vraag over wissel van medicatie , die hetzelfde doel hebben . bloed verdunnen

  • #1

    !!!! BRANDENDE VRAAG !!! HEB AL ENKEL JAREN ACETYLSALYCILZUUR CARDIO 80MG .

    HEB NU EEN MILDE TROMBOSE NA EEN HEUPOPERATIE EN MOET NU PLOTS !!! ACENOCOUMOROL SLIKKEN HOEWEL BEIDEN HET ZELFDE DOEL HEBBEN NML ANTI STOLLING !!!!

    DAN IS WISSELEN VAN MEDCATIE TOCH NIET NODIG ZE HEBBEN DEZLFLDE FUNCITE .

    STAAT MIJ NIET AAN DA IK ZO MAAR EEN GOED LOPEND MEDCIJN ACETYL MOET LATEN STAAN VOOR EEN MIDDEL WAT ME NIET AAN STAAT EN STEEDS HIERVOOR GEPRIKT MOET WORDEN .

    GEEF ME EEN SNEL ANTWOORD A.U.B. ,, DE ARBITER

    Reageer
    #2

    Hallo,

    Bel met dringende vragen de huisarts of apotheek, op het forum kan het even duren voor er een antwoord komt,er is niet constant een beheerder online.
    De huisarts heeft ook je dossier en kan wellicht uitleggen wat de reden is.

    Reageer
    #3

    Beide bloedverdunners worden voor een ander type probleem gegeven.

    De eerste betreft een middel voor een hogere kans op beroerte of tia's als gevolg van bv hoog cholesterol of hartprobleem. Vaak ook door ongezonde leefstijl.

    De andere bloedverdunner wordt gegeven wanneer er een risico is op een stolsel als gevolg van bv weinig beweging. Bv na een operatie. Dus tegen trombose.

    2 verschillende middelen omdat ze ook verschillende werking hebben en iets doen op andere aandoeningen.

    Goed herstel gewenst! En goed innemem, hoor. Ik heb erg grote problemen gekregen door trombose.

    Reageer
    #4

    Dit is een forum dat niet de hele dag bezet is. Dus het kan even duren voordat er een antwoord komt. Dringende vragen over medicijnen kun je beter aan je huisarts of de apotheek stellen.
    De middelen werken niet op dezelfde manier. Hebben weliswaar antistolling tot doel, maar doen dat op een andere manier. Afhankelijk van de omstandigheden kan het dus nodig zijn een middel te vervangen

    Reageer
    #5

    Nog even als aanvulling. Je kunt ook om een DOAC (bv Xarelto) vragen, doet hetzelfde bij trombose als aceno... Dan hoef je niet geprikt.

    Ik heb dit na de laatste trombose gevraagd (ipv prikken), en was bij mij geen probleem. Maar je moet het wel elke dag innemen, niet soms vergeten.

    Vragen staat je vrij.

    Reageer
Reageer op: vraag over wissel van medicatie , die hetzelfde doel hebben . bloed verdunnen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief