afbouwen paroxitine

  • #1

    Hallo,

     

    Ik had een vraag, ik zit al 5 jaar aan paroxitine, nou had ik vorig jaar 5 mg afgebouwd,

    van 20 naar 15.

    Nu ben ik de laatste weken bezig om van 15 naar 10 te gaan, ik ben nu 2 a 3 weken op 10 mg.
    Maar ik voel me wel erg onstabiel misselijk moe, Kan dit van het afbouwen zijn? en ik had met 20 naar 15 weinig last naar mijn mening...

    Reageer
    #2

    Dat kan heel goed. Hoe lager de dosering word, hoe meer bijwerkingen je gaat krijgen. Je bouwt ook met te grote stappen af

    Reageer
    #3

    Bedankt voor uw antwoord,

    Wat is nu het beste om te doen? even doorzetten op 10 mg? zou het nog veel erger worden ?

    Reageer
    #4

    Je zit nu op 10 mg dus ik zou daar dan nog even mee doorgaan totdat je weer wat stabieler bent. Ik verwacht niet dat het veel erger zal worden.

    Reageer
    #5

    In elk geval rustig afbouwen. Antidepressiva remmen de heropname van serotonine, in plaats van de aanmaak ervan te verbeteren, waardoor je lichaam het afleert om het zelf te doen. Door medicatie ook verlies van vitaminen en mineralen. Allereerst dus zorgen voor volwaardige voeding en daarbij wat voedingssupplementen. Kan wat schelen in de afkickverschijnselen. Vraag hierbij advies.

    Reageer
    #6

    Oke dank je wel,

    ik hou even oogje in het zeil. En ik zou wat extra letten op voeding. bedankt.

    Reageer
    #7

    Erg herkenbaar wat je ervaart.

    Zelf ongeveer 4 jaar gebruikt. Toen ik begon wou ik de eerste 2 maanden nog liever dood dan ervoor. Jankbuien elke dag rond dezelfde tijd. Daarna werd het natuurlijk beter.

    Maar toen ik ging afbouwen voelde ik zoveel woede, onbeschrijfelijk hoe zoiets voelt, heel eng ook als je ineens moord gedachten krijgt.

    Ben gaan googlen toen, naar huisarts gegaan en verteld over tapering strips van de regenboogapotheek. In hele kleine stappen afbouwen, echt een aanrader. Je krijgt het gewoon toegestuurd.

     

    Reageer
    #8

    hallo daar ben ik weer, Afbouwing ging helemaal niet goed.
    Dus afspraak met de dokter en moest weer naar 15.
    NU 3 weken later gaat het weer niet goed, erg duizeligheid gevoel en slappe benen etc.
    Wat in vredesnaam moet ik nu?
    Kan hett zijn dat ik weer langer bijwerkingen heb ?? normaal ist hjet maar 2 a 3 weken toch?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dat is moeilijk te zeggen, maar het zou kunnen

    Reageer
    #10

    Hallo allemaal, ik ben 66 jaar en heb sinds 16-05-2020 Paroxetine gekregen. Heel snel opgebouwd naar 40 mg, telkens maar 1 week ertussen. Ik verdraag deze pil niet, ik heb veel bijwerkingen: droge mond, droge keel, hoofdpijn, misselijk, zweetaanvallen, hartkloppingen, ziek voelen alsof ik griep heb. Ik ben zelf begonnen met afbouwen omdat mijn psychiater ontkend dat Paroxetine bijwerkingen geeft. Over de droge mond: "komt door het warme weer" en mijn andere klachten zijn allemaal "lichamelijke onverklaarbare klachten". Mijn psychiater kent helemaal niemand die de Paroxetine niet verdraagt en ik ben de enige die last heeft van bijwerkingen. Ik heb zelf afgebouwd naar 21,25 mg en ga vanaf volgende week afbouwen met taperingstrips. Van 20 naar 0 mg in 3x 4 weken. Ik wil van deze pillen af, dit is mijn 4e AD in 1,5 jaar en ik ben nu zieker dan de 1e dag van mijn 1e AD. Ik heb deze pillen gekregen omdat ik vorig jaar last had van depressieve klachten en neerslachtigheid door ruzies in de familie. Ik ben nu aan het afbouwen, heb veel ontwenningsverschijnselen.

    De psychiater ontkent nog steeds de bijwerkingen.  Het zit allemaal tussen "mijn oren" en 99,9% van de patiënten verdraagt Paroxetine en heeft geen bijwerkingen. De ontbrekende 00,1% ben ik.

    Ik heb ook nog andere benzo's gekregen de afgelopen 1,5 jaar en heb er dus nog 2 verslavingen bij: Oxazepam en Lorazepam. Ik had ook 1 slaappil Zopiclon, die heb ik al zelf afgebouwd.

    Het verbaast mij nog steeds dat artsen met het allergrootste gemak al deze middelen voorschrijven. En wanneer je als patiënt ervan af wil, dan is niemand thuis.

    Herkennen jullie de bijwerkingen? Ik ben toch niet de enige uitzondering in de hele wereld?

    Ik wil zo graag stoppen met deze pillen en weer helder in mijn hoofd worden.

    Was ik maar nooit aan deze pillen begonnen. Ik nu zieker dan 1,5 jaar geleden.

     

    Reageer
Reageer op: afbouwen paroxitine


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief