! HULP GEVRAAGD ! – De éérste stap naar "rita-clean".

 • #1

  Dag allen,

  Hierbij mijn dringende vraag om hulp. Het heeft me veel moeite gekost de stap te zetten en dit topic te plaatsen, maar ik ben er vrij zeker van dat dit een stap in de goede richting zal zijn. Het is de eerste keer dat ik er openhartig over kan en durf te vertellen. Voornamelijk ook omdat ik bang ben voor wat er komen gaat...

  Mijn naam is Brandon, 23 jaar oud en ik ben een Ritalin / methylfenidaat verslaafde.

  "Aan ritalin verslaafd?!" zal jullie eerste gedachte wellicht zijn. Laat ik dat taboe de wereld uit helpen. Ik heb hier namelijk Oxazepam 50mg liggen voor zo nodig ("slaapmiddel") en oxycodon 10mg voor zo nodig (tegen pijnklachten). Deze middelen zijn mijn inziens een stúk minder verslavend dan methylfenidaat. Waarom? Omdat Ritalin zo normaal voelt dat wanneer ik dit slechts sinds één week gebruikte, het leven vóór de ritalin aanvoelt alsof ik altijd in een droomachtige / suffe / simpele wereld heb geleefd. Alsof ik nooit echt "wakker" was. Hiermee suggereer ik niet dat oxazepam en oxycodon milde middelen zijn dus let  bij gebruik van die middelen dan ook ten allen tijde goed op tekenen van afhankelijkheid (!) Enfin, ik kom nu "to the point".

  Mijn verhaal: het begon 3 jaar gelden met een duidelijke ADD diagnose (i.c.m. een licht autistische beperking). Ik wilde dit middel niet gelijk slikken en vroeg contra-expertise aan, maar de diagnose was luid en duidelijk. Ik begon met 30mg Ritalin per dag, en bouwde dit samen met mijn specialist op tot een vrij hoge dosering van 120mg. Ik voelde me er (even) goed bij, had geen enkele bijwerking en leefde niet meer in die vage droomwereld waarin ik altijd afwezig was. Ik was echter voorheen wel een blije en vrolijkere jongen met een bredere interesse.

  Echter, het bleef niet bij de 120mg ritalin op voorschrift. Ik bouwde een tolerantie op. Mijn psychiater wilde hier niets van weten en er kwam een periode aan waarin ik haar nog maar eenmaal in het half jaar sprak. Tijdens die periode was ik al wel op speurtocht gegaan om te kijken of er extra tabletten ritalin te koop waren. Vaak zat ik enkele dagen zonder ritalin doordat ik me niet aan het voorschrift kon houden, en dit was écht afzien. Er kwamen ineens zo veel prikkels binnen dat ik het huis niet durfde te verlaten. Ik besloot toen om via iedere "rita-verkoper" al hun voorraad over te nemen zodat ik ten allen tijde genoeg had. In feite kocht ik het van 30 - 40 studenten die allen maar een stripje of paar losse tabletten over hadden.

  Ik klom naar een dagelijkse dosering van 280 - 300+ mg en zelfs hierbij waren de bijwerkingen zeer mild en tolereerde ik het middel goed. Een enkele maal had ik wat last van pijn op de borst maar dit stond duidelijk in de bijsluiter vermeld als bijwerking. (Begin s.v.p. NIET over de negatieve gevolgen van dit soort doseringen methylfenidaat, want die zijn bij mij allen bekend... ).

  Ik wordt zelfs met doseringen van 300+ mg niet "high" (frapant) van dit middel, het geeft me alleen een soort seintje dat mijn brein is geactiveerd. Homeostase. Evenwichtigheid. In balans. Het heeft enkel een "therapeutische" waarde. Bij de dosering van +- 300mg bleef ik ook hangen. Ik ontwikkelde geen extra tolerantie meer. Ik sta nu met dit middel op en neem de laatste een half uur / 3 kwartier voor het slapen gaan in, in doseringen van 30-40mg per keer. Ik slaap er gewoon rustig op en heb de oxazepam nauwelijks nodig. Ook heb ik de afgelopen 3 jaar sinds ik het middel gebruik geen enkele drugs (m.n. MDMA en GHB) meer aangeraakt. Ook alcohol nuttig ik nauwelijks meer en roken heb ik hoogstens een enkele keer geprobeerd. Dus deze jongeman slikt alleen in feite zijn Ritalin in "ietwat" hoge doseringen? Dat klopt, maar hoewel ik nauwelijks bijwerkingen ervaar, voelt dit niet juist aan. Ik "moet" elke keer bij vreemde mensen langs binnen een straal van 50 kilometer rondom Deventer. Zelfs enkele malen de grens over. Voor een paar tabletten. Absurd.

  NU VOLGT HET ECHTE PROBLEEM: Er is op dit moment niet of nauwelijks aan Ritalin te komen en met "slechts" 150 tabletten van 10mg zie ik een verschrikkelijke tijd voor me waarin ik levenloos op de bank lig, niet meer studeer (Ik sta op het punt om mijn Universitaire bachelor in psychologie te behalen... óf juist niet; ) afhankelijk van mensen die nog wat losse strips verkopen. Wie weet wat de ontwenning nog meer voor mij in petto heeft. Ik kán en mág eigenlijk niet zonder komen te zitten.....

  Ik kan letterlijk NIKS zonder de ritalin en van alles MET ritalin. Doordat het een stimulant is, merk ik dus enorme futloosheid wanneer ik het probeer te stoppen. Ik heb alle mogelijke manieren van stoppen reeds geprobeerd, van langzame afbouwschema's tot cold turkey. De afbouwschema's waren eigenlijk al geen optie aangezien het dosisverschil direct merkbaar was en ik "ritalin-drang" kreeg. Dan kon ik het al niet meer laten en nam ik zodra ik thuis kwam extra voordat ik op bed dreigde te ploffen. Ik heb nooit echt extreme last van rebounds gehad, gewoonweg omdat ik altijd wel extra doseringen slikte.

  Nu heb ik énkele opties aangezien ik geen "officiële harddrugs stimulantia" wil gaan gebruiken om mijn hoofd boven water te houden:

  1. In plaats van methylfenidaat bestel ik kleine hoeveelheden van het online verkrijgbare "Research Chemical" ethylfenidaat. Deze schijnt nogal verwant te zijn aan methylfenidaat en wellicht voldoet het tijdelijk. Voorzichtigheid is in ieder geval geboden en ik test het eerst met minimale hoeveelheden. Wellicht laat ik het ook testen bij een testcentrum.
  2. Ik plaats tegen die tijd een "bestelling" van methylfenidaat op herhaalrecepten.com met het herhaalnummer. De kans is groot dat ik dan een belletje krijg van de Apotheek met de vraag waarom ik nu al bestel terwijl ik nog vooraad zou moeten hebben liggen(?) Ik vrees dus dat het trucje niet zal werken.
  3. Ik tref hier iemand op het forum met exact hetzelfde probleem. Wellicht kunnen we mekaar ondersteunen en tegelijk cold turkey stoppen. Dit geeft een extra stok achter de deur. (Maar het lijkt me niet verstandig aangezien ik (wellicht) verschrikkelijke ontwenningssymptomen ga krijgen)
  4.  Eerlijkheid bieden naar mijn specialiste. In dit geval kan ik dus een kliniek ingesmeten worden, met als gevolg het NIET behalen van de studie. Ik vrees dat dit hem ook niet zal gaan worden.....

  Graag zou ik iemand hier privé willen spreken om sommige dingen nog wat nader toe te lichten of om gezamenlijk te kijken naar welke oplossingen nog meer mogelijk zijn. Zijn er zelfhulprogramma's online waarin medicijnverslavingen behandeld worden?

  Ik dank jullie erg voor het lezen van mijn verhaal en het meedenken in de juiste richting. Openheid van zaken geven zal in ieder geval knap lastig zijn. De rede dat ik het op dit forum plaats is voornamelijk om de anonimiteit. Daar ben ik dan ook werkelijk dankbaar voor.

  Ik hoop binnenkort deze "haat-liefde-relatie" te kunnen beëindigen. Ik heb tenslotte 20 jaar zonder medicatie geleefd. Enkel vraag ik me dus af of het de juiste tijd is, nu nét voor het (hopelijk) behalen van mijn Bachelor diploma.

  Ik wens eenieder veel geluk toe in zijn/haar leven en nogmaals alvast bedankt voor de feedback.

  Groeten,

  Brandon.

  Reactie
  #2

  Hallo Brandon,

  Heel goed van je, om te herkennen en erkennen dat je een probleem met de Ritalin hebt. Je bent zeker niet de enige. Het naar buitenkomen is zeker een goede stap. Maar je zult hier professionele hulp bij nodig hebben.

  Je geeft 4 opties in je bericht. De eerste 2 zijn eigenlijk geen optie. De 4de optie is de betere en het meest voor de hand liggend.  Wat betreft een opname:  Dat beslis je natuurlijk altijd nog zelf.

  Wat de derde optie betreft:  je zou een berichtje kunnen plaatsen in het betreffende topic. Zo weet je in ieder geval dat de TS van dat bericht dit dan ook leest...

  Ik zal niet uitweiden over de gevaren en risico's van overdosering van Ritalin. Je bent je daar zelf bewust genoeg van lijkt me. Ook dat is een positief punt.

  Ik geef je onderstaand twee links van gerenommeerde instituten die ook online hulp aanbieden. Je zult zelf even contact met ze moeten opnemen en dan kijken wat ze, onder welke voorwaarden, voor hulp kunnen aanbieden. De derde link, is ook een optie, maar ik weet niet of ze online hulp aanbieden. Dat zul je dan moeten navragen.

  https://www.novadic-kentron.nl/middelen-en-verslaving/hulp-bij-verslaving/

  https://www.jellinek.nl/behandelingen/behandeling-volwassenen/

  http://www.verslaving.nu/html/nieuws/ambulante-verslavingszorg.htm

  Je kunt natuurlijk altijd hier op het forum terecht. Daar waar mogelijk zal ik proberen je te helpen. Maar je kunt hier ook gewoon je hart uitstorten. Door de anonimiteit, is het forum laagdrempelig.

  Reactie
  #3

  Beste Tandor,

  Ik ken u natuurlijk al via dit forum, maar ik ben aangenaam verrast met deze reactie (in positieve zin). Zojuist heb ik mijn wekelijks gesprek met de psycholoog bezocht en zelfs hem dúrf ik het gewoon niet te vertellen. Ook al is dat juist een vertrouwenspersoon. Het probleem zit erg diep en ik voel dus ook erg veel schaamte. Vandaar dat ik het probleem ook niet zomaar met m'n arts kan bespreken.

  Het gekke is eigenlijk: ik hoor vééls te weinig over deze verslaving. Hoe kan dit? En wat maakt slaapmiddelen en opiaten zo verschillend? Ritalin stabiliseert de stemming, geeft energie, rust, en kent "weinig" bijwerkingen in vergelijking met bovengenoemde middelen. Waarom zijn er dan zo weinig meldingen van deze verslavingsvorm?

  Mag ik u vragen of u zelf een verslaving hebt gehad? In dat geval zult u herkennen hoe diepgeworteld zoiets kan zitten.

  Alvast bedankt, en zijn er meer mensen die hun verhaal in dit topic kwijt willen?

  Groetjes,

  Brandon.

  Reactie
  #4

  Ik heb een verslaving. Dat is roken. Al 45 jaar.  En dan zou wellicht denken: roken...dat zijn geen drugs of medicijnen...maar de verslaving, de modus die erachter zit, is wel precies dezelfde.

  Waarom je er zo weinig over hoort?  Dat komt o.a. omdat het geen drug is maar een medicijn. Ook omdat het gebruik in eerste instantie niet illegaal is, maar een medicijn dat is voorgeschreven voor aan aandoening. Over de gevolgen bij langdurig gebruik is nog niet zo heel veel bekend/gepubliceerd. Het gevaar schuilt vooral in het euforisch gevoel dat door zo'n middel wordt veroorzaakt. En dan natuurlijk nog de werking die het beoogt te hebben. En verhoging van je concentratie vermogen. Er zijn heel wat studenten zonder ADD/ADHD die Ritalin hiervoor gebruiken. En vervolgens ook heel veel afgestudeerden. Er wordt te weinig gewaarschuwd over de verslavingsrisico's van methylfenidaat. Het schaamtegevoel dat bij de meeste mensen ontstaat, omdat er misbruik is gemaakt van een regulier voorgeschreven middel, is een bekend probleem. Dat geldt overigens niet alleen voor methylfenidaat, maar vooral ook bij slaapmiddelen, antidepressiva, en sommige pijnstillers. Schaamte die eigenlijk ten onrechte is. Immers: je bent niet voor de lol en eigener beweging aan zo'n middel begonnen. Het was een arts die het middel voor een aandoening voorschreef.  Voor al deze middelen geldt, dat er gewenning kan ontstaan, en dat is de valkuil voor mensen die toch verslavingsgevoelig zijn.

  Ik kom het schaamtegevoel regelmatig bij mensen tegen. Maar het is onnodig om dat te hebben. Schaamtegevoel is in dit geval eigenlijk een verwijzing naar het verleden. Over hoe het begonnen is en uit de hand heeft kunnen lopen. En daar zou je juist nu niet mee bezig moeten zijn. Je moet je focussen op dat wat er komt. De stap die je zet om er een einde aan te maken. Het zou goed zijn om over die schaamte heen te stappen en de psycholoog in vertrouwen te nemen. Die kan misschien meer voor je betekenen dan je denkt.

  Reactie
  #5

  Dag Tandor,

  Excuses voor mijn ietwat vertraagde reactie. Dank voor uw openheid en eerlijkheid. In feite zal dit ook "hetzelfde" werken: wanneer u tijdelijk geen nicotine binnen krijgt treedt er ook ontwenning op neem ik aan? (Weinig verstand van verder en nog nooit gerookt maar simpel beredeneerd). Heeft u nooit met Zyban geprobeerd te stoppen? Binnen mijn familie hebben een aantal dat middel kortstondig gebruikt en zijn er met succes vanaf gekomen.

  Ik heb berichten gestuurd naar de "instellingen" / "hulpinstanties" die je daar sommeerde, maar dit is niet al te best. Er wordt een detox aanbevolen, of in ieder geval een klinische behandeling. Gek eigenlijk, ik kan zo weinig over methylfenidaatverslaving vinden en zó veel over benzo- en opiaat- verslavingen. Ben ik dan over het algemeen verslavingsgevoelig? Ik kan de oxazepam en oxycodon prima laten liggen (en alleen nemen waar nodig).

  Dat maakt dit probleem nog gecompliceerder. Daarbij staat mijn psycholoog in teamverband met de uitschrijvend specialist dus er wordt continu overleg gepleegd. Erg vervelend want ik wil het graag tegen mijn psycholoog zeggen maar hij kán en mág het niet verzwijgen voor de "hoofdbehandelaar". Duidelijk tegen mij verteld. En er kunnen een aantal dingen gebeuren wanneer ik dit feit de wereld inhelp :

  1. Volledige onthouding van methylfenidaat door verslavingspotentiaal zal een eis zijn. Het is ónmogelijk dat ze nog zullen proberen mij op de - door de arts uitgeschreven - dagdosering zullen plaatsen. Dit betekent in de praktijk nauwelijks functioneren en intense vermoeidheid. (En wie weet wat voor nare ontwenningsverschijnselen nog meer? ) Een langzame afbouw gaat gewoon niet in mijn geval. (= cravings)
  2. Doorverwijzing naar iriszorg of welke instantie dan ook waarbij een verslavingsarts me verder zal begeleiden ( en eventueel ook andere wellicht verslavende medicatie voor zal schrijven w.o. Baclofen (er staat een artikel online dat dit gebruikt kan worden voor "stimulant cravings". ))
  3. Kiss University goodbye.

  Ik gebruik nog enkele andere medicijnen voor andere geestelijke aandoeningen, w.o. stemmingsstoornissen. Deze neem ik trouw volgens recept, maar de methylfenidaat helpt naar mijn idee juist écht mijn humeur te verbeteren en een stabieler leven te leiden... (met name de vitaliteit en het ombuigen van negativiteit naar positieve gedachten.

  Tevens heb ik al gesproken met Korrelatie, en heb ik dit bericht op Amerikaanse fora gedeeld. Zij wisten het allen ook niet....

  Ik probeer overal hulp vandaan te toveren en tegelijkertijd anoniem te blijven, maar hoor het eigenlijk binnen mezelf te zoeken. Weet u geen Engelse online trainingen / apps / websites die hiermee kunnen helpen? Ik kan het feitelijk met niemand bespreken, hoewel de schaamte inderdaad onterecht is, hangt er teveel vanaf. Het zit te diep weggestopt. Maar wanneer ik door de voorraad heen ben, ben ik toch echt ten einde raad. Dus ik dien ergens dit weekend een knoop door te hakken en actie te ondernemen.

  Alvast bedankt voor je antwoord en motivatie!

  Hartelijke groet,

  Brandon

   

  Reactie
  #6

  wanneer u tijdelijk geen nicotine binnen krijgt treedt er ook ontwenning op neem ik aan  ja hoor, absoluut. Heb verschillende middelen geprobeerd. Champix werkte heel goed maar veroorzaakte gruwelijke hoofdpijnen..geen optie dus.

  Deze heb ik nog voor je kunnen vinden.

  https://www.drugsondercontrole.nl/

  https://www.brijder.nl/hoe-wij-helpen/online-hulp/online-behandeling

  Je zou natuurlijk in eerste instantie zelf kunnen gaan minderen met de ritalin. Althans het in ieder geval proberen.

  Hoe vaak en hoeveel neem je nu per dag?

  Reactie
  #7

  Hallo Tandor,

  Dank voor uw reactie. Ik heb inmiddels beide websites benaderd, en me aangemeld voor een online cursus. Helaas heb ik ook al vrijwel meteen een reactie gehad van een dienstdoende psycholoog met de opmerking dat de online cursus niet toereikend genoeg is.

  Hij/zij wilt een kliniek benaderen in mijn buurt en deze met mij in contact laten brengen. Dat is echter niet mogelijk. Ik wil mijn anonimiteit behouden. Daarnaast loopt reeds een zorgtraject voor het behandelen van mijn depressie.

  Nu zult u wel begrijpen dat de "cravings" naar een middel (in uw geval nicotine in mijn geval methylfenidaat) behoorlijk intens kunnen zijn, maar ik ga het alsnog proberen.

  Ziet u, ons brein redeneert na al die miljarden jaren nog steeds op één en dezelfde manier. Namelijk: "Korte termijn fijn, lange termijn pijn". Met andere woorden; ik vrees voor het feit dat ik "cravings" krijg en alsnog voor een hogere dosering ga doordat ik bij mezelf denk: "Ach, zonder rita, dat zien we dan (over 3 dagen) wel weer.... " Vervolgens is het over 3 dagen janken.

  Ik heb in totaal nog 1000 mg liggen en ik kan er dus voor kiezen om 3 dagen lang gewoonweg mijn "dagdosering" in te (rond de 300mg per dag met tussenposen van 1 uur) nemen en dan cold-turkey te gaan, óf een afbouwschema proberen aan te houden. Ik ben tot het volgende gekomen:

  Dag 1 - 200mg

  Dag 2 - 200mg

  Dag 3 - 150mg

  Dag 4 - 150mg

  Dag 5 - 100mg

  Dag 6 - 100mg

  Dag 7 - 50mg

  Dag 8 - 50mg

  Dag 9 - Stop

  Natuurlijk is dit veels te snel (van 300mg naar 200mg in één dag) maar ik heb geen andere mogelijkheden. Ik kan eventueel bij onrust en paniekgevoelens wat Oxazepam innemen, maar dit wil ik niet langer dan enkele dagen innemen i.v.m. afhankelijkheid.

  Heeft u enkele andere opties: bijvoorbeeld de huisartsenpraktijk raadplegen en vragen om een middel dat de ontwenning en/of cravings (deels) tegen gaat? Nogmaals: mijn specialist of psycholoog op de hoogte stellen is geen optie, ook een of andere afkickkliniek bezoeken wil ik vermijden.

  Alvast bedankt voor uw reactie,

  Hartelijke groet,

  Brandon.

  Reactie
  #8

  Dit gaat hard aankomen bij die snelheid, maar het is een manier. Ik neem aan dat je 10 mg tabletten hebt?

  Ik denk wel dat het absoluut noodzakelijk is, dat je hier minimaal je huisarts bij betrekt. Misschien is de huisarts bereid, om een recept af te geven en dan daarnaast een middel om de ontwenningsverschijnselen te onderdrukken. Diazepam zou dan beter zijn dan oxazepam. Van 14 dagen oxazepam of diazepam raakt je niet meteen verslaafd.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Dag Tandor,

  Ja nu ik het zo zie lijkt me dit haast onmogelijk.... die "cravings" zijn zo intens, en ik heb ze werkelijk bij nog geen énkele drug of medicijn meegemaakt.

  Een vraag voor u: ik heb ooit de hulpverlenende instantie schriftelijk toegang gegeven voor het uitwisselen van informatie met de huisarts. Over heg algemeen: Wanneer ik de huisarts vraag deze informatie bewust niet met mijn hulpverleners te delen, is hij/zij daartoe dan bereid?

  Ik heb ooit eens gevraagd aan de specialist om i.p.v. methylfenidaat het medicament "Modafinil" voor te schrijven. Stomverbaasd reageerde hij: dat middel hebben we hier nog nooit uitgeschreven, dus dat gaat ook niet gebeuren. M.a.w. : doordat dit nog nooit uitgeschreven is, is het gevolg dat dit ook nooit zal gebeuren? Extreem vreemd.

  Ik zou zo graag willen dat ik het medicament op onderhoudsdosering kon innemen.... en precies volgens het boekje. Wat is daarvoor nodig? (Behalve een universum vol aan zelfdiscipline).

  Mvg,

  Brandon

  Reactie
  #10

  In het algemeen: Misschien moet je jezelf iets minder bang maken voor de andere hulpverleners/behandelaren...

  Uiteindelijk beslis je zelf welke informatie met wie gedeeld wordt. Dit moet je gewoon open en eerlijk met je huisarts bespreken en ook de motivatie daarvoor geven.

  Het medicament als onderhoudsdosering.  Dit is dus ook iets om te bespreken.  Medicijnen kunnen, door de apotheek in baxter-zakjes worden geleverd. Dat betekend dat je per dag per inname tijd een zakje krijg met de benodigde medicijnen, voor maximaal 1 week. neem je te veel in, zijn ze op en krijg je geen nieuwe medicijnen totdat de week om is. Dat kan een handig hulpmiddel zijn. Dit kun je in de apotheek bespreken

  Reactie
  #11

  Beste Tandor,

  Allereerst: Ongelofelijk uw behulpzaamheid hier op dit forum. Velen "verloren" zielen zijn door u reeds geholpen. (Ook ik, wellicht onder een andere "alias").

  De tabletten zijn inderdaad 10mg. (Reactie op uw vorige vraag)

  Een baxter is reeds al besproken, maar ik kom hier enkel voor in aanmerking wanneer ik 5 verschillende medicamenten of meer slik. Dit ga ik helaas nét niet redden. Kortom: dit is geen optie.

  Ik zal morgen eerst proberen mijn eigen schema aan te houden, mocht dit niet werken dan zal ik de huisarts inlichten.... toch vormt dit wel een obstakel waar ik nog overheen dien te stappen... Ik vrees het meest voor de vermoeidheid die komen zal, op het moment dat ik flink dien te studeren...

  Hartelijke groet,

  Brandon.

  Reactie
  #12

  Ik zal morgen eerst proberen mijn eigen schema aan te houden, mocht dit niet werken dan zal ik de huisarts inlichten  Dit moet je dus eigenlijk niet doen. Als je op een later tijdstip naar de huisarts moet, kom je toch echt in tijdnood. Ik raad je aan, om morgen toch meteen een afspraak te maken met je huisarts.

  Je eventueel voor een ander schema kunnen kiezen dat iets langer duurt..12 dagen i.p.v. 9

  200, 180, 150, 110, 80, 70, 60, 50, 40, 30, 20, 10, 0

  Maar nogmaals: beter is het om zo snel mogelijk een afspraak bij de huisarts te maken.

  Overigens: Als de baxter niet kan, kan het ook met een recept voor een week en dan vervolgens herhalen.

  Reactie
  #13

  Beste Tandor,

  Het probleem is aanzienlijk groter dan ik in eerste instantie heb vermoed. Ik heb uw advies opgevolgd en ben meteen naar de huisarts gegaan. Echter, na een doodse stilte kreeg ik het niet over m'n lippen en ben ik over een andere (fysieke) klacht begonnen....

  De schaamte overheerste. Dit is in mijn optiek te wijten aan het (zelf)stigma dat ik heb over middelen-afhankelijkheid. Verder heb ik heel veel werk te verrichten en is het me (nu al) niet gelukt om mij aan het afbouwschema te houden. Bij het minste of geringste aan rebound / vermoeidheid / ontwenning wist ik de methylfenidaat te vinden. Het is een medicament waarop ik functioneer... waarbij m'n depressie wegvalt, en waarmee ik een gigantische haat-liefde-verhouding koester.

  Heeft u nog enkele tips? Ik ben radeloos...

  Reactie
  #14

  Zo gaat het zeker niet lukken Brandon.  Je hebt toch minimaal je huisarts nodig om dit aan te pakken en op te lossen. Als je die stap niet zet, forceer je jezelf in een positie, die je zeker niet wil.

  Als er iets mis gaat, moet minimaal de huisarts op de hoogte zijn van wat er aan de hand is. je hebt de hulp van een arts hierbij nodig. Als je het erop aan laat komen, is dadelijk de psycholoog/psychiater de enige mogelijkheid die over blijft.

  Reactie
  #15

  Dag Tandor,

  Met nog enkele tabletten in bezit zal ik morgen vooralsnog "cold turkey" moeten gaan.... Ik heb het tweemaal geprobeerd bij de huisarts en de tweede maal in huilen uitgebarsten. Vervolgens kwam een geestelijk praktijkondersteuner mij te woord staan, maar de enige gedachte die ik had was: "als ik dit vertel dan zie je mij niet meer als een jongeman in de bloei van zijn leven, maar als een doodzieke patiënt". Ik wil niet dat iemands beeld van me aangetast wordt snapt u? Na al die sessies met de psycholoog krijg ik dit nóg niet over m'n lippen.

  Ik heb al enige horrorverhalen gehoord van de "cold turkey ritalin" maar ik vraag me af wat ik zoal kan verwachten morgen en de dagen die volgen. Ik word al wel paniekerig bij enkel de gedachte... hiervoor wat oxazepam ingenomen, maar werkt nauwelijks.

  Bij voorbaat dank,

  Brandon

  Reactie
Reageer op: ! HULP GEVRAAGD ! – De éérste stap naar "rita-clean".
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief