Pds

  • #1

    Hoi
    Ik heb heel veel klachten van PDS zelfs als ik spasmomen inneem. De krampen zijn niet uit te houden en dit dus dagelijks.

    Weet er iemand of men ook kan vragen voor een Stoma bij PDS omdat het echt enorm mijn leven belemmert. Ik ben helemaal sociaal geïsoleerd en kan dus nergens heen. Ik ben het een beetje moe geworden om elke dag af te zien. Ik heb pds overgehouden na een darminfectie wel. Het is nooit beter geworden. Ik weet wat mij wel enorm triggert maar als ik nog oplet maakt het niet uit. Elke dag is een struggle en ben dus aan het overwegen voor een stoma, of is er een alternatief?

    Reageer
    #2

    PDS gaat niet weg door een stoma....

    Reageer
    #3

    dat kan maar de pijn zal in ieder geval toch verminderen? Het probleem ligt aan mijn dikke darm. Ik heb geen rommelende buik of dergelijke. Het is echt mijn dikke darm wanneer mijn stoelgang aan de linkerkant is. Net voordat ik naar het toilet moet heb ik altijd enorme serieuze krampen met een wisselende ontlastingspatroon. De krampen zijn ook altijd aan mijn linkerkant met verhoogde aandrang.

    een stoma kan dus geen oplossing zijn?

    Reageer
    #4

    Ik denk niet dat het een oplossing is, maar ook niet dat je een stoma gaat krijgen voor PDS

    Reageer
    #5

    Maar wat is er dan als oplossing. Ik kan niet meer funtioneren zo. Een kennis van mij heeft de ziekte van Crohn en zij functioneert veel beter dan mij met medicatie wel. Ik krijg noch medicatie noch een ander oplossing. Ik heb al een fodmap dieet gehad en weet ondertussen ook al wat me triggert maar soms heb ik nog altijd krampen bij voeding dat mij normaal gezien helemaal niet zou mogen triggeren. Ook als ik wat minder eet met mijn voedingspatroon dat veilig is voor mij kom ik nog altijd niet ver. Ik kan niet op vakantie, ik kan niet meer boodschappen doen op een normale manier, ik kan niet meer werken, ik kan niet doet aan socializing, dus ik zou bij god niet weten hoe dit dat verder moet. Zelfs als ik mijn kindje van school afhaal is het een probleem want soms krijg ik dan in een keer ernstige krampen uit het niets zodat ik niet meer kan functioneren… hier moet toch iets aan gedaan kunnen worden.. is er helemaal geen oplossing dan? Gewoon zo verder leven? Dit kan toch niet..

    Reageer
    #6

    Wanneer zijn de klachten eigenlijk begonnen?

    Reageer
    #7

    Ik heb een darminfectie gehad dus ongeveer 3 jaar terug. Hiervoor had ik dus nooit klachten. Verder heb ik 2 coloscopies gehad, 3 stoelgangtesten en een stoelgang staal om te kijken of ik een ontsteking had. Hier kwam dus allemaal niets uit.
    Dan heb ik de stempel pds gekregen en ja dit met ups en downs. Zeer zelden perfecte stoelgang zonder pijn. Bijvoorbeeld had ik afgelopen jaar 2 maal 2 weken dat ik echt niets had en voor de rest altijd dus problemen.
    Stoelgang veranderd vorm en kleur maar dat is op zich niet het probleem. Ik krijg zo een pijn aanvallen voor mijn stoelgang dat ik echt niet meer kan bewegen en dan moet ik dus op tijd op het toilet zijn. Zo niet heb verlies ik af en toe in mijn broek.

    Ik heb deze voedingsstoffen die mij enorm prikkelen kunnen ondervinden met mijn diëtist en heb deze weggelaten. Het is wel geen oplossing geweest aangezien ik nog altijd porblemen heb en het mijn leven enorm belemmert. Ik heb mijn carriere al mogen opgeven. Ik heb nu laatst weer een super aanbod gekregen maar ik kan gewoon niet. Ik zou heeeeel maaaar ook heeeeeel graag terug willen functioneren. Koste wat kost dus ook een stoma heb ik al voor ogen. Het is niet meer leuk en vooral niet met een gezin.

    Uiteten
    Cinema
    Pretpark
    Wandelparken
    Uitgaan met de kids
    Boodschappen doen
    Vakantie
    Werken
    Sporten

    Allerlei dingen gaan niet meer of ja met beperkte mate, dichtbij huis en elke dag pijnscheuten.. je kunt je het al dus voorstellen.

    Reageer
    #8

    Wanneer ben je bevallen? Gebruik je medicijnen?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb 2 kinderen. Een dochtertje van 11 en een zoontje van 9.

    Ik gebruik eigenlijk niets van medicatie. Ik heb voor de darmkrampen spasmomen gekregen die ik dan gebruik voor het eten. Dit gebruik ik nu ongeveer 6 maanden zonder resultaat. Het helpt amper.. bijna geen verschil te merken. Ik mocht van de arts af en toe een pijnstiller innemen maar dat heb ik nog nooit gedaan. Als ik zo een aanval krijg is dat san ook tot mijn stoelgang eruit is. Dan bouwt her zich af. Doorheen de dag heb ik geen krampen. Het is echt wanneer de stoelgang bijna het lichaam gaat verlaten dat ik dan helemaal bijna plat lig van de pijn. Dit moet ik er wel bij zeggen, zelden heb ik niets.. het is afwisselend. De ene dag erger dan de andere dag. Bepaalde voedingsmiddelen maken het echt enorm erg. Maar evjt enorm, dan bedoel ik dat ik echt een week bijna niet van de diarree afkom vooraleer mijn stoelgang terug herstelt naar iets wat vaster. De pijn is dan ook enorm hels. De andere dagen is de pijn minder maar niet te onderschatten. Ik zweet me dan te pletter en heb dan rillingen. Ik moet dan zo snel mogelijk een wc zien te vinden.

    Reageer
    #10

    Dat zou ik 2 dingen aanraden:
    Een verwijzing voor een proctoloog vragen om naar de endeldarm te kijken en een bezoek brengen aan een bekkenbodemfysiotherapeut, om te kijken hoe de spanning van de bekkenbodemspieren is

    Reageer
    #11

    Ik heb laatst een scopie gehad van mijn endeldarm na de coloscopies die ik ben ondergaan. Niks te zien. Ook heb ik de beelden meegekregen en zag er allemaal mooi rooskleurig uit. Ze hadden in het verslag wel opgenomen dat er bloedslierten waren maar dat het wel kan van het lavement. Verder niks op aan te merken. Ook zijn er biopten genomen. Nu heb ik deze maand nog een afspraak bij de een ander specialist en ik ben dus aan het overwegen voor een stoma. Ik zou graag hierover wat uitleg hebben en zien of dit wel een oplossing kan zijn. Ik moet wel melden dat ik vroeger tijdens mijn coloscopie fotos had laten maken en toen zeiden ze dat mijn darmwand wel wat dikker was maar dat er niets te zien was op biopten. Waarschijnlijk geïrriteerd of door spiercontracties stond er dan op mijn verslag. Ik zal het dus eind deze maand horen van de MDL arts wat een oplossing kan zijn.

    Reageer
    #12

    Heel vervelend voor je in ieder geval hoop ik dan voor je dart de MDL arts wellicht nog een oplossing heeft

    Reageer
    #13

    Dank je wel. Ik zal zien wat ze zeggen.

    Reageer
    #14

    Heb Amitriptyline tegen de pijn gehad en het helpt wel iets echter heeft het altijd wat nadelen.

    Reageer
    #15

    Hoi Sofie, bij mij zijn de krampen weggegaan met Movicolon. Ik zou het gewoon proberen, ook als je geen last hebt van verstoppingen. Mijn leven weer terug gekregen met dat spul.

    Reageer
Reageer op: Pds


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief