Raar gevoel linkerzij en winderigheid

  • #1

    Hallo,

    Ik heb de laatste tijd last van een raar gevoel in m'n linkerzij, alsof daar iets drukt. Het is geen pijn en het knort op dat gebied soms ook. Ik ben al naar de dokter geweest een dikke maand terug en die heeft gevoelt en voelde geen rare dingen in m'n linkerzij (tussen ribben en heup). Ook heb ik na het dokterbezoek een bloedtest gedaan en alles werkte goed volgens de uitslag. De dokters assistente zij dat het irritatie van de darmen kon zijn en dat ik elke dag even goed moet bewegen (ik sport niet, ben 23 jaar oud) dus sinds dat advies wandel ik elke dag rond de 5km. Maar nog zit ik met het probleem. Ook heb ik wel last van knorren en soms winderigheid. Dan voel ik m'n buik opzetten van het gas. Iemand die hier iets over weet?

    Mvg, Tim

    Reageer
    #2

    Ik denk dat je eens naar je voedingspatroon moet kijken

    Reageer
    #3

    Maar hoe komt dat raar in m'n linkerzij dan, naja het zit meer op m'n buik maar dan links naast de buikspieren en net onder m'n rib. Loop elke dag en neem m'n vitamine D pillen.

    Reageer
    #4

    Dat heeft met een deel van je dikke darm te maken. Daar begint hat afdalende gedeelte van de darm naar de endeldarm toe

    Reageer
    #5

    Kan het daarom soms knorren? Het is op het plekje het rare gevoel echt zo'n drukkend gevoel, alsof er iets zit

    Reageer
    #6

    Ja dat zou kunnen

    Reageer
    #7

    Is daar ook iets aan te doen? Want de doktersassistente zei wat u zei indd een mogelijkheid was toen en dat ik elke dag ff moest bewegen, maar dat doe ik nu al een hele tijd en nog voelt het raar. Moet ik het tijd geven of is er iets aan te doen. Een verstopping zal het niet zijn toch? Want op het toilet gaat het afwisselend, soms moeilijk en soms ineens wat veel. Maar wel heel gassig

     

    Reageer
    #8

    Zoals ik eerder al schreef zou je eens naar je voedingspatroon moeten kijken. Of je een beetje gezond eet en drinkt.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Top, zal ik naar kijken. Naar mijn idee zit het wel goed, drink bijna geen fris en alleen maar water. En eet gewoon normale middag/avond eten.

    Reageer
    #10

    Ik heb letterlijk hetzelfde probleem. Het begon na mijn idee na de verandering van antidepressiva maar mijn dokter denkt dat het een prikkelbare darm syndroom is. Ook mij werd geadviseerd te kijken naar m’n voeding en om meer naar buiten te gaan om te wandelen en sporten.

    Ik dacht dat het door stress kwam maar voor zover ik weet ben ik nu minder gestressed dan eerst, maar is de last van mijn darmen alleen maar erger geworden.

     

    @Tim Hoe gaat het met jou inmiddels?

    Reageer
Reageer op: Raar gevoel linkerzij en winderigheid


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief