Potloodontlasting

 • #1

  Beste,

  Is potloodontlasting ook als het slechts een stukje van de ontlasting betreft dat dunner (0,5 a 1 cm) is? nl. als je een ontlasting hebt van vb totaal 15 cm waarvan eerste 10 cm een dikte van 2 cm heeft, dan dat dunner stukje en daarna terug 5 cm een dikte van 2 cm?

  Mvg

  Reageer
  #2

  Dat is geen potloodontlasting

  Reageer
  #3

  Ok, bedankt voor uw snel antwoord.

  En wat als er geen echte overgang is tussen de dikte? Daarmee bedoel ik direct aan stuk van ong 10cm met 2 cm dikte het stukje van 5 cm met 0,5 a 1 cm dikte, met daaraan terug een stuk van 2 cm dikte?

  Mvg

   

   

  Reageer
  #4

  Het is ieder geval geen potloodontlasting

  Reageer
  #5

  Ok, en enig idee waar het wel aan gelegen kan zijn? Of is dat geen abnormaal verschijnsel?

  Mvg

  Reageer
  #6

  Ik kan er niks abnormaals aan zien hoor

  Reageer
  #7

  Beste,

  Ok, bedankt. Als bovenstaande beschrijving in elk geval geen potloodontlasting is, hoe herken je dan wel potloodontlasting?

  Mvg

   

  Reageer
  #8

  Wanneer een patiënt draderige poep produceert, is de ontlasting smal en dun en doet deze vaak denken aan lintstroken of een potlood. De smalle, draderige ontlasting is net zoals gewone poep mogelijk ook vast of vloeibaar, maar is vaak plat waardoor het uiterlijk vezelachtig lijkt. Deze potloodontlasting kent diverse tijdelijke oorzaken, zoals een slechte voeding, of wijst mogelijk op een onderliggende aandoening zoals een darminfectie of constipatie

  De ontlasting die jij hebt is normaal, type 4 van de stool-chart

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Potloodontlasting
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief