Ik kan moeilijk winden laten AUB HELP

  • #1

    Ik heb dit probleem al sinds mn 16 en begin er echt enorm ziek van te worden. Sochtends/smiddags/savonds/snachts.. of ik nou wel eet of niet er gebeurt telkens wat met mijn buik. Het maakt zichzelf als het ware dik. Lucht of Gas ik weet het niet maar mijn darm wordt zeg maar opgepompt en ik weet dat het weg moet door een wind te laten maar het lukt gewoon niet!!

    Ik ga naar de wc toe, en dan druk ik druk ik maar het lukt niet, het schiet terug mn buik/darm in..
    Echt ik kan snachts niet meer slapen en begin erdoor te stressen want het is gewoon een irritante gevoel en het doet ook nog eens pijn omdat het continu drukt.

    Wat kan dit zijn en wat zijn de oplossingen daarvoor??

    Ps ik ben nu 22 jaar en een man

    Reageer
    #2

    heb je al het een en ander gedaan?
    Voeding? Drank? roken? Stress?
    ben je er weleens mee bij de huisarts geweest?
    je loopt er al 6 jaar mee, vandaar deze vragen.
    groetjes, Brenda

    Reageer
    #3

    Heb je je voedingspatroon wel eens besproken met de huisarts of diëtist? En hebben dieetmaatregelen soelaas geboden? Wat heb je er verder al allemaal aan gedaan als je het al zolang hebt?

    Reageer
    #4

    [b]brenda A schrijft:[/b]
    [quote]heb je al het een en ander gedaan?
    Voeding? Drank? roken? Stress?
    ben je er weleens mee bij de huisarts geweest?
    je loopt er al 6 jaar mee, vandaar deze vragen.
    groetjes, Brenda[/quote]

    Hoi Brenda, ik heb wel natuurlijke stoelgang thee gebruikt, dat helpt om het te verdunnen en kan ik wel winden laten maar probleem is dat het gelijk na 10/15 minuten weer ontstaat. En ik begin echt moe te worden van steeds naar wc gaan en zitten. Heel af en toe werkt het mee maar voor de rest nothing..

    En voor de rest, ik rook niet, ik stress nu wel om deze zaak.. verder eet ik gewoon gezond 🙁

    Ik ga maandag naar de huisarts want ik kan dit echt niet meer aan!

    Reageer
    #5

    [b]Anoniem schrijft:[/b]
    [quote]Heb je je voedingspatroon wel eens besproken met de huisarts of diëtist? En hebben dieetmaatregelen soelaas geboden? Wat heb je er verder al allemaal aan gedaan als je het al zolang hebt?[/quote]

    Ik heb tot nu toe alleen maar natuurlijke stoelgang thee geprobeerd. Verder ben ik nog niet naar de dokter geweest omdat ik me best schaam maar dit keer is het toch echt niet meer te dragen. Ik stres me kapot door deze irritante zaak.

    Reageer
    #6

    Probeer eens na iedere maaltijd te gaan wandelen. Dat brengt de peristaltiek van de darmen op gang waardoor lucht in de darmen in beweging wordt gebracht.

    Reageer
    #7

    [b]Jenssen schrijft:[/b]
    [quote]Probeer eens na iedere maaltijd te gaan wandelen. Dat brengt de peristaltiek van de darmen op gang waardoor lucht in de darmen in beweging wordt gebracht.[/quote]

    Ik beweeg inderdaad na avondmaaltijd helemaal niet. Ga meestal tot avond op stoel zitten. Misschien dat ik eens idd wat meer moet wandelen na het avondeten.

    Reageer
    #8

    ikheb het zelfde. opgeblazen en dikke buik. voelt heel oprettig.
    vroeger kreeg ik van de huisarts een tabletje en moest ik 2 dagen en nachten alleen zijn ( zoveel lucht kwam er uit) maar egen woordig van de nieuwe artsen krijg ik dat helaas niet meer.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb ook constant een opgeblazen en dikke buik en het gevoel dat ik 2 x zo dik ben en krampen erbij maar ik kan over gans de dag echt geen windje laten. Ik voel precies
    gepof in mijn darmen en dan ga ik naar toilet om te proberen een wind te laten maar dat lukt echt niet.
    Als ik dan bv. voor ik s'avonds ga slapen me effe in de zetel leg dan komt er zo een knallende geurloze wind uit en da kan je niet geloven hoe deugd dat dat doet. Dat zou echt overdag ook eens mogen kunnen. Want ik voel dan dat mijn buik en dat gevoel zo verminderd. Kan er iemand raad geven ?
    Waarom komen die winden niet spontaan ?

    Reageer
    #10

    Heeft iemand hier al een oplossing voor gevonden ?

    Reageer
    #11

    Ik zit met precies hetzelfde probleem. Heb ook al alles geprobeerd (verschillende diëten, wandelen na het eten, yoga, homeopathie), maar werkelijk niets helpt... Dus als iemand een oplossing heeft... Roep!!

    Reageer
    #12

    mijn moeder en broertje hebben last van een lactose allergie.. die krijgen ook buikpijn van alles waar melk in zit.. ook heel lang mee doorgelopen zonder dat ze wisten wat het was. M'n moeder sowieso tot d'r 40e

    Reageer
    #13

    Fodmap-dieet: gas in de darmen wordt geproduceerd door bacterieën (darmflora). Dit is een normaal proces en normaal verdwijnt dit gas. Als dit niet gebeurd heb je inderdaad een probleem, en hoe meer jaren dit aansleept hoe ernstiger dit wordt. Zelf heb ik 40 jaar dit probleem gehad. Het FODMAP dieet elimineert alle voedingsmiddelen die hiervan de oorzaak kunnen zijn.  Je vindt hier veel info over op het internet. Geloof het of niet maar je kan zo eten dat je geen enkele wind meer laat.

    Google FODMAP.

    Reageer
    #14

    Ik heb erge last van opgeblazen darmen en endeldarm/anus, ik heb steeds aandrang tot poepen of lucht, het beheerst mijn hele leven; veel is er al door kapotgegaan zelfs mijn relatie en daardoor wat ik heb isoleer ik mij en ben tot niets meer in staat.

    Graag zou ik mensen horen die met hetzelfde zitten, hoe je hiermee om kunt gaan; ik heb een verruimde endeldarm waar de ontlasting en lucht in blijft hangen, ik ben ten einde raad. (want ontdekt is er verder niets) Zelfs als ik plas en ik veeg mij af heb ik alweer aandrang.

     

    groet Tineke

     

    Reageer
    #15

    hier hetzelfde verhaal. Wat bij mij helpt is met mijn handen mijn tenen aanraken en mijn billen zo ver mogelijk de lucht in (benen strekken!). Het klinkt gek, maar daardoor maak je ruimte voor de lucht om eruit te komen. Hierdoor ga ik van een buik die 7 maanden zwanger lijkt weer naar bijna een platte buik!!! Het helpt niet altijd, maar meestal wel! Daarnaast eet ik zo min mogelijk gluten en geen lactose. Helaas is vliegen wel een drama!!! Dan zit het een week lang vast ☹️

    Reageer
Reageer op: Ik kan moeilijk winden laten AUB HELP


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief