schokkende ademhaling

  • #1

    Beste Mensen

    Sinds een paar dagen heb ik last van een schokkend inademen. Niet constant maar om de zoveel tijd als ik inademen lijkt het te haperen zeg maar of te stokken. Uiteindelijk kan ik gewoon diep inademen maar het is best angstig want ik weet niet wat het is. Misschien moet ik er bij vertellen dat ik last heb van dat mijn hart wel eens overslaat en ik last heb van hyperventileren de laatste tijd en dus mezelf focus op de ademhaling waardoor ik verkeerd ademhaal (volgens mij niet door mn buik) en gespannen en geforceerd erbij loop hier dus als het gewoon hier aan kan liggen hoor ik het ook graag stelt me wel gerust.

    Groet Grungo

    Reageer
    #2

    er is een goede oplossing: ademtherapie! Lijkt zo simpel, is het ook, gewoon aan te leren. Huisarts weet de weg, vraag het hem,
    Sterkte Brenda

    Reageer
    #3

    Hier net hetzelfde probleem. Heb dit nu al 4 dagen. Weet u wat het uiteindelijk was?

    Reageer
    #4

    Iemand die deze klacht herkent? En eventueel ook weet wat dit is? Ik heb er namelijk ook last van. Net alsof er een soort spasme van 1 a 2 seconde mijn keelholte dichtknijpt waardoor mijn inademing stokt. Huisarts had me aangeraden om te ontstressen. Dit heb ik afgelopen 3 weken gedaan. (Vakantie genomen, sauna , massage,lezen,...) Maar helaas blijft deze klacht aanhouden. Ik heb trouwens ook veel last van "hikboeren". Terwijl ik boer maakt mijn lichaam een schokje zoals bij een hik. Af en toe komt er ook een hikgeluid. Had dit vroeger ook wel eens maar nu is het echt meerdere malen per dag. Weet niet of dit verband houdt met de rare ademhaling.

    Reageer
    #5

    Echt niemand die weet wat dit kan zijn?

    Reageer
    #6

    Heb je veel stress/spanningen?
    Doe eens de test op:
    https://www.dokter.nl/hyperventilatietest/

    Reageer
    #7

    Ik heb een hele stressvolle periode met veel spanningen en verdriet achter de rug. Dus dacht eerst dat het daardoor kwam. Maar intussen heb ik gezorgd voor voldoende ontspanning. Voel me al veel beter dan afgelopen maanden maar door deze rare klachten blijf ik wel "angstig". Ik heb namelijk hypochondrie en maak me zorgen over dit.

    Mijn score op de test is 53.

    Reageer
    #8

    Je kunt wel zorgen voor ontspanning en de stress kan dan wel afnemen, maar de klachten hoeven niet meteen weg te gaan. En dat is wat er bij jou aan de hand is. Je hyperventileert, en dat veroorzaakt de klachten die je beschrijft. Ga naar een fysiotherapeut voor ademhalingsoefeningen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Bedankt voor de info.

    Reageer
    #10

    Beste, het lijkt inderdaad te maken te hebben met de ademhaling. Hoe bewuster en constanter de ademhaling wordt hoe gunstiger dit ook is voor het stress niveau.
    vergeten te ademen en heel hoog ademhalen kunnen hiervan onderliggende oorzaken zijn.

    het hij boeren kan ook een stressreactie zijn van het middenrif.

    wanneer stress langdurig aanwezig is in het systeem kunnen we dat helaas vaak niet met een samenwerking na/massage pauze oplossen.

    de basis =ademhaling, waterhuishouding/voeding/rust mag meer op orde komen zodat de klachten kunnen verminderen/oplossen…

    lijkt me zinvol om een adem training/ meditatie cursus te volgen om meer rust in het lichaam te krijgen.

    Be Happy!

    Luna

    Reageer
Reageer op: schokkende ademhaling


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief