Vocht uit anus

 • #1

  Ik heb al sinds enkele jaren het probleem dat er vocht uit mijn anus komt. Ik vind dit erg vervelend en durf ook niet naar de huisarts te gaan! Het probleem is vooral s'ochtends voor het toiletbezoek of bij gespannen situaties. Tevens heb ik ook vaker last van jeuk rond mijn anus. Zijn er mensen die wellicht weten hoe dit komt, en belangrijker, hoe ik ervanaf kan komen?

  Bedankt!

  Reageer
  #2

  toch naar de dokter, die heeft wel meer een anus gezien hoor!
  Aambeien? Wormen? ontsteking?
  Laat er naar kijken en laat het behandelen!
  niet mee doorlopen, nergens voor nodig.
  Brenda

  Reageer
  #3

  Heb ik ook gehad, vocht en jeuk.
  Het waren aambeien, je kunt speciale zalf kopen bij de drogist en apotheek.
  het verlicht meteen de jeuk.

  Reageer
  #4

  Heb ik ook al jaren last van. Maar geen last van aambeien. Vooral voordat ik naar de toilet moet voor ontlasting. Dokters lijken er niet veel over te kunnen zeggen. Iemand ideeen?

  Reageer
  #5

  heb er ook last van,maar geen pijn en geen jeuk

  Reageer
  #6

  Ik heb het ook al een tijdje en is zeer klote, want doordat ik zweet, kan ik nog geen eens normaal lopen.

  Reageer
  #7

  Heb er ook last van, maar alleen na intensief trainen. Ik dacht eerst lang dat het zweet was maar het komt toch echt uit mijn endeldarm. Iemand die weet hoe het komt, het ook heeft of het heeft gehad?

  Mvg

  Reageer
  #8

  Als je last hebt van afscheiding uit de anus, ga dan naar de huisarts. De huisarts kan de oorzaak onderzoeken en zo nodig behandelen.
  In geval van onveilig seksueel contact en bovenbeschreven symptomen is een huisartsenbezoek noodzakelijk (SOA).

  Als de afscheiding gemengd is met ontlasting moeten oorzaken van darmaandoeningen worden onderzocht zoals aambeien, de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa, proctitis, en bijvoorbeeld een rectocele.

  Mogelijk is de anale sluitspier onvoldoende effectief om afscheiding of slijm uit de anus tegen te houden.

  Op basis van de geringe informatie is een onderzoek door de huisarts zeer gewenst.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #10

  Botervis gegeten?

  Reageer
  #11

  Vochtverlies per anum zonder incontinentie voor faeces (soiling). Soiling zonder incontinentie is een vaak voorkomende klacht; 9 van de voor functie-onderzoek van anus en rectum naar ons verwezen patiënten klaagde over vlekken in het ondergoed en irritatie van het gebied rondom de anus. De meest voorkomende oorzaken waren hemorroïden, rectumprolaps, mucosaprolaps, fistels en littekens na ingrepen.

  Lees verder/Bron:
  http://www.ntvg.nl/publicatie/vochtverlies-anum-een-schrijnend-probleem/volledig

  Reageer
  #12

  Hallo, ik heb ook last van vocht wat uit mijn anus komt, of uit mijn (zweet)klieren rondom mijn anus.
  Bij mij is t niet zoveel dat mijn broek er nat van word, maar ik vind t wel heel erg omdat t plakt en stinkt. Ook als ik net uit de douche kom en ik houd mn vinger tussen mn billen ruik ik t alweer. Later voel ik t ook aan mijn billen, dat ze weer aan elkaar plakken. Als ik in bad geweest ben, duurt t wat langer (soms wel een paar uur)voordat t weer vochtig word. Ik ben hiervoor bij de huisarts geweest en ook bij t ziekenhuis (darmonderzoek) maar allebei zonder resultaat.O ja als ik gespannen ben lijkt t toe te nemen. Ik ben een vrouw van 31 jaar, lang, slank en voor zover ik weet in goede gezondheid.
  Zijn er mensen die dit herkennen?

  Reageer
  #13

  Ja hoor ik herken dit volledig appie. Ik ben zelfs geopereerd aan interne aambeien, maar vochtprobleem is er nog steeds. Ik sport etc en weet echt niet wat ik er aan moet doen. Ben wel wat ouder dan jij (53).

  Reageer
  #14

  ook ik herken dit ik ben een een man van 38 en ik heb er nu een een jaartje last van. Enig idee of het ooit weg gaat of te verhelpen is? Ik lees alleen maar dat er onderzoeken zijn gedaan zonder resultaat

  Reageer
  #15

  Zou zeker nog naar huisarts gaan Reggie, voor het geval je dat nog niet gedaan hebt. Kan verschillende oorzaken hebben. Ik spreek binnenkort MDL arts/hoogleraar UMC Utrecht. Mocht daar iets uitkomen, dan meld ik het.

  Reageer
Reageer op: Vocht uit anus
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief