Spontane opgeblazen buik met hartkloppingen

  • #1

    Hallo,

    Ik ben een vrouw van 42, en hebt de laatste jaar last van een opgezette buik ( meestal na wat eten) en vooral s`nachts last van hartkloppingen ook gepaart van een opgezette buik. Net of je 9 mnd zwanger bent.
    twee jaar terug, kreeg ik voor hartklopingen atenolol voor geschreven.
    Dus het een en ander heeft met mijn schildklierwerking te maken in combinatie met de medicijnen.

    Nu ben ik onder behandeling in het rodekruisziekenhuis in beverwijk bij de internist en heb al een colonoscopie ondergaan en een echo, Niets is daaruit wat gevonden.
    Mijn bloed is ook goed. Nu staat er een darmfoto met bariumpapje op de planning dus moet ik verder afwachten
    ook moet gelijktijdig naar de cardiloog waar ik al een hartfilmpje hebt laten maken die er goed uit zag.

    Nu ben ik erg ongerust, omdat ik nu elke nacht met opgeblazen buik met hartkloppingen wakker wordt tijdens mijn slaap en dat de medicie hier geen antwoordt op heeft.

    Nu vraag ik of er andere zijn met bovenstaande klacht en wat het mogelijk zou kunnen zijn en wat er aangedaan zou kunnen worden

    Groeten

    Monique

    Reageer
    #2

    Ik heb vooral 's nachts bij het inslapen last van hartkloppingen. Dit heeft als oorzaak zeker stress. Vooral als ik mij zorgen maak over werk. Ik kan mij voortsellen dat u zich druk heeft gemaakt over een of andere ernstige ziekte die u onder de leden heeft. gelukkig dan maar dat er goed onderzoek is gedaan en er niets gevonden is.

    Reageer
    #3

    Ik denk dat je een slidinghernia heb, dus maagzuur.
    Als je gaat liggen komt die omhoog resultaat hartkloppingen

    Reageer
    #4
    Reageer
    #5

    Monique,

    jouw verhaal ken ik bij mijn echtgenote. Opgeblazen buik na eten en hartkloppingen vooral 's nachts bij het gaan liggen. Diverse onderzoeken na enkele jaren nog altijd zonder resultaat. Hoe is het met jou ondertussen? Is bekend wat er de oorzaak is of zou kunnen zijn?

    Groeten,

    Dirk

    Reageer
    #6

    De oorzaak van maagklachten blijft vaak onduidelijk. Meestal spelen verschillende factoren een rol.

    Klachten als opboeren, brandend maagzuur en pijn achter het borstbeen kunnen ontstaan als de doorgang van de slokdarm naar de maag slecht sluit. De maaginhoud (zuur, gas) komt dan gemakkelijk weer naar boven, vooral als u ligt of bukt. De slokdarm kan dan ontstoken raken.

    Klachten als pijn in de bovenbuik en een opgeblazen gevoel ontstaan vaak als het maagslijmvlies geïrriteerd, beschadigd of ontstoken is (soms ook door een maagzweer).

    Bepaalde gewoonten kunnen maagklachten veroorzaken of verergeren. Een belangrijke oorzaak is roken. Te veel, te vet of sterk gekruid eten, pepermunt, zure of koolzuurhoudende drank, koffie of alcohol kunnen maagklachten geven. Verder kunnen bepaalde medicijnen (bijvoorbeeld sommige pijnstillers, bloedverdunners, ontstekingsremmers en antidepressiva) maagklachten geven. Sommige mensen zeggen in perioden van spanning maagklachten te hebben.

    Bron: patientenfolder Nederlands Huisartsen Genootschap chronische maagklachten
    http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBD1e.htm

    Reageer
    #7

    Ben een man van 42 jaar heb sinds enkele dagen klachten van een opgezwollen maag of buik en soms moeilijk naar adem happen en hartkloppingen zeker als ik ga liggen wat zou ik moeten doen aub?

    Reageer
    #8

    In ieder geval met de klachten maar de huisarts gaan. Je zou een gastritis kunnen  hebben. Als je maag daardoor opzet, kan dat wel voor wat hartkloppingen zorgen.

    Doe ook even de test op:  http://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

    Heb je veel stress of spanningen?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb net diezlfde symptomen.  Wakker schieten met hartkloppingen....erg angstaanjagend. Heb net te horen gekregen van de arts dat ik een maag en slokdarm infectie heb. Medicatie ontvangen....we zien wel....

    Sterkte

    Reageer
    #10

    Wat voor medicatie heb je er voor gekregen dan

    Reageer
    #11

    heb  ik ook de laatste tijd,wat teveel;volgevreten;voor het slapen gaan,en wakker  worden met een opgezwollen maag met harde hartkloppingen, winden laten helpt niet(alleen de hond gaat dan ergens anders liggen)

    maagzuurremmers nemen dan wel het opgeblazen gevoel weg maar de hartkloppingen blijven ,krijg dan ook het idee van  nou tabee dan finito la musica enz enz

    tot nu toe wordt ik steeds de andere morgen wakker maar vraag me wel of hoe lang nog?zou ik eens naar een dokter moeten gaan hiermee(wel een dure grap zo tegenwoordig met eigen risico en eigen bijdrage)

    met alleen een AOW tje,of misschien beter om te zeggen krijg alleemaal de kleertjes(alleen  gaat dit  zo stinken en mijn hond raakt dan in paniek)

    Reageer
    #12

    Huisarts zelf heeft geen eigen risico en eigen bijdrage.

    Reageer
    #13

    Dan zou ik wat beter letten op de voecding. Zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Als je dan ook nog rustig eet, voel je je bij de juiste hoeveelheid verzadigd en eet je niet snel teveel. Misschien heb je nog wat voedingssupplementen nodig Maagzuurremmers zorgen voor verlies van vitaminen en mineralen en verslechteren je spijsvertering.

    Reageer
    #14

    Ik heb dit al bijna 10 jaar helaas. Soms is het heel erg en soms valt het mee met de hartkloppingen. Ik heb 4 keer in ziekenhuis gelegen door heel snel kloppen en overslaan van het hart. Dat was zo intens dat het een nachtmerrie is geworden. Als ik helemaal niets eet en alleen maar drink voor paar dagen dan ben ik klachtvrij. Ik ben leren leven met dit stomme ziekte. Het is ziekte van roemsheld. Ik was blij dat deze ziekte een naam had maar helaas weten de artsen hier niks van. Ik ben bij cardiologie geweest en alle controles gehad, niets afwijkend gevonden. Internist geweest. Mdl arts geweest. Galblaas verwijdert. Niets heeft geholpen. Echt triest dat de dokter mij niet wil geloven dat mijn hartkloppingen door mijn maag en darmen komen. Ze hebben niet voldoende kennis. Maar ik heb er veel ervaring mee hoe je het beste hier mee overweg kan dus als er vragen zijn wil ik ze graag beantwoorden. Ben geen arts maar, als je hebt wat ik ook heb dan heb je ook niks aan een arts. Meeste hebben medicijnen gestuurd maar ik ben op zoek naar een geneeskundige met 100 jaar ervaring. Een ding is zeker je gaat er niet dood aan. Je moet de angst proberen te onderdrukken bij zon aanval. Ik gebruik nexium, mebeverine en betablokkers.

    Reageer
    #15

    Ooo wauw 1 persoon gevonden die hetzelfde erover denkt als mij! Ik heb precies hetzelfde, mijn huisarts laat me ook stikken omdat ze niet geloofd dat mijn hartkloppingen en andere onverklaarbare aandoeningen komen door mijn darmen en maag(opgezette buik)  ik hoor alleen stress stress krijg oxazepam en citolapram onder me neus die ik heb geweigerd. Het lijkt alsof je gewoon niks mag eten en dat het dan goed gaat...

    Reageer
Reageer op: Spontane opgeblazen buik met hartkloppingen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief