Inwendige aambeien, bekkenbodem of iets anders? Vage klachten

  • #1

    Op zoek naar herkenning! Al langere tijd heb ik last van anale klachten en dat is geen pretje. Na een buikgriep in het buitenland kreeg ik een periode last van wat hardere ontlasting en toen ontstond er een flinke druk op mijn anus/kringspier. Ik heb ook een fistel die gedeeltelijk hier doorheen loopt. Deze drukklachten zijn soms heviger dan een andere keer maar na 1 tot 3 keer ontlasting op een dag wordt het gevoel steeds vervelender en voel ik een flinke druk bij mijn anus/endeldarm en zeurt het en krijg ik een zwaar gevoel in mijn bekkenbodem met soms lage rugpijn. Het straalt door en voelt als een klompgevoel die je de hele dag bezig houdt. Ook ben ik een paar keer 's nachts wakker geworden met hevige anale (druk)pijn. Er is geen sprake van regelmatig bloed bij de ontlasting, wel 1 keer helder rood bloed bij het afvegen. Ik ben nu 2 keer bij de HA geweest en ik heb een doorverwijzing naar een proctologie kliniek en de huisarts geeft ook aan dat het door het bekkenbodem kan komen of spastische darm. Sinds 2 weken gebruik ik Macrogol zakjes om de ontlasting, die ik sowieso dagelijks heb, zacht te houden. Ik heb een zittend beroep en dat helpt deze druk niet, maar in beweging krijg ik naarmate de lag verloopt een steeds zwaarder gevoel. Aan de buitenkant anus voel ik niks, maar het is net alsof mijn endeldarm steeds vol is. Winden laten gaat vaak ook niet makkelijk en als het op een gegeven moment wat ontspant, lukt dat wel meer en dan laat ik een paar harde winden. Het neemt het gevoel heel kort maar even weg. Waarom stel ik deze vraag hier terwijl ik volgende week een proctoloog zie? Gewoon op zoek naar herkenning omdat ik er al een tijd mee rond loop en mij toch wat zorgen maak.

    Reageer
    #2

    Niemand?

    Reageer
    #3

    Hoi CZ.
    Zo herkenbaar!
    Ik heb deze vraag ook al gesteld

    Reageer
    #4

    @Truus

    Waarschijnlijk komt er geen reactie omdat je hier op een forum bent waar geen huisartsen of specialisten zitten die dat misschien zouden kunnen doen. En vaak is antwoorden trouwens ook helemaal niet eens mogelijk omdat er eerst verder onderzoek gedaan moet worden.

    Als je hier  lotgenoten treft, stellen die vaak heel veel ( hier niet te beantwoorden ) vragen, tot dat ze bij een specialist zijn geweest en updaten dan hier niet meer,omdat ze ergens anders terecht kunnen met hun vragen . Dat is in heel veel onderwerpen op het forum zo,valt mij op.

    Reageer
    #5

    Idd suzan,

     

    dat valt mij ook op, over de afloop horen we hier niks meer. Maar dat is ook omdat mensen geen melding ontvangen als er een reactie is geweest in een topic

    Reageer
    #6

    Update vanuit Topic stater, ruim een half jaren nog geen verbetering. Een MRI scan van het rectum en deel van het bekken hebben gelukkig geen afwijkingen aangetoond. Maar daar zijn mijn klachten nog niet mee weg. Bij een Bekkenbodem fysio alleen wat oefeningen mee gekregen, een manueel therapeut constateerde een gigantische spierspanning in mijn lijf (ik ben al ruim 5 jaar burnout) maar kon niet behandelen, op eigen initiatief omdat ik bij de HA meerdere keren niet verder kwam, bij een Chriropractor gewest. Scans wezen een scheefstand in bekken aan en behandeling heeft dit recht gezet maar ik blijf maar met een zwaar zeurderig gevoel rondlopen in mijn bekken(bodem) en lage rugpijn is enorm toegenomen. Twee weken geëscaleerd bij de HA en die gaat met een collega overleggen hoe nu verder want een diagnose blijft maar uit en bij therapeuten is het korte consulten, factuurtje betalen en het zelf maar uitzoeken. Daarmee wil ik niet zeggen dat de intenties verkeerd zijn, maar een goede begeleiding do's en dont's in het dagelijks leven is er niet. Probeer dit maar eens of dat en voor de rest is maar doorploeteren en overleven. En daarnaast heb ik naast mijn jarenlange burnout ook nog eens een gezin met 3 jonge kinderen. Radeloos dus.

    Reageer
    #7

    Ik weet niet of je dit nog gaat lezen maar ben erg benieuwd hoe het nu met je gaat. Ik ben namelijk ook deze klachten en vraag me af of je inmiddels weer wat het is.

    Reageer
    #8

    Heel benieuwd idd hoe het ondertussen gaat. Ik heb zowat dezelfde klachten. Heb een MRI-scan laten doen en bleek notenkraker syndroom te hebben maar omdat niet alle symptomen gelijk lopen gaan ze ervan uit dat mijn hoofdklachten onderrug en - buikpijn en aambeien van iets anders komen. Doorverwezen naar maag-darmspesialist en gynaecoloog om andere dingen uit te sluiten. Maar eigenlijk weinig zin nog om verder de hele rimram in ziekenhuizen af te gaan.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Inwendige aambeien, bekkenbodem of iets anders? Vage klachten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief