vage pijn in bovenbuik

  • #1

    hallo,

    Ik ben 21 jaar en heb sinds een maand last van een vaag pijnlijk gevoel in de bovenbuik. de pijn kan ineens meerdere keren per dag opkomen, maar kan ook 1x of helemaal niet opkomen. Het voelt dan alsof mijn maag heel erg opzet en dit duurt meestal langer dan een halfuur en soms wel uren. dit heftige gevoel/pijn straalt uit naar tussen de schouderbladen en het rechterschouderblad. ik kan de pijn niet echt lokaliseren omdat het geen drukpijn is en mijn hele maag lichtelijk gevoelig wordt, maar ik heb het idee dat het (vanuit mijn zicht) iets onder het borstbeen en dan een paar cm rechts vandaan komt. Verder heb ik alleen last van dat ik vaak boeren moet laten en dat ik het gevoel heb dat er lucht vast blijft zitten in de keel waardoor ik soms een vaag misselijk gevoel krijg. ontlasting is goed en heeft een normale kleur alleen wel een sterke geur. Op het internet lees ik over galstenen, ik eet 1x per week vettig en drink nooit alcohol, de kans lijkt mij vrij klein, maar zou het toch een galsteen kunnen zijn?

    iemand een idee wat dit zou kunnen zijn?

    mvg

    Reageer
    #2

    Daar zal niemand je zo antwoord op kunnen geven. Ga dus met de klacht naar de huisarts die kan dan wat onderzoek doen

    Reageer
    #3

    hallo,

    de huisarts heeft meerdere onderzoeken gedaan. mijn lever en galwaarden zijn normaal. calprotectine had een waarde van 70, maar dit was niet raar volgens de huisarts waardoor ik niet verder meer wordt geholpen. De pijn lokaliseert zich ongeveer onder de rechter bovenste buikspier. zou dit een maagzweer in het begin van de dunne darm kunnen zijn?

    mvg

    Reageer
    #4

    Daar kan niemand je zo antwoord op kunnen geven.

    Reageer
Reageer op: vage pijn in bovenbuik


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief