Mercurochroom

 • #1

  hoi!

  Ik zit me hier zorgen te maken en ik weet niet of dit wel terecht is.
  Ik had gisteren een lange dag sandalen aangedaan, ik kreeg dus wondjes op mn voeten. Ik kwam thuis aan en deed er mercurochroom op, we hebben dit al jaren in huis, mijn moeder heeft het sinds kort ook gebruikt. Ik had het op een watje gedaan maar het ging erdoor en morste wat op mijn vinger. Ik heb dan op internet gezocht hoe je die vlek het best verwijdert en er begonnen heel enge artikels op te komen. Dat je het ten zeerste moet vermijden omdat het toxisch is en snel een allergische reactie kan geven. En dat het ook niet meer verkocht wordt... Ik ben meteen in paniek geraakt, ik ben ook een hypochonder en heb veel angsten dus dit hielp totaal niet. Ik begon het dan weg te halen met alcohol, ging niet, dus probeerde ik het gewoon met een washandje en zeep. Ging er beter af maar nog niet volledig, een paar uur later deed ik het weer en was het bijna weg maar nog wel wat zichtbaar. Ik was de thema totaal vergeten toen ik in de zetel lag en aan mijn velletje van die vinger begon te bijten, en raakte het met mijn tong ook, ik had het meteen door en ging naar boven om mijn mond te spoelen en tong te poetsen. Ik denk wel dat mijn tong de gedeelte geraakt heeft dat niet gekleurd was.
  Maar ik ben dus sinds gisteren aan het piekeren, bang om vergiftigd te worden daardoor terwijl de kleur bijna weg was, ik weet niet of mijn bezorgdheid logisch is. Of is de medicijn niet meer aanwezig en is het enkel de verkleuring..
  Ik weet het niet, die artikels hebben me heel bang gemaakt, terwijl we dit vaak als klein kind hebben gebruikt, en nu nog dat van mijn vinger en het feit dat ik er dicht heb gezeten met mijn tong... Ik heb veel stress deze dagen dus was ik ook verstrooid en totaal vergeten dat het dervoor met mercurochroom zat.

  Reageer
  #2

  Zo raak je toch echt niet vergiftigd

  Reageer
  #3

  Het kan dus geen kwaad, ik denk niet dat de spul nog op mijn vinger was, het was gewoon nog wat lichtjes gekleurd. Had het 2 keer gewassen. Het zijn gewoon de artikels die mij extra angstig hebben gemaakt. Het staat dat het gitftig is en veroorzaakt allergieën. Het is dan als je het meerdere keren gebruikt veronderstel ik dan...

  Reageer
  #4

  Dat moet je het wel erg vaak een veel gebruiken

  Reageer
Reageer op: Mercurochroom
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief