Middenrif

  • #1

    Hoi ik heb een vraagje.

    Mij doktor denkt dat ik een middenrif onsteking heb, wat houd dat precies in en kom ik daar ooit nog vanaf?

    Reageer
    #2

    ook heb ik volgends de doktor slokdarm krampen en een ‘te zware ademhaling’. Heb erg vaak spierpijn rond de longen (tussen schouder bladen). Last van een pus smaak achter in mijn keel om de zoveel tijd, en kortademig soms. Kan dat met het middenrif te maken hebben? Ben al 10tal x bij de doktor geweest maar voel me niet zo serieus genomen.

    Reageer
    #3

    Het middenrif of diafragma is in de anatomie een grote platte koepelvormige spier met een centraal peesblad die de scheiding vormt tussen borst- en buikholte. En in de spier heb je dus blijkbaar een ontsteking. Doorgaans geneest dat vanzelf weer. Soms wordt er een ontstekingsremmer voorgeschreven

    Reageer
    #4

    Dat kan inderdaad met het middenrif te maken hebben. Het is mogelijk dat je daardoor gaat hyperventileren. De pus smaak komt daar overigens niet vandaan.

    Reageer
    #5

    Hoi john. Ik hyperventileer inderdaad elke dag wel een keer. dacht eerst dat ik dood ging. Maar valt me op dat mijn kaak zich gaat aanspannen en dan weet ik eigenlijk al genoeg..

    is er een manier om het vlugger te laten genezen? Word hardstikke gek hiervan. ben pas 28 jaar en lig nu al constant in bed vanwege dat zeurend gevoel, ook als ik op mijn rug druk doet het best zeer.

     

     

    Reageer
    #6

    Je kunt een pijnstiller gebruiken. Een ontstekingsremmende pijnstiller zoals Diclofenac. Voor het hyperventileren zou je ademhalingsoefeningen kunnen doen.

    Reageer
    #7

    Nog bedankt voor uw geruststelling.

    Schijnt nu zo te zijn dat ik erg verkeerd ademhaal en behoorlijke spierspanning heb waardoor ik deze klachten heb. Nu moet ik bij een spychomatische fisiotherapeut terecht voor de klachten. Erg vaak hyperventilatie zelfs onbewust komt en gaat het een aantal x per dag.

    Reageer
    #8

    Daar kan de therapeut dan wel wat doen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    veel last van oprispingen...geen reflux....soms boeren....pijn begint onderaan linkerschouder en trekt zo naar onderrug en bekken....weinig eetlust inde morgen maar betert naargelang de dag verstrijkt...’doe elke dag wandeling van 10_15 km....alle bloedwaarden goed, geen ontstekingswaarden,bloeddruk 12/8.’’’neem al heel lang omeprazole voor de maag en cipramilvoordepressie....en verder wat vitamines...nadat ik vorige week enkele dagen ochtendiaree had heb ik sindsdien alle suikers gemeden en was mijn stoelgang, toeval of niet,terug normaal.’’zie eerste foto...deze nacht had ik echter wat krampen en winderigheid inde onderste regionen met terug platte ontlasting deze morgen, en daarnet nogmaals naar de wc geweest met iets betere stoelgang...zie tweede foto.de lichtschijnsels op de foto komen vande verlichting in het toilet...komen deze problemen voort uit de maag, gelet opde vele oprispingen ?ik probeer de fotos watkleiner te maken ondertussen want zijn te groot

    Reageer
    #10

    foto een

    Reageer
    #11

    fotoverbeten daarnet

    Reageer
    #12

    hopelijk lukt het nu..,

    Reageer
    #13

    Het zou vanuit de maag kunnen komen. Misschien een breukje in het middenrif

    Reageer
    #14

    sorry john....fotos zijn te groot en ik niet slim genoeg om ze te verkleinen...dank alvast,   ...zou het ook iets met de darmen te maken hebben, denk je ?

    Reageer
    #15

    Moeilijk te zeggen, maar ik denk gezien de klachten toch eerder de maag

    Reageer
Reageer op: Middenrif


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief