Symptomen stress op maag

  • #1

    Al gedurende ongeveer een jaar precies wisselende klachten van keelpijn, slijm in de keel, drukkend gevoel uiterst links onder ribbenboog, en boeren. Soms impact op de stem die wel verdwijnt.
    Enkele jaren geleden had ik last van wisselende kramp aanvallen van de darmen, die blijken nu wel vermindert.
    Er was destijds een diagnose PDS gedaan door de HA, obv bloedonderzoek stoelgang onderzoek en echo.
    Nog daarvoor had ik plas klachten, vaak naar het toilet moeten gaan, vooral in stress situaties. Die zijn er nu ook nog af en toe maar heb ik gedeeltelijk aanvaard dat dit nu eenmaal zo is. Wel een dosis plas pillen voor genomen destijds.

    In samenspraak met huisarts momenteel een dosis pantomed 20 mg opgestart. Keel leek precies zachter in het begin, boeren minder maar de druk onder ribbenboog en borstkas lijken te blijven. Gaviscon lijkt ook wel de keelpijn te verzachten voor een tijdje?

    Verder ben ik nogal iemand die zich snel opjaagt en snel stress ervaart op werk en privé zaken, een beetje 'binnen vitter', hoewel ik dit wel onder controle probeer te krijgen. Ook wel een aardig tijdje wat alchohol gedronken om privé en werk problemen te verdoezelen.

    Ik ben eerlijk gezegd niet heel gerust, de HA zegt dat het mogelijk door stress komt en ziet ook geen nut in verder onderzoek.

    Weet niet zo goed wat ik verder moet doen.

    Reageer
    #2

    "Verder ben ik nogal iemand die zich snel opjaagt en snel stress ervaart op werk en privé zaken, een beetje ‘binnen vitter’, hoewel ik dit wel onder controle probeer te krijgen. Ook wel een aardig tijdje wat alchohol gedronken om privé en werk problemen te verdoezelen." Ik denk dat je hierin dan toch de oorzaak moet zoeken. ik denk dat je hyperventileert.
    Doe eens de test op:
    https://www.dokter.nl/hyperventilatietest/

    Reageer
    #3

    Kan de hyperventilatie ook voor die druk onder de linker ribben zorgen? Hij zit toch voornamelijk links, waar ofwel de maag zit of de darmen draaien. Ik heb precies meer het gevoel als ik gegeten heb, maar het gevoel is er wel altijd min of meer. Of nog iets anders? Galstenen of vergrote milt?
    Ik word er de laatste tijd weer zo een beetje gek van. Ik loop met deze klacht toch al meer als een jaar rond. Kan het dan wel wat ernstigs zijn?

    Reageer
    #4

    Als je er al zo lang last van hebt, zou het dan niet verstandig zijn om met de klachten naar de huisarts te gaan? Die kan wat onderzoek doen.

    Reageer
    #5

    Er is onderzoek geweest.
    Bloed onderzoek, stoelgang,
    Maar de klacht blijft bestaan.
    Pds zegt de huisarts

    Reageer
    #6

    Dus in principe weet je dan wat de oorzaak van de klachten is. Als je daaraan twijfelt moet je een verwijzing voor de MDL arts vragen

    Reageer
Reageer op: Symptomen stress op maag


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief