Medicijn Iberogast, werkt het?

 • #1

  Hallo allemaal!

  Ik heb al 6 jaar elke dag last van buikpijn. En ben pas 24. Altijd leuk haha..
  Na al die jaren weten ze nog niet wat ik heb.
  Als ik thuis zit maakt het me niet heel veel uit want ben eraan gewend, maar als ik ergens anders ben vind ik het heel vervelend.

  Ik zie vaker reclames van het medicijn Iberogast. Zijn er mensen met maag/darm klachten die dit hebben geprobeerd en mij kunnen zeggen of het wel of niet werkt? En wat jullie ervaringen hiermee zijn? Ben heel benieuwd! Ik heb niet veel geld dus om gewoon elk medicijn te proberen terwijl het niet werkt is niet een optie.

  Bedankt alvast!

  Reageer
  #2

  Buikpijn en maagpijn zijn 2 verschillende dingen. Iberogast is specifiek voor de maag. Je kunt het proberen maar ik denk niet dat het het goede middel is.
  Bij welke specialisten ben je tot nu toe geweest?

  Reageer
  #3

  Ben bij de mdl arts geweest. Heb een maagonderzoek gehad, darmonderzoek en lactose intolerantie test. Vaak bloedgeprikt. Heb uitstrijkjes gehad bij de huisarts.

  Heb vaak buikkramp en een misselijk gevoel en af en toe maagpijn(gelukkig niet vaak).

  Reageer
  #4

  Heb je veel stress of spanningen?
  Gebruik je medicijnen, alcohol of drugs?
  Gebruik je veel frisdranken?

  Reageer
  #5

  Ik kreeg pas stress een paar jaar nadat de buikpijn begon (door de buikpijn).

  Ik gebruik alleen de anticonceptie pil, foliumzuur tabletten ( 1 x per week en af en toe maanden niks), en een keer per maand vitamine b12 injectie.

  Nee ik gebruik geen drugs of alcohol en rook niet enzo.

  Ik gebruik af en toe frisdrank maar dat heb ik mijn hele leven al gedaan dus lijkt me sterk dat ik daar ineens buikpijn van heb want als ik geen frisdrank gebruik heb ik er nog last van.

  Reageer
  #6

  Lijkt dan toch op pds. Kijk hier voor tips en meer info
  https://www.mlds.nl/chronische-ziekten/pds-prikkelbare-darm-syndroom/

  Daarnaast zou het b12 tekort een probleem kunnen zijn. Is dat recent nog eens gecontroleerd?

  Reageer
  #7

  In 2009 kwamen ze erachter dat mijn vitamine b12 zo laag was dat ik verlamd kon raken. T/m een paar maanden geleden gaven ze mij steeds injecties, en als mijn b12 weer goed was stopte ze het. Zelfde als met mijn foliumzuur. En om de zoveel tijd ging ik bloedprikken, en ls het weer te laag was kreeg ik weer de medicatie. En nu 3 maanden geleden zeiden ze van bij jou gaat de b12 altijd weer omlaag dus laten we het nu maar voor altijd doen 1 x per maand. In mei is het nog getest

  Reageer
  #8

  Dan gaat er iets mis met de opname van b12.
  Nooit eerder erge maagklachten gehad? Krijg je wel voldoende b12 met je voeding binnen? Ben je vegetariër? Er was niks gevonden bij het maagonderzoek?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik heb nooit echt erge maagklachten. Is meer mijn buik waar ik last van heb. Bij mijn maag en darm onderzoek gingen ze ook kijken of daar iets fout ging waardoor ik vitamines tekort kwam. Maar is niks uitgekomen.
  Ja ik ben vegetarier en ben bij de dietiste geweest zodat ik wel alles binnenkreeg maar ook dat heeft niet geholpen.

  Reageer
  #10

  Over hoeveel dagen heeft de diëtiste naar je voeding gekeken?

  Reageer
  #11

  Dat was in 2010 dat ik daar ben geweest. ze vroeg bij elk ding wat ik er elke dag van at. En alleen melk producten moest ik meer van gebruiken. toen heb ik dat aangepast maar er veranderde niets

  Reageer
  #12

  Dat is inmiddels wel 6 jaar gelede.
  Ik zou je toch willen aanraden om een tijdje de eetmeter van voedingscentrum te gebruiken, al is het maar om uit te sluiten dat het aan je voeding ligt.
  https://mijn.voedingscentrum.nl/nl/eetmeter/

  Reageer
  #13

  Ben na een heftig bloedverlies vreselijk misselijk en duizelig gebleven. Dat is nu 17 maanden het geval. Ik verdraag geen enkel geneesmiddel of supplement; dus ook Iberogast niet. Ik word daar nog zieker van dan ik al ben. JAMMER.

  Reageer
  #14

  Misschien naar een natuurgenezer ofzo en met lichte middelen beginnen. Zo  worden celzouten door bijna iedereen verdragen. Beter ook aan de oorzaken werken dan symptomen bestrijden met middelen. En met de juiste voeding kan je ook dingen bijsturen. Zo kan lysinerijke voeding helpen om het ijzer beter op te nemen. En een middel als B-quivit werkt veel milder dan een gewoon B-complex. Magnesium is er ook in allerlei vormen, zoals de celzouten, of uitwendig in de vorm van een soort olie die je opsmeert. Gebruik zelf ook edelgistvlokken door het eten, waar vitamine B en mineralen zitten.

  Reageer
  #15

  Goud, dat spul is goud, voor mij dan.

  Recent mijn galblaas verwijderd, is een belangrijk "filter" voor maag en darmen. Vrijwel meteen na de operatie verstopping, drama, krampen en misselijkheid alom. In een mum van tijd 6 kilo kwijt en ik was al een lichtgewicht. Natuurlijk moet je je eetpatroon wat aanpassen om de maag en darmen de tijd te geven zich aan te  passen zonder dat filter, maar die krampen zijn een regelrecht drama. Gisteren Iberogast gehaald en 1 keer ingenomen, je mag 3 maal daags innemen, en na een kwartiertje voelde ik de rust in mijn lijf terugkeren, zalig. Een geweldige nachtrust gehad en bij het opstaan voelde ik me weer 'normaal'. Ik ga er nog even me door om weer aan te kunnen sterken. Sterke aanbeveling dus van mijn kant.

   

  Reageer
Reageer op: Medicijn Iberogast, werkt het?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief