Functionele dyspepsie al 2 jaar lang

  • #1

    Ik heb al 2 jaar lang extreem veel last van mijn maag en darmen, continu last van oprispingen, zuur in mijn keel, opgezette buik en misselijkheid. Ook leef ik nu op een dieet van vis, groente en glutenvrije granen, als ik iets eet waar ook maar iets van suiker, zoetstoffen, zuivel of gluten in zit, word ik nog veel zieker. Ook vallen bijna alle medicijnen slecht, maar dat kan ook komen doordat er suiker of alcohol in zit.

    Na een jaar lang naar 3 verschillende maag lever darm artsen geweest te zijn, heb ik de diagnose functionele dyspepsie gekregen, ik heb iberogast, maagzuurremmers, enzymen, Betaine HCL, probiotica, en allerlei voorgeschreven medicijnen geprobeerd, Niets helpt.

    Ook heb ik heel veel alternative artsen geprobeerd, maar dat heeft mij ook niet geholpen.

    Ook heb ik sinds een jaar dat ik niet meer naar supermarkten, werk of school kan zonder misselijk te worden, Ik zit dus heel veel thuis.

    Ik heb geen pijn in mijn buik maar vooral extreem veel gasvorming, ik kan ook geen grote maaltijden eten, en ik heb ook last als ik een lege maag heb.

    Het is dus allemaal nogal hopeloos, ik hoop dat iemand hier nog suggesties heeft.

    Reageer
    #2

    ik heb ook altijd zuur tot in mijn neus door de hele dag door zure oprispingen en opgehoopte gassen; niets helpt van wat u beschrijft, heb ook maagzuurremmers, probiotica, enz geprobeerd, moest zelfs op logopedie voor oprispingen, ben bij 2profs in uz Gent geweest: ze beweren dat dit door fibromyalgie komt, wat ik heb

    Reageer
    #3

    Maagzuurremmers zorgen in elk geval voor verlies van vitaminen en mineralen. Net als andere medicijnen, overigens.  Als basis belangrijk om te zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, gezonde vetten en voldoende vezels bij elk eetmoment. Verder kan je wat voedingssupplementen nodig hebben. Ben je al bij een kinesioloog geweest, die producten voor je kan uittesten? Of bijvoorbeeld orthomoleculair therapeut.

    Gevoelig zijn in situaties buiten de deur kan te maken hebben met je overgevoeligheid. Dat je energieën oppikt. Maar ook met de veelheid van electromagnetische velden. Let daar thuis trouwens ook op. Belangrijk ook om metaalvrij te slapen, dus bed en matras zonder metaal, voor een betere aarding en ontspanning. Heb zelf een Akaijahanger voor wat bescherming. Niet de gewone maar een variant.

    @Marina, klachten kunnen gemeenschappelijke oorzaken hebben.

    Reageer
    #4

    Hallo,

     

    Is hier nog iemand actief?

     

    Hier al ruim 3 jaar van dyspepsie klachten.

    Ontzettend veel maagpijnen, misselijkheid met vaak zelfs overgeven. Hongerpijn, maagzuur.

    Reageer
    #5

    Hoi hum123,

    ik loop zelf al 4 jaar rond met dagelijkse hevige maagpijn, misselijkheid, zo opgeblazen dat ik vele broeken vermijd,... ben nu in behandeling in leuven en gebruik Iberogast, dit brengt een beetje verlichting maar weg is de pijn zeker niet. Heel frustrerend allemaal. Groetjes, kiki

    Reageer
    #6

    Ik heb ook al 5/6 jaar last. Na 3 jaar lang alle onderzoeken en allerlei medicijnen geprobeerd te hebben, kwam er uiteindelijk functionele dyspepsie uit. Ik heb lang omeprazol geslikt, dit ging een tijd lang goed maar op een gegeven moment stopte dit met werken. Nu slik ik al ruim 2 jaar amitriptyline. Dat is een lichte antidepressiva die de pijnreceptoren van de maag naar de hersenen uitschakelt. Hier ben ik super tevreden over en werkt super goed. Ik heb nog steeds af en toe last (als er bijv. een griep heerst o.i.d.) maar ik kan voor het grootste gedeelte gewoon mijn leven lijden zoals het hoort!

    Reageer
    #7

    Kiki hoe gaat het nu met jou?

    Fijn Lies dat het bij jou beter gaat!

    Reageer
    #8

    Heeft er iemand ervaring met hypnotherapie ? Ik ben ten einde raad...

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik zit nu bijna een jaar thuis. Door accute maagklachten kwam ik van de een op de andere dag thuis te zitten omdat mijn werk in de kinderopvang met veel bukken en tillen niet meer mogelijk is. De maagklachten bestaan bij mij uit: maagpijn en zuurbranden de hele dag en nacht door.

    Ik heb verschillende medicatie gekregen: Omeprazol,  esomeprazol 80 mg, Domperidon, amitryptiline..

    Ook heb ik een echo en een gastroscopie gehad maar daar kwam niks uit.

    Inmiddels ben ik echt een beetje ten einde raad. Ik had goede hoop dat amitryptiline iets zou doen maar het heeft de zuurklachten eerder verergerd.

    Heeft iemand nog tips/ ideeën?

    Alvast bedankt.

    Reageer
    #10

    Helaas kamp ik ook al ruim 6 maanden met zuurbranden en pijn in bovenbuik, de hele dag en nacht door. Ben bij de mdl arts geweest en alle mogelijke onderzoeken gehad (gastroscopie, echo, 24uurs pH test, h pylori test), nergens kwam iets uit. Nu bestempeld als overgevoelige maag en ik moet maar de rest van m'n leven pantoprazol slikken. Ik weet ook niet hoe verder. Waar kan ik nog heen met m'n klachten?

    Reageer
    #11

    Hallo, wat vervelend zeg. Geloof me bij iedereen hier komt het vaak door een maagzuur te kort. Probeer betaine van now te nemen. Vergooi je leven niet door te weinig maagzuur! Kom in actie. Ik heb zelf 6 jaar met klachten gelopen ben 22. Ga ervoor en test het er gaat een wereld open. Neem je leven terug

    Reageer
    #12

    Hoi allemaal,

    Ik had meer dan een jaar dagelijkse maagklachten. Na uitgebreid onderzoek: functionele dyspepsie. Niks hielp, totdat ik zelf na lang onderzoek terecht kwam bij een wetenschappelijk onderzoek naar de werking van probiotica bij funct. Dyspepsie. Ik heb gewoon de supplementen van Etos eigen merk gehaald en al na een paar dagen praktisch klachtenvrij! Echt de moeite waard om te proberen!

    Reageer
    #13

    Hi,

    Ik zie dat je al jaar met maagklachten loopt, En gelukkig oplossing hebt gevonden. Ik loop nu bijna 4 maanden met maagklachten, doffe pijn ook elke dag.. en tinteling in me vingers alleen bij rechter hand, heb gastroscopie achter de rug, niks gevonden.. alleen er stond

    “ het slijmvlies van het antrum heeft een wat geaccentueerd vaatpatroon. Overigens geen afwijkingen aan slijmvlies van antrum en corpus “ vraag voor john snap niet wat dat betekend..

    Reageer
    #14

    Maak je genoeg maagzuur aan?

    Reageer
    #15

    Dat denk ik wel, Heb ik niks van de arts gehoord.. alleen dat het goed is verder kunnen we niks..

    Weet jij wat ze mee bedoelen ?

    “ het slijmvlies van het antrum heeft een wat geaccentueerd vaatpatroon “

    Reageer
Reageer op: Functionele dyspepsie al 2 jaar lang


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief