Brandend maagzuur stikkend gevoel

  • #1

    Hallo, ik ben ruim 1.5 week geleden naar de huisarts geweest omdat ik al langere tijd last heb van het gevoel door een rietje te moeten ademen en druk op de borst. Ook heb ik erge last van zuurbranden in de keel en wordt ik wakker uit mn slaap omdat ik het gevoel heb dat ik stik. Al met al kost dit enorm veel energie en het is ook een beangstigend gevoel. Van de huisarts heb ik een drankje tegen het maagzuur gekregen.

    Verder eet en drink ik altijd erg gezond. Geen prik, cafeine, veel groente en fruit. Ik vermijd eigenlijk alle triggers van brandend maagzuur en toch wordt het maar niet minder. Ik begin me toch wel wat zorgen te maken of dit nog eens over gaat.

    Wel merk ik dat ik tijdens mijn werk vaak een borstademhaling hanteer. Kan dit nog een oorzaak zijn wellicht? Of moet ik toch verder zoeken?

    Reageer
    #2

    Ik denk dat je toch vooral hyperventileert en veel angsten hebt als ik zo naar je andere topics kijk

    Reageer
    #3

    Daar heeft u wel gelijk in ja, dat idee heb ik zelf ook. Echter hierbij is eerst de klacht ontstaan en vanuit daar pas de angst

    Reageer
    #4

    Dat kan natuurlijk. Gevolg daarvan is dan dat het moeilijk is om klachten en oorzaak te onderscheiden. Maar je andere topics gaan ook over andere dingen. Dus denk ik dat de angst toch al aanwezig was

    Reageer
    #5

    Hoi Lisa, ik heb nu ongeveer 2 maanden bijna dezelfde klachten. Heb jij deze klachten ook gekregen nadat je een tijd veel hebt moeten hoesten?

    Ben zelf ook vaker wakker geworden met een stikkend gevoel, wat heel angstig is.

    Wat bij mij zelf voor een kort moment helpt, is het forceren van een boer via een drankje met koolzuur. Ben benieuwd of dit bij jou ook helpt!

    Mvg,

     

    Ivo

    Reageer
    #6

    Ha Ivo,

    Ik zie je reactie nu pas helaas. Bij mij is het niet ontstaan na hoesten. Vermoedelijk wel na een stressvolle periode, maar ik durf nog steeds niet helemaal te zdggen of dat nou de oorzaak is.

    Een drankje met koolzuur en daarna boeren geeft inderdaad tijdelijk wat verlichting. Maar daarna lijkt het juist weer erger te worden.

    De maagzuurremmers ben ik inmiddels mee gestopt. Deze werkten op mijn darmen en dat was niet erg fijn.

    Reageer
    #7

    @John, kan het zo zijn dat ik de klachten zelf in stand hou door er steeds aan te denken? Ik merk dat ik minder last heb als ik afleiding heb. En als ik dan bedenk: hee, ik heb bijna geen last! Dan begint het juist weer

    Reageer
    #8

    dat kan zeker

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Oké bedankt
    Daarnaast heb ik momenteel fysio tegen pijn in mn bilspieren. Maar het gekke is.. op het moment dat ik last van zuur heb, voel ik mn rug niet. Heb ik last van mn rug, heb ik weer geen last van maagzuur. Dit verschilt echt per uur. Dat is toch typisch?

    Reageer
    #10

    Dat is typisch voor psychische klachten...zoals stress/spanningen en angsten

    Reageer
    #11

    Bedankt voor de reactie. Dat wasrdeer ik enorm. Ik kan me er wel in vinden, want ik heb enorm veel stress/angst door mijn klachten. Vandaag wel omeprazol gekregen om de maag wat rustiger te krijgen. Maar hoe kan ik die vicieuze cirkel van spanning en angst doorbreken?

    Reageer
    #12

    Dat zou dan iets zijn om met een psycholoog te bespreken

    Reageer
Reageer op: Brandend maagzuur stikkend gevoel


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief