Ernstige vermoeidheid na diverticulitis

 • #1

  Hallo allemaal, dit is mijn eerste bericht op dit forum.

  Het volgende houdt mij bezig. Vier weken geleden is diverticulitis bij mij vastgesteld na pijnen links in mijn buik, een echo en uiteindelijk een sigmoidoscopie. Blijkbaar had ik een behoorlijke ontsteking en heb ik hier enkele weken mee gelopen voordat ik stappen ondernam en uiteindelijk duidelijk werd wat ik had.

  Maar nu het volgende: op een gegeven moment tijdens deze of net na deze onderzoeken ben ik zo vreselijk moe geworden. ik voelde op een gegeven moment alle energie uit mijn lichaam verdwijnen. ik ben nu al drie weken moe moe moe. ik eet goed en voldoende. Ik zorg dat ik goed rust. ( eigenlijk doen ik bijna niets omdat dat teveel energie vraagt). Soms heb ik goede middagen, soms slechte dagen.

  Wie herkent dit? ik ga volgende week naar de internist voor onderzoek. mijn bloedbeeld van de huisarts was goed: geen pfeiffer, schildklier of andere afwijkingen in het beeld.

  Kan iemand mij vertellen of zij deze vermoeidheid herkennen en hoelang dit aan kan houden. ik denk zelf dat mijn lichaam alle reserves heeft opgemaakt en nu moet herstellen, alleen vind ik het nogal lang duren.

  Ik hoor het wel van jullie, ik heb alle tijd hier op de hoek van de bank 😉

  Karin

  Reageer
  #2

  Hoi Karin,

  Wat vervelend voor je! Ik herken het (nog) niet, maar ik heb dan ook geen operatie ondergaan.
  Wel heb ik een vraagje wat betreft diverticulitus.
  Wat waren jou voornamelijk de klachten en waar zaten ze? Kon je de uitstulpingen ook voelen? Ik heb namelijk ook last van mijn buik, links naast de navel en soms ook rechts! Nu voel ik sinds een paar dagen allemaal bultjes in mijn buik waaronder er een paar pijnlijk zijn! Het voelt als onstoken puisten (prikt) als je erop drukt. Misschien dat je dit herkent, of weet dat dit mogelijk kan zijn?

  Mila

  Reageer
  #3

  Hoi Mila,
  Ik heb als voortekenen een stekende pijn gehad in mijn darm, linksonder. Bij deze vorm van ontsteking, komt deze specifieke pijnklacht veel voor ( heb alle tijd gehad het internet te raadplegen). Als ik jou verhaal zo lees, zou ik zeker even langs de dokter gaan. Laat in ieder geval je bezinking even testen en vraag eventueel een echo aan. Bij mij is de diverticulitis ( ontsteking van de diverticels) zichtbaar geworden op een echo. Sterkte!!

  Reageer
  #4

  hallo ik ben rinie 52 jaar. ik heb het zelfde bij mij gebeurde het de eerst keer in januari 2012. ik kreeg in eens steken in mijn linker zij ik had zoon pijn dat ik bijna niet meer kon lopen ik was op het werk, ben naar huis ge gaan de andere dag lag ik al in het zieken huis ze waren zwaar ontstoken naar een dag mocht ik naar huis veel rusten zij de dr maar nu ben ik 8 manden verder werk wel maar ben nog zeer moe. heb moeiten om mijn fysiek toestand op peil te houden.ben steeds bezig het weer onder controle te krijgen ben vaak aan de diarree mijn darmen rommelen constant, en heb veel pijn loop ook nog bij de specialist die zegt dat het nooit meer over gaat. en daar bij heb ik ook nog lactose intolerantie mag geen melk producten of waar lactose in zit ik wens jou beter schap en doe voor al rustig aan

  Reageer
  #5

  Hoi Rinie,

  Mijn diverticulitis is formeel nu weer over (tenminste de ontsteking is weg) alleen heb ik nog steeds last van pijn in mijn darmen. Waar ik veel baat bij heb gehad is het slikken van probiotica. Hierij moet je wel de goede slikken. Daar bedoel ik mee dat je moet opletten hoeveel goede bacterieen aangeboden worden in de capsule. Je moet dan kiezen voor de hoogste dosering. De goede bacterieen zorgen ervoor dat je darmen wat rustiger worden en je ontlasting beter. Het heeft bij mij even geduurt voordat ik van het bestaan afwist. Misschien heb je hier wat aan. Sterkte Rinie!!

  Reageer
  #6

  Hallo,
  Heb een maand geleden een tweede opstoot gehad van divertikel ontsteking. Neem nu movicol voor een zachte stoelgang. Ik heb ook nog steeds pijn.
  Ben bang dat hier uiteindelijk een operatie zal van komen. Mijn bloed is getest verleden week en de ontsteking was wel afgenomen. Durf geen colonoscopie laten doen.
  Groetjes

  Reageer
  #8

  Ik heb de afgelopen 7 jaar regelmatig last gehad van pijn in mijn buik linksonder veroorzaakt door ontstoken divertikels. In 2009/2010 heb ik er totaal drie keer mee in het ziekenhuis gelegen. De eerste keer waren de divertikels al doorgebroken. Gelukkig net geen operatie nodig.De andere twee keer werd ik opgenomen omdat het antibioticum per infuus moest worden toegediend.
  Het is inderdaad uitermate pijnlijk,zeker als de ontsteking al verder gevorderd is.
  Als ik nu last krijg van mijn darmen linksonder ga ik gelijk een paar dagen vloeibaar eten en dan langzaam via lichtverteerbaar weer naar normaal voedsel.
  Ik ben ook sinds ca 2005 vaak moe. Heb daardoor ook mijn werk moeten opzeggen. Of dat van de diverticulitis komt weet ik niet. Ik heb ook last van dubbelzien en oorsuizen, wat ook vermoeidheid kan opleveren.
  Ik ben benieuwd of Karin nu nog steeds moe is.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  PS: met "als ik nu last krijg" bedoel ik: behoorlijk pijn + verhoging boven de 38-38,5.

  Reageer
  #10

  Beste Karin, zelf ben ik 2006 behandeld voor diverticulitus, nadat ik daaraan voorafgaand ruim een jaar ziek ben geweest (veel pijn li.onder in de buik, koorts, erg moe). Ik spreek dus uit ervaring dat een flinke diverticulitis (die ook maar bleef aanhouden/terugkomen) je alle energie kan ontnemen. Advies: vraag in het uiterste geval om een CT-scan waarmee de diverticulitis en de gevolgen daarvan goed zichtbaar kunnen worden gemaakt en er een passende behandeling kan worden afgesproken. Ik heb meerdere endoscopien gehad, maar die gaven absoluut de ernst van de situatie onvoldoede weer. Na de CT-scan bleek dat er 30cm darm moest worden verwijderd. In 2006 geopereerd en daarna voel ik mij als herboren.

  Reageer
  #11

  Goedemorgen

  Ik zat toevallig iets op te zoeken over diverticulitus en ik kwam heel toevallig hier terecht helaas heb ik ook een diverticulitus ik heb verleden jaar 11dagen in het ziekenhuis gelegen waarvan ze de eerste drie dagen niks bij me konden vinden toen mocht ik naar huis een week later lag ik er weer na eindelijk een ct scan te hebben gehad bleek dat ik een uitstulping van ongeveer zes à negen cm heb ik ben heel blij met deze forum ik was trouwens heel nieuwsgierig hoe andere mensen er mee omgaan

  Reageer
  #12

  Hallo, ik ben ca 15 jaar geleden geopereerd nadat ik een onderschatte diverticulitis had die klapte tijdens opname in ziekenhuis. Maagwand perforeerde en dalende deel darm geamputeerd. Jaar met een stoma gelopen en nu als aandenker een litteken van borstbeen tot schaambeen. Ik ben al jaren snel moe, moet goed op mijn eten letten en de plek op mijn buik blijft gevoelig. Wat ik iedere wil zeggen laat de artsen zo'n ontsteking niet onderschatten. Ik heb er veel last van gehad. En de maatschappij heeft geen medelijden met mensen die snel moe zijn..
  Sterkte allemaal.
  Ron

  Reageer
  #13

  Hallo,Ik ben afgelopen week uit het ziekenhuis ontslagen nadat ook bij mij hetzelfde was geconstateerd. Ik had tevens een lokale perforatie erbij. Ik heb een ontzettende goede conditie en ben ook zo moe. Ik lees in niemands verslag waar dit van afkomstig is? weten jullie het niet of heeft de arts nooit een oorzaak gegeven of hoort het bij het ziektebeeld? Ik hoop dat iemand mij dit kan vertellen. June

  Reageer
  #14

  De vermoeidheid kan ook een teken zijn van uitdroging, dus onvoldoende vocht in het lichaam.

  Reageer
  #15

  Hoi karin ik herken dit. Ik ben nu bijna 3 weken uit het ziekenhuis na er 4 dagen te hebben gelegen. 2 weken rust gehouden nu weer rustig aan het werk. Maar moe moe moe soms na 3 uurtjes werk misselijk van de vermoeidheid thuis komen. Ben benieuwd naar andere hun ervaring. Van de meeste die ik lees word ik niet vrolijk van. Telkens terug komen van de pijn of zelfs operatie.

  Sterkte marleen

  Reageer
Reageer op: Ernstige vermoeidheid na diverticulitis
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief