HELP! 2 jaar moeilijk tot geen ontlasting zonder diagnose

 • #1

  Beste Lezers,

  Ik ben ten einde raad… ik ben een jonge man van 25 jaar en loop nu zo’n 19 maanden met darm/bekken klachten. Het begon met veel diaree en het moeilijk legen van de darm wat volgde tot obstipatie. Deze obstipatie is wat mij betreft nooit meer helemaal weg gegaan. Het is misschien 6 keer voor gekomen dat ik mij helemaal leeg voelde en alles eruit kreeg en even kon genieten van het leven maar dat was voor korte duur. De volgende dag was het weer een strijd om mijn ontlasting er uit de krijgen.

  Ik ben hiervoor naar de huisarts gegaan waarvan ik de indruk kreeg dat die me niet serieus nam vanwege me leeftijd. Ze gaf me macrogol mee op aandringen en dit heb ik 4 weken aangekeken. De macrogol maakte mijn probleem naar mijn idee alleen maar erger omdat mijn ontlasting erg plakkerig en stroperig werd waardoor ik het er niet uit kon persen. Dit had ik aangegeven en werd naar de mdl arts gestuurd. De mdl arts gaf ook een indruk van je bent nog jong dus het zal vanzelf over gaan, maar voor de zekerheid toch maar een echo(niks uit gebleken). Dit hele proces heeft een half jaar geduurd met wachttijden en mijn klachten werden alleen maar erger en erger. Mijn depressie groter en ik kon niks meer inplannen of doen op de dag omdat ik met zo’n akelig, opgeblazen gevoel zat en een pijnlijke buik en onderrug. Om dit proces nog erger te maken moest ik noodgedwongen verhuizen en overgeplaatst worden naar een ander ziekenhuis met weer wachtijden / intake en vervolg afspraken. Zo zijn we al bijna een jaar veder en een colonscopie waar niks uitgebleken is. Daarna een mri gemaakt waar uit gekomen is: een indruk van een anorale hoek van 52c en een pervic floor syndrome. Veder nog steeds geen diagnose. Op dit moment heeft de mdl arts oxazepam 50mg voorgeschreven om mijn spieren te ontspannen maar ook dit werkt niet. Ik ben ten einde raad. Ik kan niet werken, naar school of leuke dingen doen. Ik heb sinds 4 maanden geleden ook nog eens een kale plek op mijn achter hoofd gekregen van 5CM door vermoedelijk de stres en spanning van mijn darmen en deze word met de week groter. De mdl is ook ten einde raad en wilt mij gaan doorverwijzen naar een professor in antwerpen echter woon ik nu te ver en is 7 uur reizen geen optie met mijn buikklachten. Ik hoop dat iemand zich kan vinden in het verhaal en een simpele oplossing zou hebben voor mij, Aangezien er op de onderzoeken niks uit komt.

  Het voelt voor mij alsof mijn anus/endel vernauwd is aangezien mijn ontlasting er altijd heel dun of in stukjes uit komt. Als ik pers werkt het averechts en ik merk op dat mijn aandrang met de dag minder en minder wordt. Normaal kon ik elke ochtend meteen naar de wc en nu is dat eens in de zoveel dagen met heel vee moeite het geval.

  Ik zou degene met de goude tip eeuwig dankbaar zijn!

  Reageer
  #2

  Wat een bijzonder verhaal..

  Wat is nu precies je klacht? Een veel te vol gevoel of buikpijn? Ik las het niet zo snel.

  Ik let zelf niet op hoevaak, hoeveelheid, enzo. Het verschilt toch naar gelang wat ik eet drink doe.

  Reageer
  #3

  Eigenlijk heb je dus wel een diagnose.
  Pelvis floor syndrome. Er gaat dus iets mis met je bekkenbodemspieren. En dat kan dan invloed hebben op je endeldarm waardoor je het gevoel hebt dart deze vernauwd is en het gevoel dat je niet volledig kunt ontlasten. Daarnaast zal stress en spanningen dan ook nog een rol spelen. Ik zou toch eens proberen om naar een bekkenbodemfysiotherapeut te gaan

  Reageer
Reageer op: HELP! 2 jaar moeilijk tot geen ontlasting zonder diagnose
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief