Maaglast

  • #1

     

    ik heb verschillende maagklachten; de afgelopen weken heb ik vaak last van krampende maagpijn en oprispingen (geen zuur). Deze pijn is niet constant aanwezig. Ik heb ook al verschillende keren een maagzweer gehad. Nu heb ik 2 vragen;

    1. Heb ik een hoge kans op maagkanker doordat ik al verschillende maagzweren gehad heb? Ik lees dat maagkanker vaak veroorzaakt wordt door die bacterie die ook maagzweren veroorzaakt. Doordat ik vaak maagzweren heb, veronderstel ik dat ik vaak die bacterie heb... Begin 2019 is er een standaard bloedonderzoek gebeurt. Kan je daarin de aanwezigheid van die bacterie terugvinden?

    2. Kunnen mijn huidige klachten op maagkanker wijzen?!Ik heb in december 2017 een ct-scan abdomen gehad. Zou een eventuele kanker dan al zichtbaar moeten zijn aangezien ik lees dat maagkanker pas laat symptomen geeft.

     

    Ik ben een 41-jarige vrouw, eet redelijk gezond, drink geen overmatige alcohol (2-tal glazen/week), wel overgewicht.

     

    Dank u voor uw antwoord

    Reageer
    #2

    Dat zijn vragen die ik echt niet kan beantwoorden. Een maagbacterie is niet terug te vinden bij een standaard bloedonderzoek.

    Reageer
Reageer op: Maaglast


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief