Endoscopie, ervaring met Moviprep?

 • #1

  Hallo,

  Ik ben laats naar de huisarts geweest omdat ik soms een druppeltje bloed op het wc papier had bij het afvegen. Nu kon de huisarts niets ernstigs zien maar verwijst me toch door naar het ziekenhuis voor een endoscopie.
  Nu moet ik moviprep de dag ervoor en de dag van behandeling drinken zodat mijn darmen schoon worden. Heeft iemand ervaring met moviprep? hoelang na het drinken moet je nog naar het toilet ? niet dat ik dadelijk onderweg ben en ik moet ineens naar het toilet.. iemand misschien ook wat meer informatie of het pijn doet ofzo ?

  bedankt!

  Reageer
  #2

  Het drinken van het drankje is nog erger dan het onderzoek. Je kunt beter thuisblijven die dag je moet zo 4 liter wegdrinken en het begint vrij snel te werken. Je darmen gaan echt leeg. Het onderzoek vond ik zelf weinig voorstellen maar zag er daarvoor als een berg tegenop. Heb het ook gehad paar maand geleden. Als het goed is krijg je een licht roesje en merk je vrij weinig dat is mijn ervaring. Voor ik het zelf wist was het voorbij en je krijgt de uitslag vaak al gelijk van degene die het onderzoek verricht maar ook na een paar dagen kun je contact opnemen met de huisarts want daar gaat de uitslag naartoe. Heel veel sterkte

  Reageer
  #4

  Hallo,

  Ik wil hierbij mijn ervaring met het innemen van Moviprep vermelden. Van nature kan ik slecht drankjes innemen en dat had ik direct verteld toen de afspraak voor een colonoscopie werd gemaakt. Hierop zeiden dat ze het dan met een maagsonde gaan doen. Ik moest mij dan om 8 in het ziekenhuis melden voor een dagopname. Een maagsonde lijkt mij ook niets en ben toch Moviprep gaan proberen. Ik zag er als een blok tegen op. Na wat speurwerk op internet en wat tips te hebben gelezen heb ik het als volgt gedaan. Ik heb een liter Spa Blauw van te voren in de diepvriezer gelegd zodat het water ijs en ijs koud was. Bij het mengen met Moviprep kreeg ik een heldere vloeistof (het leek gewoon water) en was goed vloeibaar. Ik nam van te voren een klein slokje appelsap en dat liet ik door mijn mond op de tong heengaan en spuugde het uit en nam direct twee slokken Moviprep. Ik heb geen één keer kotsneigingen gehad en kon het goed wegdrinken. Voor het eerst in mijn leven dat ik een drankje weg kreeg zonder over te geven. Op de dag dat ik het onderzoek had en er nog meer personen zaten te wachten kregen het al snel over het drinken van Moviprep. De meeste mensen hebben braakneigingen gehad en er was zelf een mevrouw die totaal geen moeite had met het drinken van drankjes maar van deze drank heeft ze moeten overgeven. Toen ik mijn verhaal vertelde was iedereen hier behoorlijk van onder indruk. De meeste mensen maken het klaar met kraanwater en hierdoor krijg breiachtige vloeistof. Ik zei een glas koude cola smaakt heel veel beter dan een glas met lauwe cola. De colonoscopie heb ik als niet prettig ervaren maar dat komt doordat het bij mij ongveer 55 minuten heeft geduurd voordat ze klaar waren. Ze mochten mij niet meer bijspruiten voor het roesje. Uiteindelijk hebben ze 3 poliepen weggehaald en de grootse was 4 bij 3 cm. De avond naar de scopie kreeg ik buikklachten en de de dag erna werd het alleen maar erger. In de middag naar de eerste hulp. Hier hebben ze bloed geprikt en foto's gemaakt. De bloedwaarden waren te hoog en dat kon duiden op een ontsteking. De radioloog werd opgepiept en ik moest dor de ct-scan. Kreeg weer een aantal liter vloeistof in mijn darmen gespoten. Uit de ct-scan bleek dat ik een darmperforatie had en dat dit nog werd tegengehouden door een vetlaagje wat om de darm zit. Ik werd direct opgenomen en kreeg een zware antibiotica kuur. Na 6 dagen mocht ik het ziekenhuis verlaten. Volgens de arts was dit zeer zeldzaam. Vandaag de uitslag gekregen en alle biopten/poliepen waren goedaardig maar de arts wil het onderzoek over 6 weken nog een keer opnieuw doen om te kijken of inderdaad alles weg is en dat de onsteking die door de perforatie is ontstaan goed genezen is. Doordat ik nu een positieve ervaring heb met het drinken van Moviprep zie ik hier niet meer tegenop.

  Ik hoop dat iemand Moviprep moet gaan drinken wat aan mijn verhaal heeft gehad.

  Oh ja, je moet een dag van te voren vaak ook nog een soort pruimendrankje drinken (ik weet de naam niet meer) maar dat heb ik niet gedaan. Ik heb gehoord dat je hier enorme buikkrampen van krijgt. Ik heb gewoon 3 x een tablet Bisacodil ingenomen en dit werkt ook prima. Volgens de arts waren mijn darmen suer schoon. Ik ben wel een dag eerder gestopt met eten.

  Succes met het drinken van MOVIPREP!!!!

  Reageer
  #5

  Goedenavond Allemaal,
  Ik heb zelf de afgelopen 2 dagen aan de moviprep gezeten en als extra ondersteuning bisocadyl. Ter voorbereiding van een coloscopie/endoscopie.
  Het is mij allemaal zo meegevallen. Ik kan dan ook absoluut niet indenken dat er mensen zijn die de smaak verschrikkelijk vinden of het niet op krijgen.
  Ik heb zelf de moviprep sinasappel smaak gekregen. Heb een dag van te voren water koud gezet en dit de dag zelf bereid door moviprep erdoorheen te mengen. Van de arts in het ziekenhuis mocht ik er gewoon aanmaaklimonade orange bijdoen.

  Er zijn enkele tips die ik graag aan je mee wil geven, dit maakt dat het goed te doen is:
  -onthoud dat het een medicijn is en dus anders smaakt dan een standaard limonade
  -drink het staand , dan voel je je minder snel vol
  -meet van te voren 1 liter water af en zet dit in een kan in de koelkast. Als je de moviprep koud drinkt dan merk je al veel minder van de smaak. Zet de kan op tafel en pak een groot glas, drink het eventueel met een rietje, zet een fijn tv programma op en focus je daarop. Het is op voordat je het doorhebt.
  -hou een bekertje water bij de hand voor als je de smaak even zat bent. Hetzelfde als je 2 liter cola drinkt. Gaat ook vervelen 😉
  -Voor mensen die van afwisseling houden, koop verschillende soorten ranja om het mee te mengen. Met sinaasappel kan je bijvoorbeeld sinaasappel smaak doen of bosvruchten of een schijfje citroen
  -na 1 liter moviprep moet je 1 liter heldere vloeistof drinken. Drink na de moviprep bijvoorbeeld iets warms als een runder bouillon (maggi blokjes). Heel makkelijk klaar te maken. Het zout helpt ook tegen eventuele misselijkheid.
  -voor op het toilet, koop boekjes om te lezen, zorg dat je voeten warm zijn door dikke sokken en sloffen aan te doen want je kan het best koud krijgen als je lang op het toilet zit, pak een fleece dekentje erbij om om je heen te slaan. Zet een flesje water neer en zorg dat je ontspannen kleding aandoet.
  -heb je krampen in je darmen? Drink dan groene thee met ginseng. Dit gaat darmkrampen tegen. Ook lekker voor het slapen gaan.
  -van mijn arts mocht ik dextro innemen voor daarna als ik me wat slap voel. Deze moet je dan wel helemaal opzuigen, dus geen stukjes doorslikken. Word namelijk meteen opgenomen in je bloedbaan.
  -vries ijsjes in voor als je even zin hebt in iets anders. Zo verwen je jezelf toch een beetje ondanks dat je niet mag eten.

  Ik hoop dat jullie er iets aan hebben. Ik heb zelf een zeer goede ervaring met moviprep ondanks dat ik ertegen op zag. Als je de bovenstaande tips meeneemt dan maak je het jezelf zoveel makkelijker.

  Succes!

  Reageer
  #6

  Heb vandaag ook voor het eerst moviprep gedronken ter voorbereiding op een onderzoek. Na het lezen van vele slechte ervaringen op het internet zag ik hier ook zeer tegenop. Een van de tips die er te vinden zijn is om moviprep enkele uren op voorhand te bereiden en in de ijskast te zetten. Dit heb ik dus ook gedaan en moviprep is dan helemaal niet slecht! De vloeistof is helder en smaakt naar zoute sportdrank. Ik heb nu een liter op een uur op en geen enkele keer heb ik braakneigingen of iets dergelijks gehad. Een fluitje van een cent!

  Reageer
  #7

  Morgen heb ik met spoed een darmonderzoek. Er was me al verteld dat t veel drinken word. Heel veel drinken. Vanavond rond 7 uur ben ik begonnen met Moviprep Orange. Het spul was doorzichtig na 5 minuten roeren dus ik dacht; daar gaan we, je ziet niks dus je zal ook niet zoveel proeven. Ik schrok van de smaak. Het is zo ontzettend vies. Na 3 slokken genomen te hebben kwam het er al uit. Omdat ik dat al verwachtte omdat ik nooit veel drink had ik aan de arts gevraagd wat ik moest doen als ik het niet binnen kon houden. Ik zou dan de spoedeisende hulp moeten bellen en dan zouden ze het in het ziekenhuis doen dmv sondevoeding. Ik dus spoedeisende hulp gebeld, maar ze konden niks voor me beteken. Dat betekende dus dat ik de keus moest maken; stoppen met Moviprep en het darmonderzoek afzeggen, of ik moest doorzetten. Heb gekozen voor het laatste. Ik denk dat ik over moest geven omdat ik schrok van de vieze smaak. Heb geen neigingen meer gehad om over te geven. Een halfuur het eerste glas moviprep moest ik al na de wc. 3 keer echt ontlasting gepoept, daarna was het alleen maar water. Morgen nog een liter, dan ga ik het eens proberen met een rietje. Heb gelezen dat je de smaak dan niet zo sterk proeft. 

  Reageer
  #8

  Gadver. Ik ben net begonnen met het drinken van moviprep, heb morgenmiddag een colonscopie. Wat goor zeg, zó vies had ik het echt niet verwacht. Ik heb er limonade door gedaan en drink met een rietje, maar de zoutheid proef je overal doorheen en daar krijg ik braakneigingen van! En dat is nog niet het ergste.... het zijn drie megagrote glazen, en dan te bedenken dat het morgenochtend nog een keer moet... zucht...

  En dat onderzoek daar zie ik ook enorm tegenop. Vooral roesje lijkt me eng want ik vind narcoses altijd verschrikkelijk en een roesje is toch eigenlijk hetzelfde?

  blegh. was het maar alvast morgenavond...

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Een roesje is niet hetzelfde als een narcose.
  Succes morgen. Het zal beslist meevallen.

  Reageer
  #10

  Ik heb het overleefd. Dat drankje drinken was inderdaad erger dan het onderzoek zelf. Gelukkig ging de tweede liter in de ochtend wel wat beter.

  Bij mij kwam er trouwens pas de volgende ochtend (na de avonddoses) ontlasting, en dat was te laat dus de darm was niet helemaal schoon. Heb in het ziekenhuis nog drie klysma's gehad.

  Reageer
  #11

  heb op 28-10-2014 het onderzoek gehad.
  de moviprep vond ik erg vies,kreeg er braakneigingen van.
  1 liter in de avond en nog een liter thee en water . zodra ik merkte dat ik begon te kokhalzen dronk ik wat water of thee,het smaakt naar zeewater met citroen en slijm.
  in de morgen voor het onderzoek nog een keer hetzelfde ritueel.
  het werkte wel erg snel,na een goed half uur al.
  heb voor het onderzoek nog extra water en thee gedronken na overleg met de scopie afdeling omdat er wat stukjes meekwamen.
  dit werkte goed.
  misschien dat de sinas appelsmaak beter te drinken is en koud zetten zal ook schelen denk ik.
  ga toch vragen een event. volgende keer voor wat anders.
  het onderzoek heb ik onder narcose met propofol gehad, dit is mogelijk in heerlen atrium m.c.,daar is een speciaal team hiervoor.
  heb niks gemerkt maar wel nog 3 dagen brak geweest.
  kortom het drinken van de moviprep was het ergste.
  sterkte iedereen.

  Reageer
  #12

  4 jaar geleden darmonderzoek gehad. Ik moest 2 flesjes phosphoral drinken. Super smerig. Die de dag ervoor 1 flesje helemaal opgedronken. De morgen van het onderzoek moest ik er nog een. Ik werd er zo misselijk van dat ik er niet mee verder kon. Darmonderzoek hebben ze toen gelukkig wel gewoon kunnen doen. Nergens wat van gemerkt door het roesje!
  Paar weken later maagonderzoek en dat vond ik echt een drama haha

  Reageer
  #13

  Vandaag begonnen met Moviprep en uit voorafgaande jaren heb ik gemerkt dat als ik mijn neus dichtknijp niets meer merk van de smaak. Nog 1 liter te gaan.

  Reageer
  #14

  Op dit moment aan het drinken voor onderzoek morgen.
  Dit is op zeker de meest gore drank die ik ooit gehad heb!
  Het is dat het moet, maar het is verre van prettig...
  Yaek!

  Reageer
  #15

  ik ben op dit moment cleanprep aan het drinken voor mn onderzoek morgen. .denk dat het vergelijkbaar is met moviprep.. De eerste liter gaat nog wel.. mr zie nu als een berg op tegen de rest... Ik moet overigens 2 liter nu drinken en 2 liter morgenvroeg... ik vind het echt geen feest .. hoop echt dat ik het binnen kan houden

  Reageer
Reageer op: Endoscopie, ervaring met Moviprep?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief