pijn rechts in onderbuik

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

 • #1

  ik heb al twee jaar pijn rechts in de onderbuik met diareeklachten de pijn is constant aanwezig en heeft ook hevige pieken ik loop nu al die tijd in het ziekenhuis en er zijn al verschillende onderzoeken gedaan het meest heb ik last als ik in een zithouding zit als ik die piek aanvallen heb kan ik bijna niets anders liggen ondat ik dan zo uitgeput ben en val dan ook ong.5,6 kilo af .ik heb geen darmkrampen maar echt lokale pijn .

  Reactie
  #2

  Ik heb nu sinds een aantal weken ontzettende stekende pijnen rechts in mijn onderbuik. Het enigste verschil met jou is dat ik geen last heb van diaree.Ik ben bij de gyneacoloog geweest voor onderzoeken en die zegt dat er gyneacologisch niets met me aan de hand is. Er zijn voor een paar dagen terug ook echo’s gemaakt van de onderbuik om te kijken of er misschien een beginnende blindedarm ontsteking zou zijn. Maar nee hoor alle onderzoeken wijzen niets uit. Ik voel me zo onbegrepen door de artsen en het enige dat ze tegen me zeggen dat ik maar pijnstillers moet blijven slikken tegen de pijn maar die helpen dus totaal niet. Tevens straalt de pijn bij mij tot onder in mijn rug en heb ik net als jij pijn bij het rechtop zitten maar ook als ik een tijdje sta en ik voel me totaal uitgeput. Ik zou je graag advies willen geven hierover maar helaas ik zit in hetzelfde schuitje als jij en ik hoop dat we er beiden een oplossing voor kunnen vinden. Ik wens je in ieder geval veel succes en wil een ieder vragen die hier meer over weet of kan vertellen laat ons het a.u.b. weten.
  Karin

  Reactie
  #3

  Hoi Karin, ben je eens eerder aan de buik geopereerd?

  Reactie
  #4

  Hoi Karin,

  ik heb je bericht gelezen en herken hier veel uit. ik heb al maanden pijn in mijn rechter onderbuik dat uitstraald naar mijn rug en erg vermoeid. Ze hebben bij mij pas mijn blindedarm eruit gehaald omdat ik niet meer kon lopen van de pijn maar nu 2 maanden later zit ik nog met dezelfde pijn weet ook echt niet meer wat ik er mee moet. In het ziekenhuis weten ze het ook niet, stress zeggen ze dan.
  zijn er misschien nog meer mensen met deze misterieuze kwaal?????????????

  Reactie
  #5

  Hallo als ik hier zo alle berichten lees herken ik er veel. Ik loop namelijk al jaren met linksonder hevige pijnen. Heb alle medicijnen denk ik al gehad,en ook bijna alle onderzoeken. Heb niet altijd maar wel veel last van bloed bij de ontlasting,en altijd aan de diaree. Sinds een paar weken krijg ik er ook nog een zere rug bij,en ben s,avons erg moe. Aan het werk wat ik doe kan het niet liggen,ik snap er dan ook niet van.
  En om elke keer naar de dokter te gaan heb ik ook al geen zin in. In het ziekenhuis kunnen ze toch niets vinden,dus wat kan de huisarts er dan aan doen.
  En zo loop ik er al jaren mee.Ik heb ook alles al geprobeert,en heeft me handen vol geld gekost,als het maar helpt dan geeft hety niet.Maar niets helpt.
  Is er iemand die me een hint kan geven wat te doen.

  Reactie
  #6

  Dag Klaas,

  dit lijkt me overduidelijk. Die moet een prikkelbare of spastische darm zijn. Je hebt alle symptomen van. Ik begrijp niet dat ze in het ziekenhuis niks konden vinden.
  Als het inderdaad je darmen zijn dan is er helaas weinig aan te doen behalve een eeuwig je voedsel in de gaten houden. Dus veel vezels, water je kent het wel, het bekende verhaal van gezond en vezelrijk eten.

  Succes

  Reactie
  #7

  Ik vind het zo makkelijk van die artsen, het altijd maar afschuiven op spastische of prikkelbare darm! Zelf heb ik ook net als hierboven beschreven staat sinds december ontzettende pijn rechts in mijn onderbuik, ik kan af en toe wel door de grond heen zakken. Je gaat naar de dokter en deze zegt stress, nou ik ben nog nooit zo relaxed geweest als de laatste tijd, en toch blijf ik aan de diarree, ik durf geen koffie meer te drinken, ben al gestopt met roken en het gaat niet over. Bloedonderzoek, ontlasting onderzoek, niks kunnen ze vinden, maar ik kan sociaal niet functioneren op dit moment! Lastig is het antwoord van de dokter, maar je zult er toch mee moeten leren leven! Wel word verwacht dat je normaal naar je werk gaat, en alle andere dingen, even hou je dat wel vol, maar lang niet! Van de acht uren dat ik per dag werk, zit ik 1 uur op de wc, mijn baas is ook niet blij met mij, en waar komt het vandaan? Uit het niets, nooit last gehad! Ooit hoop ik er af te komen, want met deze pijn, kan ik niet de rest van mijn leven rondlopen!

  Reactie
  #8

  Hallo Didi en anderen,

  Hebben jullie weleens gedacht aan verklevingen, ik heb namelijk al jaren last van buikpijnen (zowel een zeurende pijn als heftige pijnen rechts onderin) Ik ben de afgelopen jaren vaak geopereerd voor diverse problemen, door deze operatie’s zijn er verklevingen ontstaan, momenteel ben ik hiervoor onder behandeling bij een osteopaat en deze tracht door een soort massage de verklevingen op te lossen, ik moet zeggen dat de zeurende pijn zo goed als weg is de rest nog niet helemaal maar ik blijf nog steeds hopen dat dit ook gaat lukken. Misschien een tip voor jullie.
  In ieder geval sterkte

  Reactie
  #9

  Ik denk dat het een spastische darm is . Ik heb dit zelf ook, ik heb dan pijn rechts onder in mijn buik en die pijn trekt door tot in mijn onderrug. Ook zet mijn buik dan helemaal uit (net of je zwanger bent).
  Ik heb een paar maanden geleden een darmfoto laten maken (dan gaan ze met een slangetje van achter naar binnen) en hieruit bleek dat ik een spastische darm heb. Er is jammer genoeg niet veel aan te doen zegt men. Ik heb van mijn huisarts medicijnen gekregen en als ik veel last heb dan ga ik die weer gebruiken (er zijn ook periodes dat ik nergens last van heb) maar het is niet zo dat de pijn dan helemaal weg is. Ook drink ik dan brandnetelthee, dat helpt redelijk.
  Zelf merk ik dat in de periodes dat ik het druk heb ik veel meer last heb. Dus het heeft wel degelijk iets met stess te maken.
  heel veel succes!! 😆

  Reactie
  #10

  Dit is de eerste keer dat ik op dit forum kom, maar ik herken veel van wat hierboven vermeld wordt.
  Ik heb zelf een zeurende pijn in mijn onderbuik(rechts), het is alsof een naald daar zit. Dit komt op en verdwijnt weer. De laatste tijd trouwens meer last. Wat ik het vervelendste vind is het opzetten van mijn buik.
  Deze is bijna altijd opgezet en het lucht dan ook erg op als het weer’s normaal is.
  Kan een van jullie mij tips geven over wat te drinken/eten om deze pijn en opzetten v.d buik te voorkomen/te verminderen?
  Trouwens persoonlijk heb ik geen last van winderigheid en van diarree.

  Reactie
  #11

  didi ik leef met je mee, ook ik heb hier last van , sinds gisteren. Ik meende een kaartje te gaan leggen maar opeens begon het. Ik heb me moeten gaan leggen en nu op het werk lachen ze me uit. het is een lokale pijn en ik twijfel er aan of het wel niet mijn appendiciet is (darm zonder ogen). Ik denk dat ik eens naar de dokter ga namiddag.

  Reactie
  #12

  Hallo allemaal,
  Een ding weet ik wel, alles in de buik is blijkbaar ingewikkeld. Pijn in mijn buik staat centraal in mijn leven. In 1992 kreeg ik de eerste hevige pijnen, was toen twaalf. Toen in 1994, 1996, 1998,2000 en 3 weken geleden. Allemaal rechtsonder, kon niet zitten, liggen of stan alles deed zeer. Twee jaar geleden hebben ze ontdekt dat ik een chocoladecyste op mijn rechtereierstok had van zo’n 8 cm. Deze hebben ze niet weg kunnen halen. Na veel hormonen verder dacht ik toch echt dat dit het probleem was. Tot drie weken geleden. Erger dan andere keren, bleek het wel een acute blinde darm ontsteking. Ze konden het alleen niet zien op de echo maar later op de CT scan wel. Hij bleek achter mijn darmen te liggen, vandaar dat ik ook pijn in mijn rug had. Hij is nu weg maar het herstellen duurd lang vind ik. Kortom, voor de specialisten is het blijkbaar heel moeilijk om het te vinden. Ik ben niet van mijn cyste af maar wel van mijn darm en hoef dus niet meer bang te zijn dat deze pijn terug komt. Ik wens jullie allemaal veel sterkte met de klachten en als je het echt niet vertrouwd, blijf hulp zoeken van een arts!!!!!!

  Reactie
  #13

  Hoi Karin,

  Je schrijft al weer een hele periode geleden over jou klachten. Ik heb inderdaad ook een brandende agressieve pijn rechts onder in de buik, wat soms uitstraald naar de lies en de onderrug. Bij mij hebben ze 2 keer een inwendig onderzoek gedaan en alles zag er goed uit. Ook zit er geen spoor van ontsteking in het bloed. Hopelijk hebben ze jou al geholpen, wil je mij even mailen, ik ben benieuwd wat de diagnose is geworden

  Reactie
  #14

  Hallo, aleemaal jullie schrijven helaas niet meer maar ik heb precies hetzelfde ik word hier gek van ik ben benieuwd ik ga 26 april 07 naar het zieken huis voor fotos ik wil graag wetten of nog mensen met deze klachten lopen en wat is hun ervaaring me?

  Reactie
  #15

  Heey hallo iedereen..

  wat er allemaal boven staat heb ik ook last van, heb hevige pijnen aan de rechter kant van mn navel, me onderrug, lies en onderbuik. Heb hier al precies een jaar last van en sinds paar dagen lijkt het ook naar de linker kant te gaan en is het veel erger geworden.
  Ik ben ziekenhuis in en uit gegaan.. onderzoeken gehad van me baarmoeder, eileiders dmv echo’s en uitstrijkje maar was niks te vinden, onderzoek van nieren en blaas door echo’s en urine onderzoek maar was ook niks te vinden, paar keer bloed laten prikken op ontstekingen en dergelijke maar was ook allemaal goed. Zakjes gekregen voor me darmen maar die helpen ook niet en soms ga ik goed naar de wc, soms helemaal niet en dan weer diarree dus het verschilt.
  Zit elke keer te hameren op een CT scan maar dat krijg ik niet en hoe moet ik dat dan regelen? want ik merk als ik veel verhalen lees dat ze daar wel de onderliggende dingen op kunnen vinden, dan zou het mij meer gerust maken.
  Ben echt bang dat ik straks me hele leven lang met die pijnen blijf lopen,
  het belemmert ook me relatie en dus mn seksleven want zodra ik seks wil hebben doet het ook al pijn.
  Maargoed ik ben doorverwezen naar een internist maar daar ken ik pas eind januari terecht omdat ze te weinig artsen hebben per ziekenhuis (en dan moet ik nog best ver reizen om eerder terecht te kunnen want de meeste ziekenhuizen hadden pas in maart plek) en ik heb echt zoiets van stel dat ik wel iets ernstigs heb wat ze niet zo 1,2,3 kunnen vinden wat dan? hun praten makkelijk van ja het is niks ernstigs maar waarom moet een mens dan zoveel pijn lijden? dat snap ik dus niet.. nee, we worden maar volgestopt met pillen enzo om maar ‘beter’ te kunnen worden.
  Ik heb 3 maanden lang 9 verschillende soorten anti biotica geslikt omdat men niet precies kon vinden wat ik had en daarna zijn de klachten nog veel erger geworden.
  Dit forum is een steuntje voor mij want heb het er echt moeilijk mee, ben er zelfs overspannen van geraakt.

  Hoop dat hier nog meer mensen zijn die van de kastje naar de muur zijn gestuurd en nog steeds niet weten wat ze hebben en als iemand weet dat wat ik ongeveer kan hebben dan hoor ik dat graag 🙂

  Groetjes en veel liefs!

  Reactie
Reageer op: pijn rechts in onderbuik
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief