diarree, misselijk, braken, flauwvallen, migraine?

  • #1

    Vorige week bezocht ik een arts van interne geneeskunde in een ziekenhuis. Klachten : al tijden regelmatig aanvallen zowel s'nachts als overdag van acute diarree, misselijkheid, braken, flauwvallen en hevig zweten. Doorgestuurd naar een neuroloog met de vraag: migraine? . Ga daar nu a.s. vrijdag heen. Heb wel last van hoofdpijn maar die is dan draaglijk.Voel we wel dagen, moe, slap en misselijk.Hoop dat er een oplossing komt. Ben al eerder met deze klachten bezig geweest en ben notabene toen geopereerd met het idee dat er divertikels waren. Tijdens de operatie bleek dit een vergissing!! Ben dus een beetje afhoudend met zoveel verschillende diagnoses en behandelingen. Herkent iemand mijn ervaring of gevoel va terughoudendheid in de behandelingen?
    Graag jullie reactie.

    Reageer
    #2

    Je kunt migraine hebben zonder hoofdpijn! Men noemt dit 'migraine accompagnée sans migraine'of 'migraine met aura'.

    Reageer
    #3

    Migraine accompagnée sans migraine is een benaming voor een migraine aanval zonder hoofdpijn. Het komt heel veel voor.

    Er is een veelheid aan mogelijke symptomen zoals onduidelijke spraak, gevoelloosheid, pijn in andere delen van uw lichaam als in het gezicht of op de huid, en vreemde geluid sensaties.

    Deze vorm van migraine komt vaker later in het leven voor, en vaker bij mannen dan bij vrouwen.

    Er wordt hierbij vaak een onjuiste diagnose gesteld omdat de symptomen zo verschillend kunnen zijn.

    Indien u door een neuroloog wordt geholpen zal het vast en zeker goed komen.

    Reageer
    #4

    Dank voor jullie berichten.

    Reageer
    #5

    Ben vanochtend naar de neuroloog geweest.Kon nog geen migraine constateren. Adviseerde mij de dosis Propranolol te verhogen in de hoop de klachten beheersbaar te maken. Over 3 weken opnieuw een afspraak om de voortgang te bespreken.
    Kent iemand deze behandelmethode?

    Reageer
    #6

    Bij migraineaanvallen heeft u last van bonzende hoofdpijn, meestal aan één kant van het hoofd. Ook zijn mensen met migraine vaak misselijk en overgevoelig voor licht en geluid. Een migraineaanval duurt meestal tussen de vier en zestien uur.

    Als u meer dan twee aanvallen per maand heeft, kunt u medicijnen proberen die de aanvallen voorkomen. Propranolol is één van deze middelen. De precieze werking is niet bekend. Wel weten we dat propranolol de overdracht van prikkels remt die voor een migraineaanval kunnen zorgen. Ook zorgt propranolol voor minder aanmaak van stoffen die ontstekingsverschijnselen en pijn geven. Bij meer dan de helft van de gebruikers nemen de aanvallen af. Als u na drie maanden nog geen verbetering merkt, kunt u beter in overleg met uw arts een ander medicijn proberen.

    Reageer
    #8

    hallo,
    Ben jaren verder, maar nog steeds is er geen arts die mij heeft kunnen aangeven wat nu werkelijk de oorzaak is van deze klachten. Sterker nog, het roept alleen maar meer vragen op. Geen oplossingen of antwoorden waar ik preventief mee aan de slag kan. De onvoorspelbaarheid van de aanvallen blijft, waardoor werk en sociaal leven sterk wordt beinvloed. Het is een soort uitputtingsslag aan het worden. Een aanval duurt ook steeds langer, dagen inmiddels. De afgevallen kilo's worden nu aangevuld met bijvoeding. Kan door de korte tussenpozen m'n gewicht niet meer op pijl houden, dus ook de energie gaat als een speer achteruit. KOM OP, WE KUNNEN NAAR DE MAAN..... er moet toch iemand zijn die iets weet over deze aanvallen. Doe me een lol en schrijf het me even !!!!!! Migraine zonder migraine. Darmen op hol, overgeven, diarree met bloed, flauwvallen en hevige buikpijn, dat alles van het ene op het andere moment. Kiplekker tot hondsberoerd. Maar nu de oplossing.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Welke onderzoeken zijn er inmiddels gedaan om de bloederige diarree te onderzoeken? Daar ben ik eigenlijk wel benieuwd naar.
    Migraine is veel lastiger te onderzoeken.
    Kun je zo'n aanval beschrijven, en dan bedoel ik de gehele aanval van begin tot einde inclusief wat eraan vooraf ging en wat er na de aanval gebeurde?

    Reageer
    #10

    Ziekte van Graves?

    Reageer
    #11

    Toevallig kwam ik op je vraag terecht omdat ik, mijn moeder, mijn nichtje en tante, dezelfde klachten heb. Ik ben gaan zoeken en kwam zelf net op: Acute aanvallen van porfyrie. Mocht je dit nog lezen. Ik ga me hier verder in verdiepen.. succes!

    Reageer
Reageer op: diarree, misselijk, braken, flauwvallen, migraine?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief