervaringen met die gevoelens? Of wanneer voel je wanneer je voorgeschreven dosis eigenlijk te hoog is na een tijdje?

  Reactie
  #11

  Hallo Roosje,
  Eigenlijk weet ik niet wanneer je teveel Cymbalta gebruikt, maar het lijkt me dat het wel duidelijk zal gaan worden als je gaat proberen om het af te bouwen. Ik gebruikte hiervoor zoals ergens anders ook al beschreven Seroxat en blijkbaar was dat teveel voor mij, want ik had giga bijwerkingen zoals erg slaperig, slecht kunnen plassen, veel hoofdpijn, lusteloos enz. Als je in samenspraak met je dagtherapie vraagt of je kan afbouwen kun je ervaren of je gevoelens beter worden. Als ik zo lees voel je je al een heel ander mens geworden en voelt dat raar! Probeer iets af te bouwen en kijk hoe het gaat. Je kunt altijd weer terug naar 60 mg. Ik ben benieuwd hoe het verder met je gaat. Laat je nog eens iets van je horen?? Heel veel succes en een fijne jaarwisseling en.......een (bijna) pilloos 2008!!!
  Liefs Puck

  Reactie
  #12

  Ik heb ondertussen gehoord van de psychiater dat ik nog een jaar Cymbalta 60mg moet gebruiken, want als ik afbouw zou er een grote kans bestaan dat ik weer in een depressie terechtkom! Psych. zei dat het zelfs tot 60% kans zou zijn om te hervallen. Zodus, dan neem ik nog een jaar Cymbalta...

  Reactie
  #13

  Nou heftig hoor om door te moeten gaan !!! Je mag toch ook wel een eigen beslissing nemen en het proberen? Maar goed je hoort het meer en als ik zo jouw verhaal lees, denk ik ook, dat je in een vervelende situatie (zit) of hebt gezeten en om een terugval dan te voorkomen, zal ik de raad van de arts maar opvolgen. Men zegt dat het in ieder geval geen kwaad kan, maar ik heb wel ervaren hoe langer je iets gebruikt, hoe meer je er afhankelijk van wordt. Meid probeer het voor jezelf op een rijtje te zetten en praat ook eens met je huisarts, wie weet wil hij/zij wel onder begeleiding afbouwen tot 30 mg en daar dan een langere tijd mee doorgaan. Het is het proberen waard toch? En hoe voel je je nu? Heb je nog die nare gevoelens??? Ik hoor graag van je.
  Liefs Puck

  Reactie
  #14

  Hallo allemaal,

  Fijn om iets te vinden waar ik mijn vragen over Cymbalta kan delen.

  Sinds enkele weken ben ik op huisarts advies aan het afbouwen. Het gaat erg goed met me en daarom zou ik in 4 weken tijd afbouwen. Helaas lukte dit niet. Ik was bezig aan mijn 4de week waarin ik om de dag 1 capsule zou nemen.
  De dag nadat ik geen ad innam werd ik zooo beroerd. Misselijk, duizelig/dizzy.
  Ik ben toen weer naar de huisarts gegaan en zij zei me dat ze dat niet had verwacht. Ik moest maar langzamer afbouwen...maar hoe is me niet verteld.
  En op dat moment dacht ik er niet bij na het te vragen...

  Ik ben dus van 60mg/dag naar 30mg/dag gegaan. Dit 3 weken volhouden en daarna om de dag. Dat laatste lukte dus erg moeilijk dus heb ik de 3 weken verlengd met 2 weken.
  Dit weekend heb ik geen ad meer ingenomen...en ik ben weer beroerd!

  Maar ik ga toch geen ad nemen zodat ik niet duizelig word?!?!?

  Ik lees dat sommige van jullie om de dag nog 30mg neemt. Hebben jullie daar lichamelijk geen last van? En heb je niet het idee dat je dan stopt-iets inneemt-stopt en weer inneemt...gaat je lijf daar dan niet tegenin?

  Reactie
  #15

  Hai Natasja, ja joh het is niet makkelijk om af te bouwen. Mijn ervaring met Seroxat vorig jaar was, dat ik het langzaam zoniet zeer zeer langzaam heb afgebouwd. Je zou bij de apotheek kunnen vragen of je de Cymbalta in drankvorm kunt krijgen, dat was er toen wel met Seroxag (paroxetine). Je zou ook de capsules open kunnen maken en dan (even advies vragen bij de apotheek) een halve dosering bjivoorbeeld per dag nemen dus dan 15 mg en daarna 7,5 mg en dan pas om de dag of zo???? Misschien kun je lege capsules bij de apotheek krijgen, want deze beschermen de maag. Of.... de apotheek vragen of zij willen halveren voor je in capsules. Ik wil zelf ook over ongeveer 4 maanden gaan afbouwen en denk dat ik het ook zo ga doen. Ik hoop dat je iets hebt aan mijn idee hierover. Succes en laat je weer horen !!!
  Liefs Puck

  Reactie
Reageer op: Bijwerkingen stop Cymbalta
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief