maagzweer

 • #1

  Hallo iedereen ,

  Ik had een^paar vraagjes in verband met een maagzweer . Ik heb soms zo een pijn dat lijkt op zo een koortsige warme pijn onder links ribbenkast , soms straalt het ook uit naar navel , het komt in vlagen soms niks maar dan voel ik mij iets of wat misselijk . Als ik geeten heb dan gaat het veel beter met de pijn en verdwijnt soms helemaal . Het rare is als ik geslapen heb en smorgens opsta heb ik er geen last van , en dat terwijl ik toch meestal lees dat maagzweer smorgens het ergst zijn .Mijn moeder heeft maagzweren gehad en ik heb het laatste jaar zeer zware stress gehad dat op mijn maag sloeg , zenuwen . Wegens jobverandering , autoongeluk en dan erbovenop mijn vriendin nog borstkanker .Soms heb ik ook last van braakneigingen .Mijn gewicht blijft op peil allee het gaat op en neer .Nu had ik gehoord dat ze ook via bloedonderzoek kunnen testen op maagzweer is dit waar of niet ?Bedankt voor de toekomstige reakties .

  Reageer
  #2

  waarom ga je gewoon niet even naar de huisarts?

  Reageer
  #3

  Als je echt wilt weten of je een maagzweer hebt, zul je toch een "endoscopie" moeten ondergaan, of je het nou leuk vindt of niet. Dat is dé manier om te zien of je last hebt van zweren en hoeveel het er zijn. Vraag eens of je mee mag kijken, dat lijdt af tijdens zo'n behandeling.

  Reageer
  #4

  Endoscopie is dat dan , dat ze met zo een buis langs uw slokdarm gaan ?
  Is het mogelijk dat pijnen van maagzweren in vlagen komt opzetten en dan soms een dag of twee drie grotendeels verdwijnen ?Het is echt zo een pijn dat je precies koortsig laat voelen en zo een gloed van warmte geeft op de plaats en beetje uitstralend .

  Reageer
  #5

  Een maagzweer is een soort wondje in het slijmvlies van de maag. Soms zit de zweer echt in de maag, maar meestal iets voorbij de uitgang van de maag, aan het begin van de twaalfvingerige darm. Ook dan noemen we het een maagzweer.

  Een maagzweer geeft pijn in de bovenbuik. De pijn wordt vaak 's nachts erger en vermindert na het eten. U kunt ook last hebben van brandend maagzuur, misselijkheid of een opgeblazen gevoel. Het gebeurt zelden, maar soms kan een zweer gaan bloeden. Het bloed komt dan in de darmen terecht. Door vertering van het bloed kan de ontlasting gitzwart worden. Een enkele keer kan iemand bloed overgeven. Als uw ontlasting pikzwart is of als u bloed overgeeft, moet u direct contact opnemen. Ook als de pijn ondraaglijk wordt en niet meer weggaat, moet u de praktijk bellen.
  Bij het ontstaan van een maagzweer spelen verschillende factoren een rol. De meest voorkomende oorzaak is de aanwezigheid van een bepaalde bacterie, de Helicobacter pylori in het maagslijmvlies. Het gebruik van bepaalde pijnstillers (zoals ibuprofen, naproxen of diclofenac) of bloedverdunners (acetylsalicylzuur) kan het maagslijmvlies irriteren en kwetsbaar maken. De inwerking van het maagzuur speelt ook een rol. Roken en alcohol stimuleren de aanmaak van maagzuur en irriteren het maagslijmvlies. Roken verhoogt de kans op het krijgen van een maagzweer.
  Iemand met een maagzweer moet niet roken en geen alcohol drinken. Soms helpt het als u ook met eten uw maag ontziet. Neem bijvoorbeeld drie tot vijf kleine maaltijden per dag, in plaats van een of twee grote. Een speciaal dieet is niet nodig, maar als u merkt dat u bepaalde soorten voedsel en drank niet goed verdraagt, dan kunt u die beter vermijden. Bijvoorbeeld vet of sterk gekruid eten, pepermunt, chocolade, koffie, zure of koolzuurhoudende drank.
  Maagzweren zijn goed te behandelen. Zit de zweer echt in de maag en is de Helicobacter pylori bacterie in uw maagslijmvlies aangetoond, dan krijgt u gedurende een week een kuur van twee soorten antibiotica en vier weken lang een zuurremmer (bijvoorbeeld omeprazol of pantoprazol). Is er geen Helicobacter gevonden, dan gebruikt u alleen de zuurremmer.
  Zit de zweer in de twaalfvingerige darm, dan krijgt u dezelfde behandeling. Bij zweren in de twaalfvingerige darm gaat men er van uit dat de Helicobacter een rol speelt.

  Reageer
Reageer op: maagzweer
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief