Maagklachten

  • #1

    Ik heb hier een aantal weken/ maanden terug ook een topic gehad. Nu zijn we een aantal weken/ maanden verder. Op advies van hier naar de huisarts geweest in januari, ook omdat ik wat 'hart' klachten had. Het volgende is eruit gekomen:

    • Licht verhoogde bloeddruk (stress)
    • Cholestorol waarden waren goed.

    De conclusie stress.

    Toch had ik nog steeds de maagklachten en liet het de maanden op mij af komen. Tot ergens midden april, toen werd ik het wel een beetje 'beu'. Constant boeren, af en toe eens een pijntje onder het borstbeen/ linksboven de buik. Toen weer naar de huisarts gegaan (digitaal) en die schreef mij Pantoprazol 20mg voor en dat moest ik 4 weken slikken. Klachten werden wel ietsje minder maar bleven nog wel aanhouden. Voornamelijk boeren.

    Nu zijn we weer een paar weken verder en heb ik de klachten nog steeds. Al kreeg ik gisteren 22-05-2023 wel intense pijn in de maag, dit duurde even en na 2 uur functioneerde ik weer normaal en sindsdien is er niks meer qua pijn geweest. Maar nog steeds wel boeren en af en toe eens vocht erbij (dit is niet zuur). Ik krijg weleens vaker wat 'vocht' bij het boeren, wat niet zuur is. Ik heb soms nog wel eens last van de keel en na het eten ook het gevoel dat ik wat vaker moet slikken en of moet uit ademen om die extra lucht eruit te laten.

    Nu zat/ zit ik al de hele tijd te denken of dit een maagbreuk kan zijn. Al kan ik die klachten die een maagbreuk heeft niet vergelijken met mijn klachten. Want ik sport en doe krachttraining. Dan heb ik nergens last van en af en toe eens een boer of geheel niet. Voorover buigen dan stroomt het maagzuur niet naar mijn mond of iets dergelijks. Ik kan s'avonds ook gewoon plat slapen linkerzijde/ rug. Dus ik weet het niet wat het is, heeft iemand een idee? Voordat ik xxx ga spenderen aan een gastroscopie (heb ik wel zekerheid in wat het is), zou ik toch wel eens willen weten wat anderen hierover denken.

     

    Ik krijg ook langzamerhand het idee dat de huisarts mij een beetje beu is...

    Reageer
    #2

    Daarbij moet ik wel aangeven, dat ik in mei en augustus 2022 mijn verstandskiezen heb laten trekken en ibuprofen 600mg heb moeten slikken. De maagklachten heb ik sinds eind oktober 2022. Wellicht kan dit een relatie daarmee hebben?

    Reageer
    #3

    Hoi,

    Even een tip, gebruik de volgende keer hetzefde topic even weer. Dan kunnen mensen makkelijker meedenken of klachten mogelijk met elkaar in relatie staan.

    Verder zou ik in jou geval de huisarts een verwijzing naar een mdl arts vragen voor verder onderzoek. Daar zullen duidelijkere, of in ieder geval betrouwbaardere, antwoorden uit komen dan wanneer je mensen op een forum om raad vraagt. Hier zijn geen artsen en als iemand reageert met dezelfde klacht,weet je nog niet of bij jou de oorzaak hetzelfde is.

    Reageer
    #4

    Hoi,

    Zal ik doen, bedankt voor je antwoord!

    Reageer
    #5

    Hoi,

    Ik ben erg benieuwd wat de oorzaak hiervan zou kunnen zijn. Mocht je dit te weten te komen. Zou je dit dan misschien willen delen?

    Gr

    Reageer
    #6

    @Alias

    Je kunt beter zelf naar een arts gaan. De TS kan dezelfde klachten hebben als jij,maar met een hele andere oorzaak.

    Reageer
    #7

    ik heb al jaren last van maag en darmen ook last van bitter zoetzure smaak in mond met veel slijm en vooral als ik naar bed gaat ik lig hoog met mijn hoofd maar blijft last houden ik gebruik pantoprasol en maalox ik heb het idee dat de pantoprasol veel bijwerkingen geven ik heb chronische gastritis ik gebruik ook harmedicatie waaronder amiodaron heeft iemand een idee wat ik hieraan kan doen bedankt al vast gr alie

    Reageer
    #8

    Ik heb de zelfde klachten als allie iemand die de oorzaak weet

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    De maak ik in de mond kan door de pantoprazol worden veroorzaakt. Bespreek het met je arts. Wellicht kun je dan beter een andere gaan gebruiken

    Reageer
    #10

    Volgende week een kijkonderzoek.
    Al vraag ik me nu erg af of ik een middenrifbreuk heb. Ik heb nu namelijk sinds ik bij de huisarts ben geweest wel meer last van mijn maag en boeren. Dus heb het idee dat mijn klachten voornamelijk door een lange periode van stress en spanning komen. Alleen kan dat zolang duren? En bestaat de mogelijkheid dat dit door stress en spanning komt?

    Reageer
    #11

    Dat zou kunnen als je maar lang genoeg voldoende stress hebt

    Reageer
    #12

    Wat zouden typische symptomen zijn van een middenrifbreuk? Aangezien ik a.s. donderdag een scopie heb, en ik er wel tegenop zie om een middenrifbreuk diagnose te krijgen. Dus ik probeer dat voor mezelf uit te sluiten.
    Als ik soms dingen lees dan, komen veel klachten niet overeen met die van mij.
    Althans ik kan gewoon plat slapen, ik boer alleen lichtelijk na maaltijden. Alleen als ik tomaten eet dan worden de maagzuur aanvallen erger(soms dan probeer ik dit eens, om te kijken of het is verbeterd...), en krijg ik ook pijn in de rug en maag. Ik kan na proberen ook gewoon cola drinken, koffie en chocolade eten. Ik krijg geen maagzuur tot aan mijn keel/ mondholte (alleen bij tomaten).

    Dus ik ben even zoekende om dat voor mezelf uit te sluiten en rust te krijgen. Want de spanning loopt bij mij vrij hoog op wat ook resulteert in een verergering van klachten...

    Reageer
    #13

    En ook als ik 15 - 30 minuten na het eten even lig om het te testen dan gebeurd er ook niks...

    Het houd je wel bezig..

    Reageer
    #14

    Vandaag gastroscopie gehad, hier is niks uit gekomen. Alles zag er goed en netjes uit.

    Reageer
    #15

    Ik heb hetzelfde probleem. In september en oktober 2022 2 verstandskiezen eruit laten trekken en vervolgens na elke operatie 2 dagen ibuprofen gebruikt. Sindsdien kreeg ik wat maagklachten totdat ik een keer flink moest overgeven.

    Daarna is het alleen maar bergafwaarts gegaan. Heel veel maagzuur, opgeblazen gevoel veel moeten boeren, geen water meer kunnen drinken en heel heftig reageren op bepaalde voedselproducten.

    Huisarts heeft mij omeprazol voorgeschreven. Die heb ik een maand of 2 gebruikt. Maagzuur was weggegaan maar ik heb nogsteeds enorm last van een opgeblazen gevoel, boeren en het niet kunnen drinken van water.

    Uiteindelijk doorverwezen naar de mdl-arts en die wilde geen onderzoek laten uitvoeren. Het is nu 2 maanden sinds ik bij de arts was, maar de klachten zijn volop in werking. Mijn vertrouwen in de zorg is enorm gedaald, niemand die mij helpt hierbij.

    Reageer
Reageer op: Maagklachten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief