Darmontsteking en leaky gut

  • #1

    Goedemorgen forum

    Ik heb een vraag omdat ik zelf niet meer goed weet wat ik moet doen. Ik ben een 22 jarige jongen die sinds een antibioticakuur kampt met darmklachten. Veel onderzoeken gehad (ontlasting, bloed, parasieten, voedingsallergien, helicobacter, gastrocopie echo bovenbuik en onderbuik) hier kwam niks geks uit. 2 maanden geleden heb ik een darmscreening laten doen omdat ik alleen maar zieker werd en niks kon eten zonder dat ik last kreeg. Hier kwam naar voren dat mijn darmflora na 5 maanden nogsteeds ver onder niveau is, een bacteriele infectie, dysbiose en een lekkende darm. Ik loop nu bij een orthomoleculair therapeut en volg een strict dieet (groenten, vlees en vis) maar merk helaas nog geen verbetering. Ik zit nu ongeveer al 8 maanden volledig thuis en Mijn dagelijkse klachten zijn voornamelijk continu moe zijn, snel ziek zijn, extreme gasvorming (boeren en winderigheid en misselijkheid. de MDL arts geeft aan antibiotica te kunnen gebruiken om de bacterie te doden (als deze bacterie niet antibiotica resistent is). Mijn therapeut zegt dat het in de long run wel goed moet komen zo in combinatie met probiotica en glutamine en dat antibiotica nog ernstigere consequenties kan hebben.

    Ik weet dat ik hier geen advies moet verwachten van artsen maar toch vroeg ik me af of er mensen zijn op dit forum die in hetzelfde soort situatie hebben gezeten, iemand kennen of hier kennis van hebben. Mijn vraag is: kan het lichamelijke afweersysteem deze bacterie zelf nog weg kan werken of heb ik hierbij hulp nodig van antibiotica.

    8 maanden geleden zijn mijn klachten begonnen en 2 maanden geleden heb ik de test gedaan waarvan de afbeeldingen hierbij staan.

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    Ik zou toch maar het advies van de MDL arts volgen.

    Reageer
    #3

    Welke bacterie?

    Reageer
    #4

    Hi tol,

    Het gaat om de enterobacterieae groep 2. Zou dus de bacterie klebsiella, shigella, enterobacter of citrobacter moeten zijn. Blijkt vaak dat deze resistent (kunnen) worden tegen antibiotica

    Reageer
    #5

    Hi john,

    Ik ga een nieuwe afspraak inplannen met de MDL arts. Ik ben wel door mijn vorige kuur erg ervan geschrokken wat voor effect het kan hebben. Zou nog een antibiotica kuur mijn toestand kunnen verslechteren ?

    Reageer
    #6

    Daar kan ik je geen antwoord op geven.

    Reageer
    #7

    Hey mees

    Ik wou vragen waar je zo een test hebt laten doen?

    Ik heb eigenlijk al jaren klachten en dit na een darminfectie. Verder heb ik voedselintoleranties ontwikkeld en kan ik bijvoorbeeld ook niet tegen darmherstellende probiotica oa. Enterol.

    Ii zou graag ook eens zo een test willen laten uitvoeren.

    Reageer
    #8

    Hi,

    Ik heb deze test laten uitvoeren bij sanitas humanus. Mijn homeopaat heeft mij wel bemiddeld hierin.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hi Mees,

    Ik lees jouw verhaal en ik zit in precies dezelfde boot lijkt het.

    Ik ben een man van 29 jaar oud, die ook na relatief veel antibioticakuurtjes in korte tijd erg ziek is geworden. 4 jaar geleden toen ik 26 was kreeg ik een ontzettende erge buikgriep en sinds die tijd krijg ik weer een opvlamming om de 3 maanden. Tussen de opvlammingen gaat het vaak beter en kan ik weer sporten en werken, maar wanneer ik een aanval krijg is de trap oplopen al een uitdaging. Ik krijg ongeveer 3x per jaar een aanval, wat vaak 2 maanden duurt gemiddeld. Hierbij heb ik opgeblazen buik, dunne ontlasting, steken in mijn buik, krachtverlies, vermoeid (12 uur per dag slapen is te weinig), concentratieverlies en afvallen. Ik ben ook altijd erg sportief geweest maar de laatste 4 jaar lukt het slecht.

    De MDL artsen, internisten en huisartsen hebben mij binnenste buiten gekeerd, maar ik blijk kerngezond te zijn. Ergens fijn om te horen maar de klachten zijn zo erg dat ik overweeg de ziektewet in te gaan, dus het voelt dubbel.
    Ik loop nu ook bij een orthomoleculair dietist en heb ook een ontlasting test gedaan. Ik zie veel overeenkomsten met jouw test, waaronder de dysbiose, overmatige zolunie (lekkende darm) en bepaalde overvloed in bacterie. Zo heb ik een overvloed van de Entrobacter en Citrobacter bacterie. Ik krijg daarvoor bepaalde pillen om ze aan te pakken, daarbij moet ik Glutamine drinken, pro biotica nemen en laag in FODMAP eten. Ik heb geen idee of dit gaat werken.

    De vraag of ik een antibioticakuur kon nemen om vervolgens gelijk een probiotica te nemen heb ik ook neergelegd bij mijn orthomoleculair dietist. Hij was hier niet zo happerig op en zegt dat het met de net genoemde supplementen ook zou moeten werken. Eigenlijk hetzelfde antwoord als wat jij kreeg.

    Als je het advies van de MDL arts opvolgt zou ik direct na je antibioticakuur, probiotica nemen. Ik ben echter geen arts of dietist.

    Zou je ons op de hoogte willen houden hoe het met je gaat en welke behandelingen je ondergaat? Ik ben benieuwd wat de effecten zijn van jouw behandeling en misschien kan ik daar wat van opsteken.

    Reageer
Reageer op: Darmontsteking en leaky gut


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief