Altijd aanwezige, maar in intensiteit wisselend zeurend gevoel in rechterzij

 • #1

  Een tijdje geleden heb ik een keer een koliekaanval gehad van de galblaas. Een echo heeft daarop aangetoond dat ik een galsteen heb ik mijn galblaas. Enkele weken daarop heb ik een gesprek gehad met een chirurg naar aanleiding van die echo. Omdat ik nog altijd maar één keer een koliek had gehad (een nacht lang) en daarna al een paar weken niets meer, is toen gezegd dat we het het beste nog even konden aanzien en als ik er vaker last van zou krijgen, ik alsnog een operatie zou kunnen ondergaan. Immers, zo zei hij, als je er geen last van hebt, kun je rustig leven met een galsteen.

  Nu heb ik sinds ongeveer drie dagen ineens een zeurend, gevoel in mijn rechter zij, net onder de ribbenkast. Dit gevoel is de ene keer het gevoel alsof er een knoop zit (dus geen echte pijn, maar een soort opgeblazen gevoel alsof er iets zit), maar soms is het iets nadrukkelijker aanwezig en voelt het licht branderig/zeurderig en soms wat stekerig. Maar al met al nooit meer dan een milde pijn, waar ik gewoon mijn dagelijkse activiteiten mee kan doen. Het is echter wel een gevoel dat constant aanwezig is en vooral als ik stil zit voel ik het. Het gevoel zit niet op de plek van de galblaaskoliek (die rechts voorop onder de ribben was), maar echt in de zij en soms wat uitstralend naar boven of juist naar onder.

  Mijn vraag is daarom: zijn deze klachten ook het gevolg van de galsteen en wat is er dan waarschijnlijk aan de hand, of zal dit waarschijnlijk iets anders zijn? Ik heb wel al een aantal jaren met regelmaat last van PDS-symptomen, maar meestal aan de linkerkant aan de dikke darm, tot nu toe niet rechts. Op de echo was laatst niets anders gezien dan die galsteen en de echografist heeft toen ook nog uitgebreid in de zij gefilmd. Betekent dit dat ik toch op de lijst moet voor de galblaasoperatie, of zal dit toch iets anders zijn? Graag reactie. Bvd.

  Reactie
  #2

  Moeilijk te zeggen...het kan de galsteen zijn die voor een obstructie zorgt...

  Reactie
  #3

  Maar komt het dan ook voor dat een galsteen pijn veroorzaakt op een andere plaats? Want op de plek waar de galblaas zit, heb ik geen pijn, maar het zit in de rechterzij en ook iets meer naar onderen. Volgens mij zit daar de dikke darm en een nier. Nierstenen had ik laatst op de echo niet. Verder heb ik vooralsnog ook geen koorts (temperatuur was vanmorgen vroeg 36,7 en begin van de avond net 37,5), de ontlasting en urine zijn ook normaal van kleur. Bij een ontsteking van een buikorgaan heb je toch altijd koorts, of is dat niet per sé zo? Overigens heb ik er minder last van als ik in bed lig en het minste 's ochtends rond het opstaan, alhoewel het er nog wel zit.

  Het vervelendste van het hele verhaal is voor mij dat ik geen idee heb of dit een verband heeft de eerdere galblaaskoliek en de gevonden galsteen, of dat ik tegelijkertijd ineens aan een andere kwaal lijd.

  Ik dacht ook nog aan psychosomatische klachten, ik ben nogal hypochonder, maar daar voelt het toch haast te echt voor...

  Reactie
  #4

  Als het nog lager dan de lever zit, is het niet de galblaas.Dan zou je inderdaad eerder aan de darmen moeten denken

  Reactie
Reageer op: Altijd aanwezige, maar in intensiteit wisselend zeurend gevoel in rechterzij
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief