Druk op borst en gevoel van brok tussen borstbeen

  • #1

    Sinds 4 weken heb ik last van druk op mijn borst. Ik ben 32 en erg fit. Hartfilmpje, uitgebreide bloedtest en CT scan laten maken. Alles ziet er helemaal goed uit. Als het erg wordt dan lijkt het net of er een riem langs mijn borst zit en miin borst aan de linkerzijde wil opblazen. Dit is echt aan de links onder mijn tepel. Dit lijkt meer te irriteren bij beweging en helemaal als ik stil in de auto zit. Verder heb ik nu sinds een week ook een brok tussen mijn borstbeen die soms links lijkt te zitten maar ook vaak later naar het midden trekt. Dokters snappen mijn klachten helemaal niet en zeggen nu dat het stress kan zijn. Dit is mogelijk maar het is ontstaan na 2 weken vakantie met weinig beweging (wel lopen) en veel eten en drinken. Ik kan niet op mijn linkerkant liggen (voelt als spierverkramping bij mn borst) en de auto kan echt een hel zijn, hierbij voel ik elke bocht, drempel en rem. Iemand enige ervaring? En hoe hiermee om te gaan.

    Eet al ruim 4 weken erg gezond en drink ook niet meer. Slik ook pantoprazol maar dit werkt niet voor mijn klachten.

    Thanks!

    Reageer
    #2

    De klachten begonnen na de vakantie toen je weer aan het werk ging?
    Doe eens de test op:
    https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

    Reageer
    #3

    Ze begonnen tegen het einde van mijn vakantie, werk hard maar vind het nooit erg of heb nog nooit een dag gehad dat ik er tegenop kijk. De test kan ik niet afronden, ik herken de zweetaanvallen snachts (paniekerig) , brok tussen ribspieren en diep zuchten/ademhalen wel van de afgelope maanden. Nu ben ik heel bewust op mijn ademhaling aan het letten sinds een week maar zonder al teveel vorderingen. Merk dat als ik het koud heb mijn linker borst spier wel heel erg kan trillen, maar de druk/pijn zit echt onder mijn spieren.

    Reageer
    #4

    Werkte de test niet?

    Het lijken toch hyperventilatieklachten. Je hebt geen spanningen gehad om weer te gaan werken in deze coronatijd?

    Reageer
    #5

    Dank voor je reactie.

    Als ik de test maak en druk op uitslag, gebeurd er niets.

    Ik zit in de IT en voor mij is er niet gek veel veranderd sinds corona en vind mijn wel redelijk leuk.

    Hyperventilatie zou mogelijk kunnen zijn al vind ik het vreemd dat ik zo slecht ga in de auto (. Het gevoel in mijn borst houdt ook al 4 weken flink aan, het is geen ver gevoel maar een soort constante zware spierpijn zonder gesport te hebben (en het zit onder mijn spieren). Overigens ben ik wel bezig met een psychosomatische fysio om stress/hyperventilatie wel te onderzoeken.

    Reageer
    #6

    Het zijn wel typische klachten. Wellicht toch sinds langere tijd wat stress opgebouwd. En dat gaat soms ongemerkt

    Reageer
    #7

    Dank hiervoor. Denk dat een oplossing hiervoor voor ieder persoon verschillend zal zijn. Ik probeer te sporten (fietsen, lopen) maar dit kan erg ongemakkelijk zijn. Ook ben ik bezig met ademhalingsoefeningen.

    Mochten er verbeteringen komen dan meld ik het graag nog. Zeker omdat ik hoop dat andere mensen hier ook mogelijk beter mee kunnen omgaan.

    Reageer
    #8

    Wat ik overigens een vreemde klacht vind en nergens lees is dat trillingen mijn klachten verergeren. Dus stil in een auto zitten is enorm vervelend. Het lijkt alsof er een glas water in mijn borst zit en bij remmen of gasgeven, al het water naar een kant drukt en mijn linkerborst wil ontploffen. Ook hobbels voelen hetzelfde. Kan dit zo erg van stress komen?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ja dat zou kunnen

    Reageer
    #10

    Omdat ik veel verhalen zie zonder updates/uitslagen wil ik mijn voortgang wel delen:

    Ben nu in totaal 8 weken verder. De pijn is enigzinds verminderd, naja dat denk ik. Ook maak ik me minder druk dus ik leer ermee omgaan. Ik ben al 8 weken bezig met gezond leven, ademhalingsoefeningen en veel bewegen. De auto gaat inmiddels ook iets beter maar helaas gaat t allemaal erg traag (15% verbetering).

    Neurologie kan niks vinden en heb ook een maag darm onderzoek gehad, alles ziet er goed uit.

    Het lijkt alsof de klachten veranderen van druk (alsof ik een gordel om heb). Naar het gevoel dat er een stukje zit bij mn borst zit en verplaatst bij beweging.

    Ook merk ik dat ik een piep in mijn hoofd heb die echt aanwezig is.

    Ik ben een beetje radeloos geworden omdat de klachten in 8 weken niet verbeteren en ik wel veel beweeg. De fysios zeggen dat het stress en verkeerde houding is maar hier werk ik heel bewust aan en doe hun oefeningen, zonder resultaat.

    Ik voel me verder wel goed dus dat is fijn maar ik blijf het erg vreemde klachten vinden voor een fitte jonge man van 32 en denk/voel alsof ze iets over het hoofd zien dat niet op de CT of bloedonderzoek te zien is

    Mocht ik weer een update hebben dan laat ik het weten. Mocht iemand anders een tip hebben, dan hoor ik het ook graag.

    Reageer
    #11
    Reageer
    #12

    Hi John/allen,

    Bijna 2 maanden later zijn mijn klachten er nog steeds. De druk op mijn borst is enigzinds verminderd. Echter heb ik nu meer last van een brandend gevoel achter mijn middenrif. Dit verplaatst zich van mijn linkerborst, naar mijn middenrif en soms bovenkant van mijn buik (soms tot aan navel). Wat mij nu vooral opvalt is dat het erger wordt als ik tegen een harde leuning zit, dan voel ik het meer branden. Op mijn rug slapen is ook vervelend, het beste werkt op mijn buik. Zegt dit u iets?

    Maandag ga ik weer de dokter bellen hierover omdat ik nu niet in de buurt ben.

    Maagdarmonderzoek, bloedonderzoek, CTscan van hart en longen, scan van rug zenuwen zijn allemaal goed en niks op te zien. Sinds ik 2 uur in de autp heb gezeten is het weer iets verergerd.

    Mvg

    Reageer
    #13

    Doe toch de test nog een keer. Het zou nu moeten werken
    https://www.dokter.nl/hyperventilatietest/

    Reageer
    #14

    Dank John, hij doet het nu indd.
    Een score van 34,
    Op basis van de antwoorden die je hebt gegeven, kunnen wij concluderen dat het risico op hyperventilatie (zeer) klein is.

    Er zijn een aantal punten die ik de eerste 2 weken meer had maar nu al tijden niet meer heb. Voel me confortabel bij de klachten maar blijf t gek vinden.

    Reageer
    #15

    Ik zie dat er een test is gedaan om 22.11 uur. Ik kan niet zien wie de test heeft ingevuld. Die gegevens zijn afgeschermd. Maar ik neem aan dat dit de test van jou is.
    In die test zie ik toch een aantal zaken die mij aan stress klachten doen denken.
    Je geeft zelf aan: "Er zijn een aantal punten die ik de eerste 2 weken meer had maar nu al tijden niet meer" Als je de test toen gedaan zou hebben, was er waarschijnlijk wel hyperventilatie uit gekomen. Het hyperventileren is dan wellicht niet meer zo aan de orde, constant, maar misschien aanvalsgewijs, zoals na 2 uur autorijden. heb je een stressmoment gehad voorafgaand aan het autorijden?

    Reageer
Reageer op: Druk op borst en gevoel van brok tussen borstbeen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief