gele ontlasting

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

 • #1

  Goedendag,
  ik heb sinds 6 dagen last van “spuitende” diarree. En de laatste 3 dagen is het gele diarree. Echt honger heb ik niet, en soms echt een vol gevoel. En vaak een oppervlakkige misselijkheid, m’n buik blijft ook “hard”en opgezet. Qua energie wordt het ook niet beter op; moe en futloos. Wel probeer ik zoveel mogelijk water te drinken.
  Ik wil het nog even aankijken voordat ik naar de huisarts ga, maar is er iemand die hier ook last van heeft/had? Of dat er iets simpels tegen te doen is?Ik lees het graag.

  Reactie
  #2

  hallo,

  Heb dezelfde sympoten. ik ga vandaag naar de dokter.
  Neem een potje “gele smurrie”mee, en laat hem er maar ‘ns naar kijken.
  Ben nu al een week op de wc bezig en inmiddels 3 kilo afgevallen.

  Groetjes

  Reactie
  #3

  Het is al een tijdje geleden , maar hoe gaat het inmiddels? Still alive??

  Reactie
  #4

  Gele poep betekent dat de gal wordt niet in de darmen terechtkomt. Gal zorgt voor het bruine pigment (kleur) van de ontlasting, dus het zou kunnen dat galstenen de afvoer van de gal uit de galblaas naar de dunne darm blokkeren.

  Reactie
  #5

  Galstenen is inderdaad één van de mogelijke oorzaken van gele ontlasting (gele faeces).

  Er zijn vele mogelijkheden die allemaal (in-) direct met de gal te maken hebben.

  Ga met deze klacht altijd even naar de huisarts om de precieze oorzaak te achterhalen.

  Mogelijke oorzaken (Nota bene niet volledig!) zijn:

  Acanthocytose, (aangeboren) galproductie stoornis, galwegverstoppingen (t.h.v. de ductus cysticus of in de lever), galblaas hypoplasie, galwegkanker, coeliakie, cholangitis, cholecystitis, cholestase, galstenen, Giardiasis, hepatitis A, B, C, niet-A,B,D,D,E, geelzucht (icterus), enzovoort

  Reactie
  #6

  Minder alcohol drinken!! Daarom is je ontlasting geel en bijna water en doet het pijn. Als je een week geen druppel drinkt en volkoren brood eet, fruit, wat vitaminepillen en genoeg water is het zo over.

  Reactie
  #7

  ik drink nooit en ik heb het ook dus minder alcohol drinken is een onzin oplossing

  Reactie
  #8

  Gele ontlasting wordt veroorzaakt door het uitblijven van de vermenging van de ontlasting met de gal. De gal kan op verschillende manieren niet in de ontlasting terecht komen. Een van de oorzaken is een zieke lever als gevolg van overmatig alcoholgebruik. Minderen of stoppen heeft dan wel degelijk een effect.

  Als de oorzaak niet in de alcohol gelegen is, maar bijvoorbeeld in de opslag van de gal in de galblaas, of in het vervoer van de gal naar de darmen (steentje) dan heeft alcohol inderdaad geen invloed op de gele of witte ontlasting.

  Reactie
  #9

  Sinds een week ben ik thuis met misselijkheid en diaree (geel)
  Als ik de deur uit moet neem ik een imodium smelttablet en wordt het iets minder.
  Ik drink geen alcohol en houd vet eten goed in de gaten ook eiren zijn een boosdoener.
  Ben de afgelopen week 3.5 kilo afgevallen.
  Verder drink thee zonder theïne en geen koffie.
  Appelmoes warm gemaakt geeft een goed gevoel.

  Reactie
  #10

  Hee,

  ik heb precies het zelfde, alleen heb het een uurtje geleden pas gekregen…

  hele erge krampen, gele diaree..
  waar komt het door???

  Reactie
  #12

  Ik heb precies hetzelfde probleem als iedereen hier ik heb afgelopen zaterdag wel erg veel gedronken maar ik kan er niet mee naar me ouders want dan bestaat er een grote kans dat ik niet meer uitmag omdat ik dan teveel zou drinken en dit is nu al 5 dagen aan de gang en ik heb pijn rond me buik en totaal geen honger bij alles wat ik eet heb ik na twee happen genoeg en ben erg moe wat kan ik hieraan doen zonder huisarts enzo?

  Reactie
  #13

  De afweging of jij jouw gezondheid belangrijker vindt dan jouw geheime alcoholgebruik kan ik niet maken. Wel is het duidelijk dat jij met jouw symptomen gezien moet worden door een arts. het advies is simpel: ga naar de huisarts.

  Reactie
  #14

  In relatie tot excessief alcohol gebruik bestaat de kans op een alcoholische hepatitis.

  Onbehandeld kan een alcoholische hepatitis waarbij de cellen van de lever dermate beschadigd zijn geraakt door het gif alcohol dat deze levercellen stukgaan en afsterven en als gevolg van deze leverschade er zelfs een risico bestaat op overlijden.

  Als ik het goed begrijp wil je dus vaker gaan proberen je stiekum dood te drinken.

  Lijkt me erg onverstandig.

  Reactie
  #15

  nee het was zeker m=niet de bedoeling om mezelf in coma te zuipen maar het was gezellig en ik had t zelf niet eens meer door verder mag ik drinken maar niet zoveel ik denk alleen dat ik nog ff wacht met naar een arts gaan komt vanzelf wel weer goed denk ik:)

  Reactie
Reageer op: gele ontlasting
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief