Is dit ibd?

 • #1

  Ik heb al ongeveer 3/4 jaar last van een opgezette buik. Ik ben hier 1x zelfs mee naar de spoed geweest en die zei dat ik 29 weken zwanger leek.

  Laatste weken steeds vaker moe. Vroeger ging ik hooguit 2x per week naar de wc , nu wel 2x per dag. Het is geen diarree. Ook heb ik al enkele weken pijn recht in de buik. Tussen de lies en navel in.

  Mijn moeder,broer, oma en tante hebben crohn. Ik heb een ontlastings onderzoek gehad en hier zat bloed in en een calprolactine waarde van 325. Heb nu een doorverwijzing naar een MDL, maar hoe groot is de kans dat dit het is met zo’n waarde?

  Reageer
  #2

  De waarde is eigenlijk nog aan de lage kant voor Crohn, maar onmogelijk is het niet

  Reageer
  #3

  Wat zou een andere oorzaak kunnen zijn voor dit niet zichtbare bloed in de ontlasting (heb het nog nooit gezien, maar in het lab is het geconstateerd) en de verhoogde calprotectine. Gebruik eigenlijk nooit pijnstiller, heel af en toe een paracetamol.

  Ook heb ik hele onverteerbare ontlasting. De complete maaltijd kan je terug vinden.

  Reageer
  #4

  Daar kan ik zo helaas ook geen antwoord op geven

  Reageer
  #5

  Ik heb een colonscopie gehad en daar kwam uit “ontsteking laatste stuk dunne darm best passend bij M crohn”. Uit de biopten kwam echter dit. Is het dan wel of geen crohn?

  Reageer
  #6

  Dat is dan toch een vraag voor de behandelend internist

  Reageer
Reageer op: Is dit ibd?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief