Stinkscheten

 • #1

  Als ik scheten laat, dan stinken die zo hard dat ik het zelf smerig vind.
  Heeft er iemand suggesties en/of ervaring met dit probleem?
  Als je suggereert mijn voeding aan te passen, wat voor voeding stel je dan voor? Ik eet overigens vrij afwisselend en heb nooit enig verschil gemerkt.

  Reactie
  #2

  Let maar op als je bloemkool, champignons, broccoli, uien en bruine bonen eet dan heb je echte stinkers. En die zachte scheten die zijn de ergsten. Dus als je iets belangrijks hebt eet dan niet een van deze groenten. Je moet ze ook niet niet meer eten want deze groenten zijn gezond en dat heeft je lichaam nodig.

  Reactie
  #3

  Alle scheten stinken.

  Reactie
  #4

  Als ik scheten laat, dan stinken die zo hard dat ik het zelf smerig vind.
  Heeft er iemand suggesties en/of ervaring met dit probleem?
  Als je suggereert mijn voeding aan te passen, wat voor voeding stel je dan voor? Ik eet overigens vrij afwisselend en heb nooit enig verschil gemerkt.

  Ik laat er wel 30 stuks per dag, en ze kunnen ook behoorlijk stinken.
  Wees maar blij dat je scheten kunt laten.
  Als je het niet meer kan, dan is er pas iets mis.

  Reactie
  #5

  Winderigheid of flatulentie wordt veroorzaakt door ingeslikte lucht en koolzuur, en een mengsel van gassen dat door bacteriën en gisten in de darmen van zoogdieren wordt gemaakt. Het gas wordt via de anus afgegeven aan de lucht. Dat maakt een karakteristiek geluid. Het gas heeft meestal een geur.

  Gas in de darmen komt van exogene bronnen (90 %, ingeslikt) en endogene bronnen (10 %, in de darmen geproduceerd). Endogene gassen worden geproduceerd als bijproduct bij het verteren van bepaalde soorten voedsel. Winderigheidproducerend voedsel is vaak hoog in oligo- en polysachariden (specifieke koolhydraten als inuline), en ook bonen (raffinose), melk (lactose), uien, zoete aardappelen (inuline), citrusschillen, broccoli, kool, aardperen (inuline), pruimen (sorbitol) enzovoort.

  Het gas dat veroorzaakt wordt door het consumeren van deze producten, ontstaat doordat deze koolhydraten niet verteren in de dunne darm en dan als voedsel dienen voor bacteriën in de dikke darm (fermentatie), die op hun beurt veel gas produceren. Vooral bacteriën uit het geslacht Clostridium produceren veel gassen.

  Bij mensen met een lactose-intolerantie (de meeste niet-Europeanen), die melk of voedsel met lactose consumeren, fermenteren bacteriën de lactose en dit kan de oorzaak zijn van grote gasproductie.

  Reactie
  #6

  Het kan ook zijn dat je allergisch bent voor bepaald voedsel en dat je darmen hierdoor 'ziek' zijn. 😕

  Dit klinkt misschien raar maar die uitwerking heeft het wel bij mij. Ik ben allergisch voor verschillende dingen en wanneer ik toch iets daarvan eet reageren mijn darmen hierop.

  Dan stinkt het ook verschrikkelijk.

  Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

  S.

  Reactie
  #7

  Heb er zlef ook veel last van. Maar als je bepaalde groenten vermijd, blijft er zo weinig over...! -x-

  Reactie
  #8

  Winderigheidproducerend voedsel is vaak hoog in oligo- en polysachariden (specifieke koolhydraten als inuline), en ook bonen (raffinose), melk (lactose), uien, zoete aardappelen (inuline), citrusschillen, broccoli, kool, aardperen (inuline), pruimen (sorbitol) enzovoort.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Lees ook:

  Extreme winderigheid na stoppen met roken
  http://www.dokter.nl/forum/Alcohol-drugs-roken/192834-Extreme-winderigheid-na-stoppen-met-roken.html

  winderigheid
  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/215436-winderigheid.html

  Wat bepaald de geur van winden?
  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/56900-winden-laten.html

  Rotte-ei lucht van winden
  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/282619-Rotte-ei-lucht-winden.html

  Stink gassen en boeren
  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/226737-STINK-gassen-en-boeren.html

  Winderigheid
  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/215436-winderigheid.html

  Stinkwinden
  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/55908-stinkwinden-en-t-zuur-hebben.html

  Winden
  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/55233-winden.html

  Veel te vaak winden
  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/52322-veel-te-vaak-windnen.html

  Reactie
  #10

  Bij het eten gekookte eieren ruikt het bij mij naar riool echt smerig!! Maar eigenlijk kan ik niks eten, want ik krijg overal gas van, dat heb ik al mijn hele leven. En als ik die gassen niet kan loozen ( bijv als ik ergens op visite ben ) dan krijg ik ontiegelijke buikkrampen dat ik bijna flauwval zo erg. Ik kan mijzelf op een dieet zetten maar dan mag ik niets meer eten en toevallig ben ik gek op bloemkool, brocolli, uien, paprika, champignons, eieren, vis etc etc

  Reactie
  #11

  Gewoon laten die zooi, ik laat er ook genoeg per dag en die stinken behoorlijk, ik eet verder gezond.. Brood fruit groenten,elke dag afwisselend, Geen idee waar het aan ligt. Je eigen scheten stinken niet! Scheten gewoon laten gaan, ophouden is slecht!

  Reactie
  #12

  Ik ben er voeger mee begonnen met winden ergens in de puberteit toen ik op school zat.

  In het begin was het best leuk , maar mijn winden stinken echt , niet gewoon ha ha. maar echt woef daar komt er weer een .

  Veel last mee verkeerde ademhaling wegdrukken van emoties  echt ik durf geen relatie aan .Heb zit nooit geteld schat 500 keer per dag

  Ophouden vindt vervelend !

  Reactie
  #13

  Ik heb er nu ook al mijn hele leven last van ik laat er ook best wel veel ze stinken naar rotte eieren echt heel vies. Maar gezond eet ik wel. Van mijn moeder moet ik altijd brokkolie eten ik lis dat niet maar dat moet wel altijd omdat het gezond voor je is. Ik doe het dan ook ,maar nu heb ik wel een excuus om het niet te eten omdat ik dan scheten ga laten. Soms als ik in de klas zit moet ik echt een scheet laten maar danhou ik het in dan krijg ik hele erge buikpijn. Niet leuk maar ik ga geen scheten laten op school??

  Reactie
  #14

  ik heb echt verschrikkelijke stinkscheten, ze stinken zo erg dat ik ze zelf ook vind stinken

  Reactie
  #15

  @Marilyn, toch eens je voedingspatroon onder de loep nemen. Zorgen voor oplosbare vezels. Wat ook goed is voor je darmen is resistent zetmeel. Verder misschien candida, minder gezonde darmflora en tekorten aan bepaalde voedingsstoffen. Rustig eten is natuurlijk ook belangrijk. Misschien advies vragen op natuurgeneeskundig gebied.

  Reactie
Reageer op: Stinkscheten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief