Blijvend gewichtsverlies na behandeling parasiet

 • #1

  Iemand ervaring met Giardiasis? Hier 5 weken mee gelopen, parasiet werd behandeld met antibiotica, is nu uitgeschakeld, maar nog steeds na 2 weken verlies ik gewicht ook al zijn de diarreeklachten verdwenen. Herkenbaar? Oorzaak?

   

  Hartelijk dank!

  Reactie
  #2

  Oorzaak? Wat dacht je van de antibiotica? zijn soms nodig maar ze verstoren je darmflora en zorgen voor verlies aan vitaminen en mineralen.

  Reactie
  #3

  Bedankt voor je reactie Catootje. Heb ik helemaal nog niet bij stilgestaan, de gevolgen van de antibioticakuur. Ik dacht: diarree weg = alles opgelost. Darmflora herstellen, ga ik zeker mee aan de slag!

  Reactie
  #4

  Hey To,

   

  Hoe is het nu met je? Mag ik vragen hoe je er achter kwam? En wat je klachten zijn of waren? En hebben ze ook bij jou calprotectine gekeken? Hoop vragen maar hoop dat je ze kan en wil beantwoorden!

   

  Groetjes

  Reactie
  #5

  Hallo Chantal

  Sorry ... ik had de reacties niet meer in de gaten gehouden. Het is ok, het gewicht is gestagneerd maar nog steeds niet zoals voorheen. Ik had aanhoudende darmklachten, misselijkheid, ... Leek wel of ik kon niets meer verteren. Toen moest ik van de huisarts een stoelgangstaaltje binnenbrengen. Calprotectine was bijzonder hoog, daarom werd ik doorgestuurd naar een arts in het ziekenhuis. Die linkte die waarde aan de parasiet, is nadien ook niet meer gecontroleerd of die nu weer laag is (maar ik ga ervan uit van wel, als ik afga hoe ik me voel).

   

  Heb je zo een antwoord?

   

  Groet

  Reactie
Reageer op: Blijvend gewichtsverlies na behandeling parasiet
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief