Pijn bij borstbeen + ribben, kan dit kanker zijn??

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
 • #1

  Hallo iedereen,

  Ik heb nu al zo'n 6 weken last van pijn rond/in mijn borstbeen en ribben. Ook heb ik last van pijnen in mijn rug, dezelfde hoogte als de ribben, bij mijn schouderbladen zegmaar. Het zijn de ene keer steken en de andere keer is het een zeurende pijn. Ik vertrouw dit toch niet helemaal.

  Als ik in- en uitadem heb ik geen pijn in ribben/borstbeen of rug, dus ik denk niet dat het iets met mijn longen te maken heeft. Ben ook niet kortademig ofzo. Heb het hele internet afgezocht maar heb eigenlijk niet echt iets gevonden wat lijkt op de klachten die ik heb. Heeft iemand hier ervaring mee en kan het iets van botkanker zijn ofzo?

  Had trouwens 2 jaar geleden ook last van pij aan mijn borstbeen/ribben en ben toen naar de huisarts geweest, Die zij dat het niks was. De pijn is toen vanzelf overgegaan (na een week of 3) en heb er 2 jaar geen last van gehad. Maar nu heb ik het dus weer, en het is veel pijnlijker dan 2 jaar geleden, de pijn is nu in een groter gebied dan eerst.

  Misschienn is het niks maar omdat het na 6 weken nog neit over is, maak ik me toch veel zorgen.

  Reactie
  #2

  ik kan je niet gerustellen maar ik heb de zelfde klachten als jou, ik heb het al acht maanden ik heb onder zoeken gedaan en niks gevonden
  met een ego ik was terug naar de dokter gegaan en hij zij depressie
  maar ik laat me niet afschepen ik wil terug naar de internist daar ben ik al eens geweest maar als ik jouw was ging ik toch naar de dokter toe
  je moet je niet laten afschepen en dan als je pijn blijft houden gewoon iedere week terug naar de dokter. je moet dan eens vragen of het de alvleesklier kan zijn daar ben ik ook bang voor .nou succses

  Reactie
  #3

  Ik denk aan de mogelijkheid van een verkeerde houding, te gespannen spieren . Daar kan je alle soorten pijn door ontwikkelen.
  Bezoekje aan een (geregistreerde)manuele therapeut of chiropracter kan
  veel goed doen, weet ik uit ervaring.

  Reactie
  #4

  Hallo misschien een tip Het syndroom van Tietze, een ontsteking aan de weke delen van het borstbeen en ribben kan zeer pijnlijk zijn maar gaat vanzelf weer over zo niet is een medicatie soms een oplossing? Je moet het je dokter maar eens vragen of opzoeken op internet. succes ermee.
  gr. simone

  Reactie
  #5

  Hoi

  Ook ik heb nu een jaar een zeurende pijn. Ben ook heel bang voor kanker. Is het al duidelijk wat jij hebt ??

  gr.
  ik ook

  Reactie
  #6

  Als je bang bent voor kanker, ga dan even kijken op deze website van KWF kankerbstrijding over 9 signalen die op kanker zouden kunnen wijzen.

  http://www.kwfklachtadvies.nl/

  Reactie
  #7

  Hallo allemaal,

  Ik leef helemaal met jullie mee. Ik heb sinds 4 weken verdikkingen op mijn borstbeen, aanhechting?? De huisarts zei eerst dat het een borstbeen ontsteking was, maar omdat het aanbleef had ik diclofenac gehad. Af gelopen weekend ging het fout braken en koorts was het vervolg. Ik naar de weekendarts geweest kreeg ik een verhoging van diclofenac doormiddel van zetpillen. Maandag had ik last van diarree weer naar de huisarts geweest en nu mag ik een echo maken van mijn thoraxwand/rugwand??? De verdikkingen op mijn borstbeen is goed te voelen en op sommige plekken ook te zien. Als ik op het internet rond surf zie ik veel ziekte beelden maar toch niet precies weer wat ik heb. Ik begin mij nu wel zorgen te maken daar de pijn niet afneemt maar ik ook geen duidelijke diagnose heb. As. maandag moet ik een echo maken en hooooooooop zo dat er dan duidelijkheid is.

  Sorry voor het lange verhaal. Als iemand hier iets op te zeggen heeft, reacties of tips heeft zijn van harte welkom.

  doei doei

  Reactie
  #8

  Ik denk dat je Tietze bedoelt...

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Topics over Tietze:
  http://www.dokter.nl/search_gcse/?q=FORID%3A11&cx=partner-pub-8575168267605921%3Aeak94u-kmbq&ie=UTF-8&q=Tietze&sa=Zoeken#952

  Reactie
  #10

  Hoi hoi,

  ik had er al eens van gehoord maar toen kon ik er mij niet zo in vinden. Dankzij jou reactie heb ik meer kunnen vinden en verwacht ik dat ook idd. Volgende week als ik de uitslag krijg van de huisarts zal ik het hem meteen gaan vragen.

  Mega bedankt voor je reactie

  Reactie
  #11

  Dag Bianco,
  Ik las je verhaal en ik herken zaken als zeurende pijn op borstbeen en de rug achter het borstbeen, tussen de schouderbladen. Heel soms vlamt de pijn op, dat gebeurt zelden, meestal heb ik last van een zeurend, broeierig gevoel. Ik heb de klachten veel langer dan 6 weken, bij mij gaat het om jaren, dus "kanker" zal het niet zijn. De klachten zijn niet gerelateerd aan inspanning, het is in rust juist erger. Verder valt op dat buigen van het hoofd pijn geeft in de borstkas. In het verleden heb ik vaak een arts bezocht, er is gekeken naar hart, longen en ik heb fysio gehad, zonder resultaat.

  Ik kan geen antwoord op je vragen geven, alleen dat ik dingen van jou bij mezelf herken.

  Mocht jij inmiddels meer weten, graag reactie.
  Met vriendelijke groet,
  Harm V.

  Reactie
  #12

  Ik kwam onderstaand tegen op een maueel therapie site:

  Voor welke klachten is manuele therapie geschikt?
  Veel klachten die veroorzaakt worden door stoornissen in gewrichten kunnen door de manueel therapeut positief worden beïnvloed.
  Hierbij kunt u denken aan:
  Hoofd- en nekpijn nekpijn in combinatie met slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
  Nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen
  Hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib en borstpijn
  Lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen
  Bepaalde vormen van duizeligheid
  Kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten
  Heupklachten

  Let op de hoge rugklachten al dan niet icm rib en borstpijn

  Reactie
  #13

  Ik zit op dit moment midden in verschillende onderzoeken, ik heb dezelfde klachten.
  In rust, en dan vooral s'nachts of vroeg in de ochtend, komt er spontaan een heftige pijn op in mijn borst streek. Ik heb totaal geen klachten bij inspanning. Vandaag zijn er long foto's en een buikecho gemaakt. Ook is er bloed afgenomen. Maandag of dinsdag krijg ik alle uitslagen. Ben benieuwd.
  Mijn vraag is of het herkenbaar is dat er in rust last is van de pijn maar dat er gedurende de dag geen enkele klacht is.

  Reactie
  #14

  Dat zou op Tietze of costochondritis kunnen wijzen, of hyperventilatie. Dat komt namelijk vaak voor. Maar ik denk gezien de onderzoeken bij jou dat er wellicht iets ernstigers en zeldzamers aan de hand kan zijn. Ik ben ook benieuwd naar de uitslagen. Wil je ons zoveel mogelijk vertellen over deze onderzoeken?

  Reactie
  #15

  Ik heb alle uitslagen binnen. In het bloed waren geen afwijkende waarden te vinden, ook op de echo en longfoto's was niets geks te zien. Voor de zekerheid had mijn huisarts mij Omerprazon 20 mg voorgeschreven. Dit is een middeltegen maagzuur.
  Toen zij mij dit voorschreef heb ik aangegeven dat ik voormijn gevoel totaal geen last van maagzuur had. Deze week had ik wel af en toe een soort hongergevoel terwijl ik helemaal geen honger had. Ik heb dit aangegeven, en mijn huisarts heeft direct de dosis Omerprazon verhoogt naar 40mg en aanbevolen om mijn bed bij het hoofdeind iets omhoog te zetten.
  Het resultaat na 2 dagen is dat de uitstraling naar mijn rug weg is en dat de hele heftige borstpijn aanzienlijk verminderd is.
  Voorlopig krijg ik een recept voor 4 weken maar mag tussentijds stoppen. Ik moet wel direct bellen komen als de klachten terug komen. De eventuele vervolgstappen zijn een ontlasting onderzoek en/of endoscopie

  Reactie
Reageer op: Pijn bij borstbeen + ribben, kan dit kanker zijn??
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief