xifodynie

 • #1

  Hallo,

  bij mij is vandaag de diagnose xifodynie vastgesteld.

  heeft iemand hier ervaring met de behandeling hiervan.

  Reageer
  #2

  Dat hangt een beetje af van waardoor de xifodeny is ontstaan.
  Soms is een operatie mogelijk waarbij het xifoid wordt verwijderd.

  Reageer
  #3

  Ik heb het zelf al meerdere malen gehad, mijn huisarts geeft mij dan een injectie in het xifoid, waardoor de pijn lange tijd wegblijft. Het is nu wel al 2 keer teruggekomen, maar dat duurt wel een jaar. De injectie zelf is vrij pijnlijk, maar daarna neemt de pijn al vrij snel af.

  Reageer
  #4

  Graag zou ik willen weten bij welke arts of ziekenhuishuis je deze injektie hebt gekregen. Mijn huisarts weet nl geen arts of ziekenhuis waar dit kan, maar intussen heb ik al jaren iedere dag vreselijke pijnen.
  Krijg je een verdoving en hoe lang duurt deze behandeling?

  Reageer
  #5

  Goededag ,

  wel een oude topic maar... ik heb het ook maar word niet meer geopereerd pff pijnpoli is de oplossing volgen doktoren hoe kom ik erachter in wat voor land ze nog wel deze operatie uitvoeren ?
  mvg groet hopende op een reactie

  Reageer
  #6

  ook ik ervaar elke dag vreselijke pijn er is zo weinig bekent over xifodynie ze kunnen nar de maan maar opereren ho maar
  ik wens U ook veel sterkte met een oplossing te vinden voor de kwaal
  gr mirjam

  Reageer
  #7
  Reageer
  #8

  Vriendelijk bedankt ik ga dat zeker ff opzoeken ^_^

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik heb ook xifodynie. Ik heb een artikel gelezen en het wordt geadviseerd een MRI or ct om de kwaliteit van de boot te zien en die kan niet breken met ergstige afloop. Heeft iemand deze procedure gevolgd en het resultaat van de operatie.

  Reageer
  #10

  Zou je bij xifodynie ook heel erge vermoeidheidsklachten kunnen hebben.
  Ben al 1.5 jaar aan het zoeken waar mijn problemen vandaan komen.
  Vermoeiend spierklachten­čĄö

  Reageer
  #11

  Hoe kom je op xifodynie?

  Reageer
  #12

  Ik heb vanuit het Vu/AMC een waarschijnlijke diagnose Xifodynie gekregen. Vanuit daar hebben ze mij doorverwezen naar het Amsteland ziekenhuis, Dr garsens. Nu blijkt dat Dr. Garsen een langere tijd uit de rolatie is. Weet hier iemand een andere specialist of ziekenhuis die de specialistie Xifodynie heeft?

  Reageer
  #13

  Hoi Rob,

  Wat waren je klachten?
  Mijn xifoid komt tegen mij ribbenboog aan. En knakt vele dagen per dag en mijn ribben doen ook pijn daardoor. Het beperkt mijn beweging behoorlijk.

  Reageer
  #14

  Beste moderator,

  Bent u zelf bekend met xifodynie?

  Is het xifod bij iedereen even groot?

  Sinds een maandje (na flinke onder rugklachten) en een paar weken mijn romp te hebben moeten compenseren (andere houding) begon het knikken van mijn xifod. Er lijkt ook een bobbel op te zitten en deze schuift ten hoogte van het masgkuiltje tegen mijn ribben/ribbenboog aan. Warmte is ptettig evenals een goede huiding. Maar het knikken gebeurt met regelmaat. Zeker bij draaien en kantoorwerk. Ben bang om naar de dokter te gaan...

   

  Reageer
  #15

  Ik ben er zelf (persoonlijk) niet bekend mee. Het zal niet bij iedereen even groot zijn, maar echt grote verschillen zullen er ook niet in zitten.
  Waarom ben je bang om naar de dokter te gaan? Met bang zijn en niet gaan zul je er ook geen oplossing voor vinden

  Reageer
Reageer op: xifodynie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief