50.000IE Vitamine D3 CHOLECALCIFEROL

  • #1

    Mijn Vitamine D was waarde is 19 ipv minimaal 50 a 100
    Hierdoor moet ik 1 x per week een capsule nemen met 50.000IE ( normale dag/weekdoseringen liggen beel lager ) nu wil ik graag weten of meer mensen deze hoge aantallen moeten slikken en of er veel voorkomde bijwerkingen zijn. Lees ook dat overdosis voor veel narigheid kan zorgen en dit is toch wel een hoge dosis

    Groetjes Petra

    Reageer
    #2

    Zo'n dosis weet ik niet. Weet wel dat ook andere stoffen belangrijk zijn, zoals magnesium en vitamine A en K. Magnesium zorgt ervoor dat de calciumspiegel niet teveel stijgt.

    Reageer
    #3

    Het zou niet voorgeschreven worden als het niet nodig was. Of dacht je van wel? Je krijgt wat nodig is om het tekort heel snel weer goed te krijgen. Is het goed, dan kun je het onderhouden met een supplement.

    Je krijgt soms wat last van verstopping met hoge doses.

    Reageer
    #4

    Mijn vitamine D waarde was 35, onder de 50 dus te laag. Onder de 30 is een ernstig tekort.
    Ik kreeg van de huisarts capsules met 25.000 IE voor de eerste 6 weken (1 capsule per week) en daarna doorgaan met 5.600 IE (ook 1x per week). Omdat ik de vrij zeldzame ziekte sarcoïdose heb mocht ik van de internist de 25.000 IE niet nemen en heb ik de 5.600 genomen. Ik had inderdaad last van bijwerkingen: hoofdpijn, droge mond, vermoeidheid. Een overdosis is zeker niet goed en daarom moest ik na 6 weken gebruik bloed laten prikken om 2 dingen te meten: Calcium en Vitamine D.

    Een (ernstig) vitamine D tekort moet zeker aangepakt worden, maar het kan maanden duren voordat het weer op niveau zit. In mijn geval ging het veel sneller; wij hebben gelezen dat de lage vitamine D veroorzaakt kan worden door bepaalde medicijnen. Ik slikte een benzodiazepine en had die net afgebouwd, wij denken dat dit geholpen heeft om de vitamine D waarde te verhogen.

    50.000 IE is inderdaad hoog, maar een vitamine D waarde van 19 is dan ook echt een ernstig tekort. dat aangepakt moet worden. Om jezelf gerust te stellen kun je het beste net als ik bloed laten prikken: als de calcium waarde goed blijft dan heb je geen problemen met overdosis.

    Reageer
    #5

    Hoi Petra,ik heb dit ook gehad.krijg je geen bijwerkingen van.Vit d is heel belangrijk voor een goede gezondheid.Ik slik tot op de dag van vandaag 50000 ugl....mijn vit d,was 17 ,en nu 138.......

    Reageer
    #6

    Eigenlijk is het niet gemakkelijk om met vitamine d3 uw vitamine D level om hoog te krijgen.

    Beter zou zijn om calcifediol/25(oh)vitamine D te nemen.
    Calcifediol zorgt ervoor dat binnen 5 uur uw vitamine D level op peil zijn. Nu calcifediol is enkel te verkrijgen op voorschrift in Italië en Spanje.

    De vitamine d3 wordt omgezet in calcifediol door de lever. Maar dit gebeurt zeer traag. Daarom duurt een vitamine d3 kuur altijd zeer lang. Daarom is calcifediol beter op korte termijn en dat dan aanvullen met vitamine d3 voor de lange termijn

    Reageer
    #7

    Calcifediol is ook in Nederland gewoon op recept verkrijgbaar

    Reageer
Reageer op: 50.000IE Vitamine D3 CHOLECALCIFEROL


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief