Oxycodon en alprazolam

  • #1

    Ik heb mondkanker en een zweer in achterin mijn mond/keelholte, waar ik ontzettend veel pijn van heb. Ik slik gewoon paracetamol 8 per dag en gebruik daarbij ook naproxen zetpil 3 a 4 keer per dag, maar ik merk dat het niet meer zo goed werkt. Ik heb van mijn radiotherapeute oxycodon 5 mg gekregen, maar ik gebruik ook alprazolam elke avond 0,25 mg. Ik heb gelezen dat deze 2 absoluut niet samen gaan en dat er gevaar is voor ademhalingsproblemen en zelfs coma of overlijden. Kan ik deze 2 medicijnen toch gewoon gebruiken, want ik ben er behoorlijk bang van. Maar zoveel pijn hebben is natuurlijk ook niks. Volgens de artsen, oa huisarts en de apotheker kan het geen kwaad, maar ik lees overal dat de combinatie oxycodon en alprazolam gevaarlijk is.

    Reageer
    #2

    Je wordt meer suf. Dat vooral. Geheugenklachten worden ook wat erger. Maar doodgaan, nee. Voor zo'n risico zou de dosering VEEL hoger moeten, en dat spuug je waarschijnlijk toch uit - als automatische reactie van je lichaam.

    Oxycodon werkt soms niet genoeg om pijn weg te halen, maar het wordt wel meer draaglijk. Sterkte!

     

     

    Reageer
    #3

    Je zegt het maakt meer suf. Maar alprazolam doet hetzelfde en ik heb toch echt gelezen dat er een risico aanzit als je deze medicijnen samen gebruikt.......

    Reageer
    #4

    Dubbel suf. Meer niet. Er is een flinke hoeveelheid van (meer dan) deze 2 middelen nodig om bv dood te gaan. Er is geen schadelijke interactie.

    Maar je moet bv niet gaan fietsen, autorijden, klusjes met een boor of zaag 🤭, ingewikkeld koken 🤪, enz. gaan doen. Want je bent wel te suf om snel te kunnen reageren en problemen te overzien.

    Neem het als je thuis bent. Dan kun je het even voelen.
    Ik heb een 12 x zo hoge dagdosis oxycodon gehad plus een pam plus andere versuffende medicatie. Ik leek wel dement en heb ook vaak pannen aan laten branden. Meer niet.

    Reageer
Reageer op: Oxycodon en alprazolam


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief