Calprotectine/Prikkebare Darm/Crohn?

  • #1

    Hallo allemaal,

    Ik heb een vraag. Kun je bij prikkelbare darm syndroom een calprotectine met de waarde van 140? Er zijn verdenkingen dat ik de ziekte van Crohn heb maar de colonscopie heeft niks uitgewezen.

    Daarom hierbij mijn vraag ๐Ÿ™‚

    Reageer
    #2

    Hoe oud ben je

    Reageer
    #3

    Ik ben 31 en ik loop al jaren met buikpijnen (tijdens het eten maar kan ook na het eten al eet ik zo puur mogelijk. Geen kruiden, olie, boter), ontlasting problemen zoals meerdere keren naar de wc op een dag (5 tot 6 keer) en diarree, gewrichtspijnen, gewichtsverlies.

    Reageer
    #4

    De ziekte van crohn is het gezien de lage waarde niet. Ook poliepen zouden gezien moeten zijn. PDS veroorzaakt doorgaans geen verhoogde calprotectine

    Reageer
    #5

    Hoezo dat kan niet mod?

    ik heb de diagnose lichte crohn gekregen met een waarde van 210, (liep wel op naar 330 maar stopte daar dan ook), zit nu wel in een opvlamming naar 500 maar het kan ook licht zijn.

    Reageer
    #6

    In dat geval kan dat niet omdat de coloscopie niets heeft uitgewezen en de waarde 140 is.

    Bij een waarde tussen 50-250 moet er onderzoek worden gedaan. Als de coloscopie niets uitwijst kun je er vanuit gaan dat het niet de ziekte van Crohn is ( op dat moment)

    Reageer
Reageer op: Calprotectine/Prikkebare Darm/Crohn?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief