pijn in maag en darmen

 • #1

  ik loop nu al een tijdje met pijn in mijn maag en last van mijn darmen, maar ik heb vooral last van mijn maag, pijn en kramp, vooral wanneer ik iets gegeten heb dan heb ik er last van, wat ik ook eet, ik heb hier al pillen voor gehad, (omeprazol) dokter zei waarschijnlijk zwakke/ gevoellige maag,en die leken toen te werken maar ik slik ze nu weer, en het lijkt nu nog wel erger als daarvoor. Ik ben ook veel moe, ik word s'nachts wakker van de kramp/pijn, eet weinig en voel me hierdoor gewoon minder energiek, verder heb ik dus last van mijn darmen, veel kramp, het lijkt alsof ze heel 'strak' staan zeg maar, alsof ik ze kan voelen zitten, vaak pijnlijk. Mijn vraag is of iemand zich hierin herkend, of misschien een mogelijke oorzaak weet, en ofdat mijn maag en darm klachten wellicht iets met elkaar te maken kunnen hebben....?

  Reageer
  #2

  wat voor onderzoeken heb je gehad?
  Wat zegt de Internist hiervan?
  Brenda

  Reageer
  #3

  ik heb nog geen onderzoeken gehad, van de huisarts moet ik eerst nog weer een kuur van een maand omeprazol volmaken pas daarna, als het niet verbeterd, wil hij verdere onderzoeken laten doen

  Reageer
  #4

  wat een onzin , een maand eerst medicijnen proberen, als je arts je serieus neemt, dan geeft hij een verwijzing voor het ziekenhuis!

  Reageer
  #5

  hallo ,

  dit komt me allemaal heel bekent voor.
  Zit al jaren met deze klachten . Is heel lastig maar het enige dat je kan doen is er mss mee leren leven .Dat is toch wat ik moet doen . medicatie helpt niet echt het minste dat ik iets verkeerd eet steek ik 2 dagen plat en zo mottig als iets op de zetel of in bed šŸ™ . ik heb het prikkelbare darm syndroom .

  Reageer
  #6

  Dat is precies wat mij als eerste te binnen schiet. Prikkelbaar darm syndroom. In het engels: intestinal bowel disease (IBD).

  Reageer
  #7

  Prikkelbare-darmsyndroom (PDS) of spastische darm (ook Irritable Bowel Syndrome of IBS, maar vooral niet te verwarren met IBD, Inflammatory Bowel Disease) gaat gepaard met buikklachten gecombineerd met een afwijkende stoelgang. De klachten nemen af bij ontlasting of veranderen wanneer de ontlasting verandert. Voor PDS kunnen geen specifieke oorzaken gevonden worden. Sommigen spreken daarom liever van onverklaarde buikklachten.

  De diagnose van PDS is tegenwoordig gebaseerd op de Rome III-criteria. Het is ook een diagnose bij uitsluiten: voor de klachten kunnen geen andere afwijkingen een verklaring zijn. Omdat de symptomen van PDS erg lijken op die van andere darmaandoeningen kan het soms lang duren voordat de diagnose gesteld wordt. Aan de andere kant komt PDS zo vaak voor dat men al heel snel een vermoeden zal hebben. De Rome III-criteria zijn criteria die door een internationaal team van specialisten zijn samengesteld.

  De diagnose PDS wordt door een arts gesteld:
  Er bestaan gedurende langere tijd (enkele maanden) klachten van buikpijn, gecombineerd met een veranderde stoelgang. De diarreevorm, de obstipatievorm en de mengvorm kunnen worden gebaseerd op een eenvoudige classificatie, die uitgaat van hoe de ontlasting er uit ziet.
  Bijkomende symptomen kunnen zijn: abnormale stoelgang of ontlasting, slijm in de ontlasting
  opgeblazen gevoel of opgezette buik. Verder mogen de volgende symptomen niet voorkomen: bloed in de ontlasting, gewichtsverlies, koorts en fysieke afwijkingen

  Door het reizen naar andere landen lopen (jonge) mensen sneller darminfecties op, die ter plaatse vaak met anti-bioticum wordt behandeld. Terug in Nederland blijven de darmklachten vaak aanhouden. Zeker bij mensen die stressvolle banen hebben en/of een zeer druk leven leiden. Na verloop van tijd wordt vaak de diagnose PDS gesteld.

  Artsen sturen patiƫnten met PDS vaak zonder veel uitleg naar huis. De aandoening wordt als functioneel bestempeld omdat geen specifieke oorzaak gevonden wordt. Bij ziekten waar dit het geval is, kan het nuttig zijn de invloed van biologische factoren, psychologische factoren, en leefgewoontefactoren na te gaan. Die kunnen PDS zowel laten ontstaan, als de klachten onderhouden. Een biologische factor kan een doorgemaakte gastro-intestinale infectie zijn. Psychologische factoren doen denken aan het woord stressdiarree of een verhoogde ingesteldheid op gastro-intestinale gewaarwordingen. Leefgewoontefactoren treffen vooral mensen die niet luisteren naar hun biologische klok. Een concrete oorzaak van PDS is dus nog niet bekend. Sommige deskundigen gaan er van uit dat voedselintolerantie een rol speelt. Een voorbeeld hiervan is lactose-intolerantie. Het is belangrijk dat arts en patiƫnt zich er bewust van zijn dat ook een medische oorzaak over het hoofd kan zijn gezien.

  Voor PDS is nog geen afdoende behandeling gevonden. De behandeling zoekt men in voeding en leefregels. Verder wordt er veel gebruikgemaakt van medicijnen.

  De Maag Lever Darm Stichting noemt op een voorlichtingsdag over PDS de volgende medicijnen: bulkvormers, spasmolytica(medicijnen die darmkrampen opheffen), maagzuurremmers, pijnstillers en middelen voor het verbeteren van de ontlasting.
  Ook probiotica worden genoemd als verlichtend middel. Probiotica zijn in capsules verkrijgbaar in de meeste drogisten.

  Reageer
  #8
  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  wat komt dit mij bekend voor zeg ik heb ook vaak last van mijn maag en darmen ik heb voor de misselijkheid altijd tabletten voor die helpen mij wel ik had de laatste tijd niet veel lastvan. tot nu sinds een week. witteslijm plakpoep ik heb dit eerder gehad je voelt je er niet fijn op maar ik weet wel als ik weer meer ga bewegen wat ik eerder veel meer deed zal het weer beterde moeten worden ook zal ik zoals ik lees dat middeltje innemen dokter heeft mij buik bevoeld en mijn anus nagekeken niets gevoeld dus

  Reageer
  #11

  Dit komt mij ook volledig bekend voor. Ik loop hier nu al zeker 8 jaar mee. Exact dezelfde klachten met als gevolg:
  1)een onverklaarbare, zeer ernstige, leverontsteking gehad, zonder medicatie zelf weer over gegaan.
  2) Galblaas ontsteking. Diagnose duurde 4mnd! omdat de ontsteking niet terug te vinden was in mijn bloed. Vervolgens is mijn galblaas eruit gehaald. Geweldige paar maanden gehad, nu is het weer als vanouds.

  Momenteel leef ik met de kennis en ga ik ermee om door pijnstillers te slikken en Buscopan heeft tijdens pijn een verlichtende werking, ofwel hierdoor kan ik een normale nachtrust hebben.

  Mijn conclusie is dat ik zelf de oorzaak ben met de stress die ik opsla in mijn lever, lever gaat hierdoor ontsteken. Met spanning in mijn maag en darmen tot het gevolg. De uitwerking kan ik terug zien in mijn ontlasting.

  Vervolgens gaat het weer weg en heb ik weer goede ontlasting, op naar de volgende keer...

  Groet,
  M

  Reageer
  #13

  Hallo

  Bij mij is in november (na een colonscopie) vastgesteld dat ik PDS heb. Sindsdien moet ik vele soorten voedsel vermijden, zoals brood, appels en frituur. Sinds 2 weken zit ik weer ontzettend verstopt (kan al 2 weken niet naar de wc) en voor mij is de oorzaak onbekend.. nu heb ik ook ontzettende pijn in mijn maag, braken en vreselijke duizeligheid. Morgen ga ik naar de huisarts en zal laten weten wat hij hierover zegt!

  Reageer
  #14

  Waarschijnlijk krijg je een laxeermiddeltje.

  Reageer
  #15

  Veel van wat je schrijft klinkt bekend. Heb je je laten onderzoeken op een prikkelbare darm?

  Kijk ook op http://www.pdsb.nl/ (site van de belangenvereniging van de stichting prikkelbare darm) voor tips, adviezen en ervaringen van lotgenoten, en/of volg @pdsb op twitter...

  succes,

  Rob

  Reageer
Reageer op: pijn in maag en darmen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief