Bijwerkingen Cymbalta

  • #1

    Hallo allemaal.

    Zijn jullie bekend met de volgende bijwerkingen door Cymbalta?

    Ik heb het nog nooit zo koud gehad en ik slaap heel slecht. Ik zie het iedere nacht 6 uur op de klok worden. Dus m'n dag/nachtritme gaat er helemaal aan. Homeopatische middelend voor een goeie nachtrust helpen niet. Ik word er hooguit wat slaperig van maar inslapen ho maar.

    Verder heb ik nog wat lichte bijwerkingen maar niet noemenswaardig.

    Bedankt voor de reacties.
    Bart

    Reageer
    #2

    Hallo, ik neem nu al een week cymbalta, ik slaap slecht s'nachts, geraak moeilijk in slaap, en in de dag ben ik moe, heb laatst van mijn benen, inorm veel pijn. Heb geen zin om iets tedoen, het is allemaal teveel.

    Reageer
    #3

    Gebruik nu 3 maanden Cymbalta om fantoompijnen te bestrijden en dat lukt wonderwel in combinatie met Lyrica.
    Pijnen worden nu gedempt tot prikkelingen welkee niet als pijn worden ervaren.

    Heb nog geen bijwerkingen geconstateerd.

    Reageer
    #4

    Ik zal me eerst even voorstellen.
    Mijn naam is monica 39 jaar oud en moeder van twee kinderen.
    Sinds 2005 hebben ze bij mij ontdenkt dat ik Fybromiyalgie heb.
    Hier is dus weinig aan te doen zij de arts en je moet er mee leren leven..... Dat is makelijker gezegt dan gedaan.
    Na jaren van alles geprobeert te hebben ben ik vorige jaar maart begonnen met de cymbalta. Dit ook omdat ik in een depressie raakte, maar de medicijnen waren eigenlijk bedoelt voor de fibro.
    Eerst begonnen met 30 mg en na drie maanden over na 60 mg na 5 maanden weer na 30 mg en sinds 1 maand weer op 60 mg pufff erg vermoeiend.
    Ik krijg zoveel bijverschijnselen dat ik er nog depresiever van wordt.
    Heb op dot moment helemaal geen puf meer.... alles is me te veel.
    Kan s`morgens niet uit bed komen, ben vaak wakker s`nachts.
    Ben een wrak als ik wakker wordt. Het liefst trek ik zo weer de deken over men hoofd. Maarja heb 2 kids en die moeten naar school dus moet wel. Als ik het bed uit stap zit ik vastgeroest in men lichaam en is het een strijd om me aan te kleden. na een half uurtje gaat het wel iets beter. Door de medicijnen ben ik zo moe suf lijkt net of dat ik stone ben. Heb een vreselijke droge mond droge ogen weinig eetlust en alles gaat als een waas voorbij. Heb vaak hoofdpijn en ben snel geireteerd. Komt niks uit men handen en wil het liefst slapen. Heb vaak weinig kracht en heb een gevoel van bakstenen in men benen.
    Ben sinds een maand in de ziek thuis omdat ik het werk even niet kan doen. Mijn man werkt overdag dus alles komt op mij neer.
    De pijn wordt er dus niet beter van door de medicijnen en ik dwaal steeds verder af.
    Ben in een jaar tijd 20 kilo aangekomen waar ik vreselijk van baal.
    Moet het allemaal meeslepen.
    Ik kan hier eigenlijks met niemand over praten want ze dan er zo luchtig over. Ze snappen het niet. Ik ben natuurlijk niet iemand die iets snel opgeeft met dingen maar soms moet ik wel naar men lichaam luisteren om dat het niet gaat. Ik ga vaak over men strepen en ken geen ho. Hulp met dingen krijg ik nooit en ben te trots om te vragen.
    Maar als dit zo door gaat dan gaat het vet fout.
    Soms schreeuw ik van binnen van help me aub zien jullie dit niet puff.
    Kan vaak uit men slof vallen en dat vind ik heel erg.
    Ben mezelf niet en wil mijn ik zo graag weer terug.
    Hoop dat ik hier men dingen kwijt kan en dat ik goeie raad kan krijgen.

    Liefs de hopeloose moeder....

    Reageer
    #6

    In aanvang van 30mg naar 60mg.ongeveer 9weken gebtuikt.Continue slapeloosheid van middernacht tot vroege ochtend, dan nachtmery's. Daarom tijdelijke staking.Na 6 weken geen bijqerkingen meer.Tijdje later op aanraden nog eens 30mg per dag.Zelfde verschijselen en geen effect.. Nu na13 weken staken nog persisterende bijwerkingen; nachtmerry tegendw tijd van wakkerworden, nog steeds erectiestoornis. Ssri's kunnen ( zeldzaam) deze soms landurige gevolgen hebben!

    Reageer
    #7

    Het nemen van Magnesium Citraat kan werken.

    Reageer
    #8

    Heb nu 3 dagen duloxetine. Daarvoor zat ik aan de sertraline. Heb erg last van duizeligheid licht in mijn hoofd. Word er gek van is dat op het begin van het wisselen van een antidepressiva normaal? Maakt mijn dagen best wel onzeker. Kan weinig plezier maken zo met mijn kids. Wilde van de seks problemen af en dat is bij duloxetine minder volgens de bijsluiter dan bij de sertraline. En licht in mijn hoofd ook. Maar dat is tot nu toe best heftig. En heb 2 keer avond genomen en nu vandaag vanmorgen. Omdat ik had gelezen dat je het medicijn beter in de ochtend kan nemen klopt dat?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    In principe is dat niet zo belangrijk. 's avonds nemen kan echter het voordeel hebben dat je dan wat minder last hebt van de bijwerkingen.

    Reageer
    #10

    Het is beter om het 's avonds te nemen omdat het ook slaperigheid kan veroorzaken. En dan helpt dat juist als je moeilijk in slaap komt.

     

    Reageer
Reageer op: Bijwerkingen Cymbalta


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief