Coloscopie: wachttijd 1-2 maanden

 • #1

  Een week geleden ontdekte ik veel donkerrood bloed in mijn ontlasting. De ontlasting en het bloed waren gemengd. Ik zag het omdat ik bloedstolseltjes in het wc-water zag “drijven”. Ik kijk mijn ontlasting eigenlijk nooit na, ondat ik 11 jaar geleden na een coloscopie te horen kreeg dat ik een prikkelbare darm heb. Diarree, gasvorming en buikpijn horen nu eenmaal bij me, dacht ik. De dag voordat ik het bloed ontdekte voelde ik een scherpe pijn links in mijn buik. Ik kon ongeveer een half uur niet rechtop staan.

  Na een weekend met ontlasting gemengd met bloed op maandag naar de HA gegaan. Deze vertelde dat het mogelijk divertikels zijn. Maar om poliepen en tumoren of andere zaken uit te sluiten moet ik een coloscopie. De wachttijd hiervoor loopt door uitgestelde zorg nu op tot 1-2 maanden. Het erge bloeden is inmiddels gestopt, al vond ik vanochtend weer een roze-achtig gedeelte in mijn ontlasting. Ik heb buikpijn, maar ik heb ook stress door de situatie.

  Herkent iemand zich in deze situatie? Heb je divertikels en ontstonden zo ook jouw klachten? Ik ben een vrouw van 37 die veel beweegt en voor 99% vegetarisch eet. Mijn bloed is al getest: waarden waren dik in orde.

  Reageer
  #2

  Een orthomoleculair therapeut kan kijken naar je hele gezondheidssituatie. Vegetarische voeding kent bepaalde knelpunten. Zo werkt soja ontregelend op je hormoonhuishouding, schildklierwerking en darmen.

  Reageer
  #3

  @Catootje Interessant dat je enkel het stuk vegetarisch eruit pikt. Want wie zegt dat ik soja eet? Laat ik nu zelf orthomoleculair therapeut zijn. Ik zal binnenkort een bezoek bij mezelf inplannen.

  Reageer
  #4

  Dit is geen reclame maar ik moest ook lang wachten voor een coloscopie en had het laten doen bij polidirect was binnen 6 dagen gedaan. Kijk even naar de regio of bel even over de wachttijden en het wordt ook vergoed door je verzekering.

  Reageer
Reageer op: Coloscopie: wachttijd 1-2 maanden
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief