galstenen of toch maagzweer??

  • #1

    ik heb al zo'n 4 tot 5 week last van mijn maag.
    vooral na het eten maar niet iedere keer..
    na het brood eten nooit geen last maar wel zo'n 3 x p wk na het warm eten.
    gisterenmiddag een uitsmijter gehad en toen weer zo'n last gehad dat ik naar de dokter ben geweest..deze twijfelt tussen maagzweer of galstenen, dus nu eerst omeprazol gakregen voor als het een maagzweer/slijmvliesontsteking is...

    maar misschien weten jullie waar je last van hebt als je galstenen hebt of juist een ontsteking.
    bij gekruid eten, vet eten en dus gisteren uitsmijter erg veel last, maar niet bij koffie bijv en dat zou toch wel bij die ontstejking horen??

    heb ook veel last van boeren, beroerd zijn en een strak gevoel in mijn bovenbuik..
    als ik pijn heb straalt het uit naar mijn rug en weet ik niet hoe te zitten/liggen/staan...

    wat denken jullie?
    alvast bedankt.

    Reageer
    #2

    Klachten van galstenen ontstaan vaak aanvalsgewijs omdat de symptomen plotseling optreden als gevolg van het plots vastzitten van een steentje in een van de galwegen.

    Een typische galsteenaanval wordt gekenmerkt door ernstige pijn in de bovenbuik, die snel kan toenemen en minimaal een half uur aanhoudt tot wel enkele uren, pijn in de rug tussen de schouderbladen en acute misselijkheid of zelfs braken. Een galsteenaanval volgt vaak op een vette maaltijd. Andere kenmerken zijn een opgezette en onrustige maag, intolerantie voor vet voedsel, aanvalsgewijze krampende pijn (koliekpijn), boeren laten en winderigheid.
    Als je last hebt van koorts, rillingen, een gelige kleur krijgt en gaat zweten, neem dan zeker contact op met je huisarts of de spoedeisende hulp.

    Reageer
    #3
    Reageer
    #4

    Ik heb tweejaar lang omeprazol geslikt omdat ik de diagnose maagzweer had en nu na 2 jaar bleek het via de internist gewoon galstenen te zijn. Lekker dan. Mijn galblaas is verwijderd en ik heb nergens meer last van.Ik snap niet dat als ze het niet zeker weten dat ze dat niet even onderzoeken maar gewoon een diagnose stellen van maagzweer.

    Reageer
    #5

    beste cinnietje

    zoals ik bij jou lees heb ik de zelfde klachten gehad en dat is inmiddels 12 jaar geleden ook die pijn vooral na gekruid eten,bij een frikandel speciaal en dan net onder in de bovenbuik met uitstralingen naar de rug en ik moest ook nog flink braken op een gegeven moment was ook mijn urine bijna zwart en kon ik het niet meer uithouden van de pijn ik had net een dochtertje gekregen en ging s'avonds naar de dokter en die stuurde mij door naar het ziekenhuis ik weet er bijna niet zoveel meer van zoveel pijn had ik vooral die nacht s.morgens kwamen ze aan mijn bed en vertelde dat het bloed niet goed was en ik de maagslang zo krijgen nou die heb ik gehad en ze kwamen tot de ontdekking dat er galstenen in mijn galwegen zaten maar door de maagslang hebben ze mijn aldvliesklier geraakt en die raakte ontstoken nou daar lag ik kantje boord ze konden nu niks doen het moest eerst met rusten goed komen ben je net moeder kun je niet van je dochtertje genieten dit alles heeft 6 weken geduurt en toen moest ik naar huis om te wachten op een oproep want doen hebben ze mijn gal verwijderd en 14 stenen dus ik kan zeggen wacht niet te lang en laat je doorsturen

    Reageer
    #8

    Lees ook:

    galstenen?
    http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/58661-galstenen.html

    Pijn rug, galstenen?
    http://www.dokter.nl/forum/Pijn/109175-galstenen.html

    galstenen, galblaas verwijderd, zelfde symptomen
    http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/242850-galstenen.html

    Ervaring met operatie galstenen?
    http://www.dokter.nl/forum/Nieren-blaas-urine/126951-Galstenen.html

    Operatie galstenen, ervaringen?
    http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/54115-Galstenen.html

    galstenen zonder galblaas?
    http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/59646-galstenen-zonder-galblaas-reacties-welkom.html

    Ontsteking gal en galstenen
    http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/210372-Onsteking-gal-en-galstenen.html

    Galstenen en koliek pijn aanvallen
    http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/59829-Galstenen-en-koliek-pijn-aanvallen.html

    misselijkheid, overgeven, galstenen
    http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/241927-galstenen.html

    galstenen verwijderen?
    http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/58628-gal/galstenen.html

    Zeurende pijn onder de rechter ribben, galstenen?
    http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/58661-galstenen/Page-1.html

    choledochuscyste
    http://www.dokter.nl/forum/Overige-onderwerpen/33511-choledochuscyste.html

    ontstoken lever
    http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/54803-ontstoken-lever.html

    galstenen?
    http://www.dokter.nl/forum/Overige-onderwerpen/27653-galstenen.html

    witte ontlasting
    http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/54104-witte-ontlasting.html

    galstenen, galkoliek
    http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/55618-galkoliek.html

    Na galblaasverwijdering weer stenen?
    http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/58356-Na-galblaasverwijdering-weer-stenen.html

    Meer vragen over galstenen
    http://www.dokter.nl/search_gcse/?q=FORID%3A11&cx=partner-pub-8575168267605921%3Aeak94u-kmbq&ie=UTF-8&q=galstenen&sa=Zoeken#1284

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik zit op dit moment in hetzelfde schuitje. Zelf terug moeten komen van vakantie.
    Bij mij dachten ze ook maagzweer of galstenen. galstenen is uitgesloten want er is een echo gemaakt, niets te zien.
    KLachten galstenen, urine donkerder van kleur. last bij vet eten, pijn komt met golven. trekt door naar de rug. pijn rond de maag.
    En steeds misselijk zijn.
    Maagzweer wordt bij mij van de week onderzoek dmv een maagonderzoek.
    Succes.

    Reageer
    #10

    Sterkte Saskia bij het onderzoek van de maag. Laat je weten als je nieuws hebt. Pas goed op jezelf en doe de komende dagen rustig aan. Niet te vet eten en lichte maaltijden, en in ieder geval voldoende drinken. Beterschap gewenst!

    Reageer
    #11

    ik heb dezelfde klachten als hier boven.

    ik ben al n halfjaar bij de dokter.. ziekenhuis gelegen..
    echo's gemaakt. ontlasting onderzocht..

    er word nix gevonden..

    maar ik blijf het raar vinden..
    ik weeg ook nog maar 45 kilo.. dus dat is ook niet zo goed..

    iemand nog ideen?

    Reageer
    #12

    Ze gaan vaak samen , gal aandoening en maag -zweer of -ontsteking.  Dat heeft mw. Gerda Beckers van Winssen(+) me verteld. Ze was orthomoleculair therapeute, en heeft tot op hoge leeftijd mensen geholpen en genezen. Een schat van een vrouw, met een bovenmenselijke drang om zieke mensen te genezen, en gezonde mensen in te lichten, preventief , om kwalen en ziektes te voorkomen. Zij wist al lang wat ik mankeerde. Mijn darmen, lever gal. maag . Steeds lapte ze me op.   Het blijkt nu , na 30 jaar dat het crohn is, voor de reguliere "geneeskunde".  Met haar adviezen en ontdekkingen  werd niks gedaan.   Maag en leverklachten gaan samen, zei ze altijd.  Klopt helemaal. Een maagontsteking kan gevolgen hebben voor de gal en galbuis,via de 12 vingerige darm,kunnen zelfs ontstoken raken, en de lever en de lymfeklieren(milt) moeten alles weer opruimen.   Als je leverkwalen hebt, kun je ontzettende maagpijn krijgen. Het gewoon een zaak van onderzoeken, hoewel een gastroscopie een "Middeleeuws barbaars" onderzoek blijft (vaak gehad) , waarom niet een lichte narcose??      Lever onderzoek kan met echo of C T scan.  Bij galstenen trekt de pijn naar alvleesklier en milt en maag. Maar de stekende helse  koliekpijn rechtsboven buik , onder de ribbenkast is meestal afkomstig van een of meerdere galstenen, of galgruis (galgruis vormt een klodder gruis die ook de galbuis kan blokkeren) Artisjok, olijfolie ipv vet, Ursochol een (regulier) medicijn dat de galvloeistof minder taai maakt, meer vloeibaar, en  dus voor een goede galstroom zorgt. Het s zoooo belangrijk om meerder keren per dag weinig te eten, de galvloeistof wordt zo afgevoerd en kan niet indikken.  Vetvrij eten voor langere tijd is heel slecht , dan dikt de vloeistof in , en ontstaan er stenen.  Er zijn  veel manieren om preventief te werk te gaan. Kruiden, voeding, drinken, ontspanning , supplementen, enz enz enz  Ik heb mijn galblaas nog. En een potje met galstenen , in de loop der jaren opgespaard, ze komen er wel uit, behalve als ze erg groot zijn, maar dan kun je ze vergruizen met Ursochol.    Het waren vaak "heftige bevallingen", maar om nou óók  nog  mijn galblaas eruit te laten halen........er is al zoveel uit mn buik gehaald.

    Reageer
    #13

    Meestal gaan galstenen ook gepaard met rugpijn, steken in rug enz...

    Kan ook wijzen op coeliakie.

    Reageer
Reageer op: galstenen of toch maagzweer??


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief