Zwarte/donkere ontlasting?

  • #1

    Sinds enkele dagen is mijn ontlasting deze kleur. Is dit normaal? Ik weet dat bruin normaal is, maar dit lijkt net zwart?

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    Dat erg donker. Veel drop gegeten? Medicijnen gebruikt? Of misschien bosbessen?

    Reageer
    #3

    Nee. Ik gebruik wel medicatie, maar dat slik ik al langer. Een paar weken geleden bloed laten prikken en daar kwamen wel verhoogde Bilirubine waardes uit. In eerdere bloeduitslagen zijn ook verhoogde waardes te zien, maar daar is nooit verder onderzoek naar verricht. HA assistente gisteren telefonisch op de hoogte gesteld, maar niks meer van vernomen.

    Reageer
    #4

    Heb je last van verstoppingen?

    Reageer
    #5

    Nee

    Reageer
    #6

    Dan morgenochtend toch de huisarts bellen en je niet laten afschepen door de assistente

    Reageer
    #7

    Als je Googelt op Melena/melaena , dan kun je lezen dat zwarte ontlasting betekent dat er hoog in het maagdarmkanaal een bloeding is geweest. Kenmerken zijn: een enorme stank en een grote kleverigheid. Als het echt Melena is, is dat een indicatie voor een gastroscopie.

    Reageer
    #8

    Hallo, is dit een normale kleur voor ontlasting? Naar mijn mening is het vrij donker. Er zit ook een stukje zwart in (zie cirkel). Mijn ontlasting stinkt ook heel erg, zeker als ik het op een Wc-papiertje leg, dan stinkt heel de wc heel erg. Is het normaal dat ontlasting een sterke geur heeft? Ik lees op internet dat ontlasting geen geur hoort te hebben?

    Bijlagen:
    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb wel vaker last van hele kleine zwarte vlekjes/puntjes (zoals in rood omcirkelt) in mijn ontlasting, is dit iets ernstig? Of moet ik hier niets achter zoeken?

    Reageer
    #10

    Ik weet niet waar je dat hebt gelezen dat ontlasting geen geur moet hebben. Dat is toch pure onzin. Poep stinkt!!!
    Maar het is wel erg donker. Ga naar de huisarts voor een ontlastingsonderzoek, tenzij je veel drop hebt gegeten

    Reageer
    #11

    dat zal toch vooral veroorzaakt worden door wat je eet en drinkt'

    Reageer
    #12

    Vind je dit echt donker? Want de foto’s die ik heb gepost zijn allemaal foto’s van dezelfde ontlasting hè, maar op de ene zit er meer flits en schaduw op dan de andere. Mij lijkt dit toch gewoon (donkerbruin), zou een ontlastingsonderzoek nodig zijn?

    Reageer
    #13

    Ik heb maar een foto gezien..  En dat was de oorspronkelijke foto. De foto's van jou had ik gemist. Excuus. Maar dan heb je dus gelijk. Het is allemaal bruin.  En daar is dan niks mis mee

    Reageer
    #14

    De eerste foto is dezelfde ontlasting als alle andere foto’s, lijkt je dit echt te donker? Het is toch niet zwart?

    Reageer
    #15

    Nee ik bedoelde de eerste foto in het topic maar die was van iemand anders van afgelopen jaar

    Reageer
Reageer op: Zwarte/donkere ontlasting?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief