krampen

  • #1

    Hallo,

    Ik ben een vrouw van 44 en heb al van kinds af darmkrampen, zelfs in die mate dat ik rood en blauw aanliep als ze me op de pot zetten en er na n uur zitten en drukken nog niets uitkwam.

    Toen ik iets ouder werd en mn periode kreeg ging dat gepaard met zware buikpijnen in die mate dat ik vaak niet ens lopen kon van de pijn.

    Voor mijn buikrampen ben ik al meerder malen bij de huisarts geweest die me een of ander capsule gevuld met bolletje voorschrijft tegen de pijn.

    Helpen doen ze nauwelijks.
    Wel voel ik de krampen langzaam komen opzetten en elke dag erger worden, mn ontlasting veranderd dan ook constant van hard naar zacht tot zelfs diaree en slijm en op het moment dat mn krampen het ergst zijn waar dagen van voorbereidende pijnen aan vooraf gaan heb ik constant het gevoel dat ik naar de wc moet maar kan me niet ontlasten.

    Ook doet bij elke beweging mijn anus van binnen pijn ik kan niet zitten of lopen en liggen is dan het enige wat iets verlichting geeft zolang ik niet teveel beweeg.
    Het is net of de darmkrampen uitstralen naar mn anus.
    Verder heb ik last van behoorlijke misselijkheid, een gevoel van n brok in de keel en hoofdpijn.

    Naar mate ik ouder wordt lijkt het zelfs steeds vaker voor te komen want zovaak last dat ik er sinds 2j van heb heb ik nog nooit gehad.

    Wat kan dit in vredesnaam zijn?
    Mijn huisarts geeft er ook niet echt een naam aan en alles wat ik via het net vind over darmkrampen vermelden het symptoom van pijn naar de anus en niet kunnen zitten ed niet.

    Reageer
    #2

    Niemand die hier iets over weet? :S

    Reageer
    #3

    De darmkrampen en de van jongs af aan wisselende ontlasting zou het prikkelbare darm syndroom kunnen zijn.

    Maar als je toch, en dat zal niet eenvoudig zijn om dat bij jezelf vast te stellen, toch een verandering in het ontlastingspatroon bij jezelf waarneemt, dan kun je het beste toch even naar de huisarts gaan met deze nieuwe klachten.

    De huisarts kan namelijk onderzoek doen en kent jouw medisch dossier, en kan daarom een diagnose stellen. Je kunt dan gelijk even vragen hoe de huisarts de darmkrampjes noemt die jij al sinds jouw jeugd hebt, dat staat vast in jouw medisch dossier geschreven.

    Reageer
    #4

    Dit is trouwens een goeie website met betrouwbare medische informatie die Tips bij klachten geeft:
    http://www.spijsvertering.info/tips-bij-klachten/

    Reageer
    #6

    [b]Thijmen schrijft:[/b]
    [quote]De darmkrampen en de van jongs af aan wisselende ontlasting zou het prikkelbare darm syndroom kunnen zijn.

    Maar als je toch, en dat zal niet eenvoudig zijn om dat bij jezelf vast te stellen, toch een verandering in het ontlastingspatroon bij jezelf waarneemt, dan kun je het beste toch even naar de huisarts gaan met deze nieuwe klachten.

    De huisarts kan namelijk onderzoek doen en kent jouw medisch dossier, en kan daarom een diagnose stellen. Je kunt dan gelijk even vragen hoe de huisarts de darmkrampjes noemt die jij al sinds jouw jeugd hebt, dat staat vast in jouw medisch dossier geschreven.[/quote]

    Beste Tijmen,

    Mijn hartelijke dank voor je antw.
    Ik denk dat ik toch maar eens de knoop doorhak en eens een darmonderzoek laat doen.

    Eerst dacht de huisarts aan darmkoliek, na herhaaldelijke bezoekjes veranderde dat ineens in pds waarvoor ik duspatalin voorgeschreven kreeg en de boodschap dat er niet veel an te doen was verder.

    Jammer genoeg zijn mijn ouders vroeger nooit met mij naar de huisarts gegaan vanwege die opstoppingen en lieten me maar begaan als ik op de pot zat en zullen het wss opgelost hebben met fruit ofzoiets.
    In die tijd ging met kennelijk niet zo snel met n kind naar de huisarts.

    Helpt die duspatalin?
    Niet echt moet ik zeggen dus ja dan maar ermee leren leven.
    Maar voordat ik dat kan wil ik gewoon echt weten wat het is en wie weet is er wél meer aan te doen.

    Die pijn die vanuit de anus omhoogschiet wanneer ik ga zitten is volgens mij iets van de endeldarm aangezien de anus zelf geen pijn doet.

    Meestal als ik die krampen heb en even n tijdje sta of rondloop wil dat nog wel eens even stoppen en zodra ik de krampen niet meer voel vergeet ik op een of andere manier dat ik er last van heb en ga dan zitten.

    Op het moment dat ik zit dan schiet er een pijn door mn lijf die met geen pen te beschrijven is en tot in de keel lijkt door te schieten.

    Dan komen ook acuut de darmkrampen weer opzetten en kan ik alleen nog maar liggen.

    Bedankt ook voor die link,ziet er intesant uit, zal hem morgen eens verder onder de loep nemen.

    Fijne avond nog

    Reageer
    #7

    Beste Anoniem,

    Dank je voor al die linken, ik zal ze zeker eens bekijken allemaal.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: krampen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief