maagklachten / gallige reflux

  • #1

    Even een korte uitleg wat er aan de hand is:

    Ik ben Wendy, 26 jaar jong. Eigenlijk heb ik van jongs af aan al wel problemen ondervonden met mijn darmen en maag. Vanaf mijn geboorte heb ik al last van obstipatie. Zo rond mijn negende ben ik begonnen met het gebruik van medicijnen voor obstipatie. Vanaf mijn tiende kreeg ik tevens maagklachten. Ik had regelmatig ontstekingen aan mijn maagslijmvlies en had maagzweren. Hiertegen zijn allerlei medicijnen geprobeerd die de klachten verminderden, maar nooit ervoor zorgen dat ze helemaal verdwenen.

    Drie jaar geleden kon ik ineens niets meer eten of binnenhouden. Ik gaf constant over en viel erg af. Deze klachten hielden aan waarop de dokter mij naar het ziekenhuis verwees om een Gastroscopie te laten maken en een ontlastingsonderzoek te laten doen. Uit mijn ontlasting bleek dat de HP bacterie het probleem was. Hiervoor heb ik toen de kuur gehad (3 pillen) waarna het weer beter ging.

    Tot vijf weken geleden ging het eingelijk redelijk goed (wel dagelijks gebruik van Nexium 40mg 1x/dag, Domperidon 2x/dag en magnesiumsulfaat 1 potje/dag), tot ook toen weer hetzelfde probleem op ging spelen als drie jaar geleden: niets binnen kunnen houden en gemiddeld 2x/dag overgeven.

    Ik viel de afgelopen 4-5 weken zo'n zeven kilo af. Het enige wat ik per dag binnen probeerde te houden was wat water en droge koekjes (ook dit kwam er negen van de tien keer nog uit).

    Na een aantal bezoeken aan mijn huisarts heeft deze mij opnieuw doorgestuurd naar het ziekenhuis voor een bloedonderzoek, ontlastingsonderzoek en gastroscopie. Het bloed en de ontlasting bleken in orde te zijn. De uitslag van de gastroscopie wees uit dat de klep tussen mijn slokdarm en maag openstaat EN dat een gallige reflux is geconstateerd. De HP bacterie bleek niet meer aanwezig in tegenstelling tot drie jaar geleden.

    Mijn huisarts heeft de uitslag van het onderzoek met mij samen besproken en hij kwam tot de conclusie dat hier eigenlijk niets aan te doen zou zijn. De klachten zouden vanzelf over moeten gaan en ik zou hier maar mee moeten leren leven.

    Vandaag, 6 weken nadat de problemen zijn begonnen (overgeven en afvallen) gaat het nog geen stap beter. Nog steeds blijf ik overgeven en kan niets binnenhouden.

    Zelf heb ik het idee dat mijn voedsel niet verteerd wordt. Wanneer ik savonds namelijk rond zes uur een droog koekje eet, komt dit er de volgende ochtend uit. Het is dan welliswaar gekneed maar het bevind zich dus nog steeds in mijn maag.

    Op aanraden van mijn huisarts heb ik mijn dosis domperidon verhoogd naar 4x/dag. Dit leek in eerste instantie te helpen (twee dagen niet overgeven en iets meer kunnen eten), echter, nu ben ik weer terug bij af en geef ik gemiddeld weer twee keer per dag over en kan niks binnenhouden.

    Om het verhaal niet langer te maken zal ik het nu afronden. Ik hoop dat er hier een advies/tip gegeven kan worden. Ben eigenlijk wel een beetje ten einde raad namelijk...... 🙁

    Extra informatie:
    Ik ben een niet-roker en niet-drinker 🙂
    Ik eet zo min mogelijk gekruid voedsel en probeer te varieren in voeding (momenteel niet natuurlijk).
    Ik ben er in de loop der jaren achter gekomen dat ik geen tomaten en noten moet eten en ik ook geen gefrituurd eten moet nemen.

    Alvast bedankt!

    gr. Wendy

    Reageer
    #2

    Lieve patiënte, en eigenlijk wil ik je zo liever nìet noemen, wat je vertelt begrijp ik maar al te goed, maar ik kan het niet goedkeuren. Ik vind het niet fout want het is o zo begrijpelijk rn invoelbaar maar het kan beter, veel beter.

    Terecht heb je een focus op je maag-darm stelsel omdat je van jongs-af-aan al klachten hebt. Daarbovenop kwam nog die vervelende heliobacter, en als klap op de vuurpijl ook nog dat maagklepje. Ja, natuurlijk ben je een maag-darm patiënt.

    Nee, zeg ik, dat ben je niet. je bent een gezonde jonge vrouw die toevallig een paar aandoeninkjes heeft (gehad) in de maagregio. Allemaal niet ernstig, met alle respect voor de last die ervan ondervindt, maar absoluut niet ernstig. Je slikt massa`s medicijnen, allemaal voor die verdomde maag.

    En dat alles terwijl je maag slechts bijzaak is, je laat je afleiden van wat er werkelijk zwaar op de maag ligt, van wat de oorzaak is dat je zo slecht verteert...

    Medisch fysisch ben je binnenstebuiten gekeerd, ik overweeg sterk je te adviseren of je mogelijk somatiseert. je vertaalt zaken die je dwars zitten naar je maag.

    Wist je dat kinderen die een onrustige jonge jaren doormaken (scheiding, ruzie, schoolproblemen) allemaal anders reageren? Allen wel zo dat jongens druk en agressief worden, en meiden krijgen last van hun maag.

    En als ze dat nu maar lamg genoeg volhouden worden ze hun levenlang maagpatient.

    Luister goed, ik ontken niet dat er iets aan de hand is, maar ik denk dat het iets is dat zwaar op je maag ligt. Al heel lang, vanaf dat je jong bent, of steeds weer iets anders dat eindigd in je maag om niet verteerd te worden.

    Doe met mijn advies wat je goeddunkt, ga naar iedere holistisch werkende arts en die zal je hetzelfde zeggen, met dien verstande dat hij/zij je zal vragen wat er nu echt met je mis is volgens jou...

    Reageer
    #3

    lieve wendy,
    na jouw verhaal gelezen te hebben wilde ik je aanraden om contact op te nemen met een Klassiek Homeophaat of een arts in de Chinese Geneeskunde, deze kijken op een andere manier naar jouw klachten en kunnen jouw dus op een andere manier helpen.
    De diagnose wordt anders gesteld en ook, als je medicijnen krijgt, zijn die anders, b.v.homeophatische korrels, kruiden of misschien wel acupuntuur.
    heb bovenstaande advies net gelezen, komt dus op hetzelfde neer: een verwijzing naar een holistisch werkend arts, dat arts kun je alleen bij een Klassiek homeophaat weglaten, die mag therapeut zijn, maar kijk wel naar inschrijving NVKH, dan wordt het ook vergoed.
    kijk bij de andere b.v. in de Chinese geneeskunde inderdaad of het artsen zijn.
    Ik zou het zeker doen, zo doorlopen kan niet , en de reguliere geneeskunde heeft hier niets voor je kunnen doen, die bacterie uitsluiten is altijd het eerste wat moet gebeuren en dan behandelen, maar dat is inmiddels gebeurd.
    veel sterkte en Beterschap, Brenda.

    Reageer
    #4

    als ik dan somatiseer, wat kan ik er dan aan doen? er moet dan toch ook een manier zijn om er vanaf te komen?

    Reageer
    #5

    Jeetej Wendy
    ALsof ik dit herken
    Ik ben coeliakie patient dat betekent dat ik glutenvrij met eten. Toch heb ik dezelfde problemen die jij noemt: onverteerd eten, en gallige reflux. Nu gebruik ik valeriaan van de Hema, smorgens en s avonds en als het iets beter gaat alleen savonds. Ik gebruik dat nu 6 mnd en als ik stop val ik binnen een paar dagen een paar kilo af. De MDL arts weet geen alternatief en kende de het middel niet. Huis tuin en keuken dus, zolang er niets beters is. Ik heb gevraagd naar bijverschinselen, die kent de arts niet. Sterkte.

    Reageer
    #6

    Voor gallige reflux is er een middel dat heet Questran. Wordt voorgeschreven door internisten en mdl artsen. gebruik het zelf inmiddels 4 jaar na verwijdering galblaas.

    Reageer
    #7

    Hallo, eigenlijk een beetje aan t eind van mijn Latijn.Ik heb al 10 een midderifsbreuk waar ik regelmatig last van heb vooral bij voorover gebogen houding.6 jaar geleden een gastroscopie met uitslag Heliobacter en gallige reflux .Kuur voor gehad en verder maar nu sinds october maagklachten en erge pijn in midderif dus 4wkn geleden bovenbuik echo en gastroscopie gehad . Er waren geen veranderingen met eerder. Ik heb al die jaren pantoprazol gehad en nu ulcogant en domperidon. En nog steeds op tijden vreselijke pijn waar ik bang van wordt dat t mijn hart is . Hartfilmpje gemaakt en bloeddruk is goed ,.weet u raad?

    Reageer
    #8

    Het zullen toch klachten zijn die door maag en de middenrifbreuk veroorzaakt worden. Bespreek met de MDL-arts of een operatie mogelijk is voor de middenrifbreuk.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9
    1. heb dezelfde klachten. Kom ook geen stap verder. Niets helpt echt. Aan de reactie het zijn geen echte klachten. Stoor ik me vreselijk. Als je alle dagen  gal in je maag hebt  kan de maag dan  niet a.h.w. in brand staan. ?   IK HEB OOK ALLE THERAPIEËN DOORLOPEN. Ook qua psychische  trauma's. Niets helpt.  Ik wens je veel sterkte bij het zoeken van hulp. Er moet toch bij iemand een lichtje opgaan. Maar erkenning en dan bedoel ik geen medelijden zou je denk ik wel goed doen. Ik leef met je mee! Misschien komt er toch eens een oplossing voor ons.
    Reageer
    #10

    Loop ook al een tijdje met maagklachten sinds juni, 3 gastroscopien gehad en laatste is reactieve gastrophatie uitgekomen, nu denkt mijn mdl arts aan gallige reflux die mijn maagwand irriteert, omdat mijn darmen regelmatig grommen denkt hij aan een overgroei van bacterien in mijn dunne darm..die galvloeistof of gassen naar mijn maag duwen....waarschijnlijk door gebruik van ppi's en antibiotica
    Ben ondertussen gestopt met omeprazol en het gaat al iets beter...
    Iemand hier ervaring mee ? Welke behandeling hier voor is of hoelang zoiets kan duren?

    Reageer
    #11

    @Ben Veel mensen hebben een tekort aan maagzuur, waardoor slechtere vertering, waardoor zuurbranden en andere klachten. Maagzuurremmers verergeren eigenlijk dat probleem en zorgen voor een veranderde zuurtegraad, waardoor aantasting van darmflora. Zorgen ook voor verlies van vitaminen en mineralen en bij langer gebruik ook aan aminozuren en vetzuren. Antibiotica verstoren ook je darmflora en zorgen ook voor verlies van vitamine en mineralen.

    Een orthomoleculair therapeut zou verder kunnen kijken. Verder je voedingspatroon eens onder de loep nemen. Ook altijd etiketten lezen.

    Reageer
    #12

    Beste allen, nog iemand hier ervaring met galreflux door sibo?
    Onderste pylorisklep die niet goed afsluit?

    Reageer
Reageer op: maagklachten / gallige reflux


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief