Allopurinol

  • #1

    Mijn vriend is sinds een aantal maanden onder behandeling bij de reumatoloog ivm vele jicht aanvallen die niet onder controle te krijgen zijn. Hij krijgt nu allopurinol en diclofinac. De diclofinac gaat hij vanaf komende week afbouwen. Sinds 2 weken klaagt hij over smaakveranderingen van bepaalde voeding en verminderde eetlust. Ook nu 1,5 kilo afgevallen. Kan dit komen door de huidige medicatie?

    Reageer
    #2

    De allopurinol zou dat kunnen veroorzaken

    Reageer
    #3

    Beter om dat dan toch met de reumatoloog te bespreken

    Reageer
    #4

    Lijkt me logischer om wat te doen aan oorzaken. NSAID's werken irriterend op slijmvliezen, werken ontregelend op je hormoonhuishouding en medicijnen in het algemeen zorgen voor verlies van vitaminen en mineralen.

    Reageer
    #5

    In het verleden had ik te veel jichtaanvallen, uitgebreid onderzoek naar oorzaken heeft niets opgeleverd.
    Jichtaanvallen zijn niet alleen zeer pijnlijk, maar ook slecht voor je. Zo heb ik al een jichtknobbel op mijn voet gekregen.
    Ik ben toen begonnen aan 1 tablet Allopurinol (100 mg) per dag, maar kreeg toch nog af en toe een aanval. Toen overgeschakeld naar 2 tabletten per dag. Dit slik ik nu al zo'n 10 jaar en ik heb nooit meer een jichtaanval gehad. Ik heb geen last van smaakvermindering, verminderde eetlust en afvallen.
    Ik ben dus heel blij met Allopurinol.

    Reageer
    #6

    De reumatoloog geeft aan dat dit een bijwerking is die bijna niet voorkomt, maar het staat wel in de bijsluiter. Kan toch zo zijn dat hij een van de weinige is die er wel last van heeft? Vriend geeft aan dat het ontstaan is bij ophoging van de medicatie (van 200 naar 300 mg). Zou de ophoging er iets mee te maken hebben?
    Mag nu stoppen met allopurinol om te zien of smaak weer normaal wordt. Wel huiverig want urinezuur was perfect nu door de medicatie. Deze zal nu weer oplopen bij stoppen van allopurinol.

    Reageer
    #7

    Dat zou zeker kunnen

    Reageer
    #8

    Vriend is nu 5 dagen gestopt met allopurinol, smaak is nog niks veranderd en smaakt nog veel niet lekker. Lichaam heeft natuurlijk tijd nodig om te 'ontgiften'. Hoelang moeten we dit de tijd geven?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Allopurinol


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief