Hoe lang ontwenningsverschijnselen paroxetine???

 • #1

  Hallo,
  Ik ben sinds anderhalve week gestopt met paroxetine. Ik heb het ong. 10maanden gebruikt. Ik gebruikte 30mg. Toen ik de dokter vroeg of ik kon stoppen kon dit. Ik dacht maanden bezig te zijn met afbouwen maar hij zei: slik maar een week halve tabletjes en stop er dan maar mee. Zo gezegd zo gedaan.
  Nu voel ik me al een week ziek. Het voelt als griep maar ook weer niet helemaal. Daarnaast last van mijn hoofd, stroomstootjes bij het bewegen van mijn hoofd of ogen. Al een week allemaal dingen afgezegd omdat ik me te 'ziek' viel om wat te doen. Eerst ook 3 dagen op bed gelegen omdat ik dacht griep te hebben. Nu wel aangekleed beneden maar echt veel dingen doen gaat niet. Omdat ik niemand in mij omgeving ken die hetzelfde heeft meegemaakt plaats ik hier een berichtje. Ik zie wel veel oude berichtjes staan maar ik heb eigenlijk iemand/ of meerdere mensen nodig die mij nu even een hart onder de riem steken.
  Volgende week begin ik met meelopen op nieuw werk wat een week later gaat beginnen.
  Maar hoe lang gaan deze klachten duren????? Ik voel me nu niet in staat om te gaan werken. Als dit niet te lang duurt zet ik door maar anders ga ik mijn werk afzeggen en me eerst weer beter voelen. Echt een dilemma voor mij.
  Ik slikte de paroxetine voor angstklachten. Dat is nu (nog niet) terug gekomen. Ik voel me echt alleen maar lichamelijk ziek, niet depressief of iets dergelijks.
  Ik heb wel even contact gezocht met de huisarts maar die zei ook niet te weten of ik griep heb of ontwenningsverschijnselen. Ik mocht wel weer halve pilletjes gaan slikken en kijken of ik me dan weer beter zou voelen en daarna weer afbouwen. Dit is echter geen optie voor mij. Ben nu net zover gekomen. Wil die 'troep' niet weer gaan slikken .... Ben wel blij dat ik het geslikt heb hoor! Maar wil nu stoppen.

  Ik hoop op wat reacties die mij helpen!
  Groetjes Myon

  Reageer
  #3

  Dank je
  Ik had inderdaad al op verschillende forums gelezen. En de berichten kloppen vast allemaal nog wel maar ze zijn al wat ouder. Wil graag weten of er ook ook op dit moment mensen in hetzelfde schuitje zitten of pas geleden hebben gezeten.....
  Groetjes

  Reageer
  #4

  @Myon, ik weet alles over dit onderwerp. Heb al veel mensen geholpen hiermee. Ga AJB meteen terug naar je oorspronkelijke dagdosis, en als je stabiel bent, afbouwen met de 10% reductieregel. Hier moet je zeker 12 jaar vooruit trekken.
  Die "dokter" die dit tegen je gezegd heeft ("slik maar een week halve tabletjes en stop er dan maar mee") zou eingelijk opgesloten moeten worden wegens het op zeer onverantwoordelijke wijze omgaan met een van de meest verslavende stoffen ooit gemaakt.

  Bedenk altijd: Withdrawal onttrekking) is GEEN gevolg van medicijnresten MAAR een gevolg van een verstoorde werking van je centraal zenuwstelsel dat zo is aangepast aan de dagleijkse toelvering van de drug dat het niet meer zonder kan.
  En daarom hebben de artsen die beweren
  het is allang uit je lichaam dus kan je klachten niet veroorzaken) ook zo gigantisch ongelijk!

  En denk niet "ik zit het wel uit" want uitzitten van een cold turkey van seroxat kan een jarenlange lijdensweg worden die zijn weerga niet kent. En dan spreek ik uit eigen ervaring.
  Je kunt me eventueel ook direct bereiken, ik weet niet of email adressen hier nog/weer toegelaten worden, maar mail me evt. op klausch68 gmail com (lijkt me duidelijk toch?)

  Reageer
  #5

  Correctie:
  12 jaar zou wel bizar zijn, dit ,moet natuurlijk zijn 1 tot 2 jaar.
  MAar omdat je het relatief kort gebruikt hebt kun je mogelijk iets versneld afbouwen. MAar cold turkey is absoluut niet de manier, en eenmalig halveren van 30 mg en dan stoppen staat gelijk aan cold turkey!

  Reageer
  #6

  Wederom, dank je Klaas! Ik heb er (gelukkig) geen ervaring mee maar dit forum is bedoeld om elkaar te hélpen/steunen...

  Reageer
  #7

  @Anoniem: ik zou graag horen of je verbonden bent aan deze site. En zo ja, of de mening over dit onderwerp op dokter.nl intussen is veranderd. Want enige tijd geleden werd er ook onder de naam Anomiem op een heel andere toon gereageerd...

  Reageer
  #8

  Jeeez, ik lees dit en een ander forum op deze site over de afkickverschijnselen.... En ben boos op de mensen die me dit hebben aangepraat....

  Ik loop nu een jaar met hyperventilatie / paniekstoornis. In april 2012 begonnen door stress in de thuissituatie. In juli werd het zo erg dat ik niet meer kon rijden en werken. Toen heb ik voor het eerst paroxetine voorgeschreven gekregen. 6 win gebruikt, opbouwend van 10 naar 20 mg, maar voelde geen verschil, en wilde het ook eigenlijk niet. Ik werd depressief van de gedachte dat te moeten slikken.... Ik ben Coldplay Turkey gestopt, en nergens last van gehad...

  M'n paniekstoornis bleef, werd minder, ik had therapie bij een psycholoog en een mensendieck therapeut. Maar in februari 2013 had ik weer een heftige aanval, en ben weer naar de huisarts gegaan. Mensen vonden dat ik niet zo eigenwijs moest zijn, en toch maar wat moest gaan slikken... Omdat dit ook de mensen zijn welke ik s nachts uit hun bed bel bij een paniek aanval, ben ik overstag gegaan...

  Sinds 13 februari j.l. slik ik die bende weer, gelijk 20 mg.... Ik moet zeggen dat m'n hyperventilatie snel afnam, ook al was ik geen goede slikker, ik vergat nog wel eens een pilletje. Ik heb ook nog steeds psychotherapie. Een week terug bedacht ik toch weer te stoppen... Gewoon omdat ik weer een rosétje op t terras te kunnen bestellen, zonder te hoeven denken of t geen problemen met m'n medicatie gaat geven... Weer Cold Turkey gestopt.... Maar heb nu sinds drie dagen last van tintelingen in m'n hele lichaam, de hele dag... En s avonds in m'n bed elektrische schokken in m'n hoofd.... Niet ondraaglijk, maar vervelend... Ik wilde vanmorgen weten of het kwam door het stoppen met de paroxetine.... Ja dus....

  Nu ik verschillende forums op deze site heb gelezen, ben ik blij dat ik het nu al bedacht heb... En wil echt niet terug ook niet om te gaan afbouwen.... Nooit meer deze troep.... Alleen heeft iemand ervaring met even lang gebruik en de bijverschijnselen in de mate dat ik ze ervaar? Zo ja, hoe lang zal ik deze "afkickverschijnselen" houden?

  Alvast heel erg bedankt voor een antwoord!
  Ik weet graag waar ik aan toe ben.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  @Danielle, zie mijn bovenstaande post (met email adres) en ook al mijn posts op de andere thread "Stoppen met paroxetine, ontwenningsverscijnselen) op dit forum.
  Ik snap dat je er echt vanaf wil maar Cold Turkey kan een intense lijdensweg worden. Sommigen voelen pas na 2-3 jaar de eerste minimale verbetering.
  Als het niet ondraaglijk is kun j e het afwachten maar bedenk ook: hoe langer je wacht met herstarten, hoe kleiner de kans dat dit nog werkt. En dan heb je echt geen andere optie meer dan je cold turkey uitzitten.
  Lees je heel goed in, je kunt ook vele goede info vinden op:
  http://antidepressantwithdrawal.info/nl/home.php

  Reageer
  #10

  @ Klaas

  Bedankt voor je (snelle) reactie.... Ik heb veel van je gelezen op deze site, ook in andere discussies.... Dus had dit antwoord wel een beetje verwacht...

  Ik heb net ook de site welke je aangeeft ff bekeken, daar hadden ze het over max 4 jaar. Ik ga het aangezien ik het "maar 2,5 maand gebruikt heb toch gewoon Cold Tiurkey proberen.... Aangezien ik het nog niet ondraaglijk vind, en heb na dit alles gelezen te hebben nog meer tegen het innemen daarvan.

  Heb jij ooit iemand gesproken die ook ongeveer twee en een halve maand gebruikt heeft? En het Cold Turkey heeft geprobeerd? Zo ja wat waren zijn of haar ervaringen?

  Thanks! Danielle

  Reageer
  #11

  Danielle, ik nie nu pas dat je he tmaar 2.5 maanden geslikt hebt. Maar ik begrijp dat je het al een keer eerder geslikt hebt en toen zonder problemen kon stoppen.

  Een van de bizarre effrecten van dit middel is dat mensen soms/vaak na de eerste keer gebruik nog wegkomen met ene cold turkey, maar als ze het ooit opnieuw gaan slikken, zoms jaren later, kunnen ze niet meer stoppen zonder gruwelijke ontwenning.

  De klachten die je noemt zijn toch echt withdrawal symptomen, daarom zou ik toch een afbouw verkiezen boven cold turkey, maar dan wel eventueel versneld af te bouwen. Meestal is het na enkele maanden gebruik minder heftig maar echt regels ervoor zijn er niet.
  Je kunt proberen vol te houden, en ik hoop van harte dat je geluk hebt. Niet bij iedereen duurt het jaren.
  Als je na ongeveer 3 maanden een sterke verslechtering ervaart ben je de pineut, maar het kan evengoed dat je de komende weken je juist beter gaat voelen.
  Hou ons op de hoogte...

  Reageer
  #12

  Ga ik zeker doen! Nogmaals heel erg bedankt voor je reacties!

  Reageer
  #13

  Hallo, ik slik paroxetine sinds 2009 en heb afgebouwd van 20 naar 10 mg, wat geen problemen gaf.
  Maar die 10 mg afbouwen naar 0 is lastig.
  Breek al sinds 2 maanden 1 tablet doormidden, en dat gaat prima.
  Wil graag helemaal stoppen, dus toen ik deze week 2x vergeten was in te nemen dacht ik stoppen met die troep!
  Inderdaad bonzend hoofd en "raar watterig dizzy " gevoel. Vind dit zo apart dat 5mg ontwenning dit kan veroorzaken!
  Wie heeft hier ervaring mee?
  Overweging om te stoppen is vnl ingegeven omdat
  buiten het feit dat het troep is, de zin in sex door het gebruik van seroxat tot 0 gerdeuceerd is!

  Reageer
  #14

  @Maria, ja dit kan inderdaad. 5 mg is nauwelijks nog therapeutisch maar nog steeds een zeer relevante dosis in termen van ontwenning.
  Met name de laatste 10 mg afbouwen moet uiterst langzaam en voorzichtig gebeuren! Lees deze thread heel goed door en dan ben je ook "expert". Kost wel een dag of wat maar dan ben je zelf ook "expert".
  http://www.dokter.nl/forum/Medicijnen/195632-stoppen-met-paroxetine-bijverschijnselen.html

  En ga ASAP terug naar je laatste stabiele dosis, ga nooit je dosis afwisselen en blijf op de stabiele dosis alvorens een afbouwplan te maken!!!

  Reageer
  #15

  Nogmaals @Maria, ik vraag me ook af welke onvoorstelbare idioot je anno 2009 nog paroxeitne heeft voorgeschreven.
  Deze "arts" zou je mogen aanklagen wegens poging tot moord! Dit middel is levensgevaarlijk en heeft reeds vele dodn veroorzaakt, voornamelijk door de gruwelijke en ondraaglijke ontwenning die door fabrikant GlaxoSmithKline echter omschreven is als "mild en in 3 weken over" terwijl dat helemaal niet was onderzocht...
  En ja, dit was al bekend in 2002!
  http://www.guardian.co.uk/news/2002/jul/27/uknews

  Reageer
Reageer op: Hoe lang ontwenningsverschijnselen paroxetine???
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief