Ontlasting

  • #1

    Hallo, Ik heb een vraag over mijn ontlasting. Gedurende een half jaar heb ik nu een zurende pijn links in mijn bovenbuik. Verder heb ik altijd al onrustige darmen gehad (soms veel pijn) en verschillende kleuren ontlasting met een wisselende consistentie. Ook heb ik soms kleinere zwarte delen in mijn ontlasting. Vandaag (22-01-2021) zag ik dat ongeveer 40% van mijn ontlasting pik zwart was.

    Ik ben eerder naar de huisarts geweest, deze heeft een half jaar geleden getest op calprotectine in mijn feces, en een aantal andere waarden door een bloedtest. Hieruit kwam dat de hemoglobine, hematocriet en erytrocyten lichtelijk verlaagd waren en de neutrofiele granulocyten verhoogt waren. De calprotectine was negatief, dit gaf meteen aan dat er geen sprake was van ziekte van Crohn.

    Ik ben jong (21 jaar) waardoor ik zelf niet denk aan problemen met mijn darmen. Ook ben ik niet iemand die snel naar een huisarts ga, daarom probeer ik het eerst even via deze weg.

    Reageer
    #2

    Wat heb je de afgelopen 2 dagen gegeten en gedronken?

    Reageer
    #3

    eergisteren
    ontbijt: 3 LU crackers met smeerkaas
    middageten:2 waldkorn broodjes met ham
    avondeten: spagetti bolognese
    tussendoortjes: 'smiddags 2 kiwi's en 's avond wat chips

    gisteren
    ontbijt: 1 waldkorn broodje met kaas, komkommer en ham
    middageten: ovenbroodje met gesmolten kaas en een banaan
    avondeten: aardappels met sperziebonen en zalm
    tussendoortjes: 1 kaki en 's avonds een paar blokjes kaas met komkommer

    ik hoop dat het gedetailleerd genoeg is.

    Reageer
    #4

    Ik zie nu dat u ook vroeg om drinken. Ik drink bijna nooit frisdrank en alcohol. meestal drink ik slimpie (een soort ranja zonder suiker) en veel thee. Ik wissel veel af met thee soorten: gewone thee, smaakjes, groene, kruiden thee, enz...

    Reageer
    #5

    Daar zou je ontlasting niet zwart van moeten worden.. Kijk het even aan. Als het blijft ga je even naar de huisarts

    Reageer
    #6

    Oke, dat is duidelijk, bedankt voor u tijd. Ik nog één vraag aan u. Heeft u enig idee in welke richting ik moet denken omdat ik hier al zo'n lange tijd mee loop. Als u dat niet weet is het niet erg maar ik ben nieuwschierig waar u aan denkt.

    Reageer
    #7

    Eigenlijk aan niks. Het kan namelijk wel eens een keer voorkomen. En soms toch iets wat je dan gegeten of gedronken hebt. Alleen denk je daar dan niet altijd aan.

    Reageer
Reageer op: Ontlasting


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief